Bölüm 31

56K 2.8K 189
                                    

Yazgı elini saçına geçirmiş karşısında oturan arkadaşıyla dertleşiyordu."Üzülme Yazgı. Bir sorunun yok elbet olur"dedi Aysu arkadaşının boştaki elini tutup. Yazgı dudak büzerken evliliğinin üçüncü ayı için ayrı bir mutluydu. Uygar gün içinde antrenmana gidiyor lig için hazırlık yapıyordu. Yazgı ise işiyle uğraşıyor iki aşık eve gelince özlem gideriyordu. Uygar'ın ufak bir bakışıyla erimeye hazır olan Yazgı her an ne kadar şanslı olduğunu kendine hatırlatıyordu.

Ancak bu aşkın bir bebek ile taçlanmaması Yazgı'nın moralini bozuyor ve aceleci olduğunu düşündürüyordu. "Uygar'a daha söyleyemedim. İşi başından aşkın"dedi Yazgı Aysu'nun gözüne bakarken.

"Tek taraflı olmaz güzel arkadaşım kocana isteğini söyle. Hem sanki Uygar'da istiyor gibi"dedi Aysu arkadaşına cesaret verip. Yazgı umutlanıp derin nefesler aldı.

"Aysu düşünsene minicik ayakları olan, minik elleri, iri iri gözleri olan bir bebek"dedi Yazgı. Aysu gülerek çayını yudumladı. Kime benzersse benzesin eşsiz bir bebek olacaktı.

Uygar kahkaha atarak elindeki topu ileriye doğru sürdü. Takım iki halde antreman yaparken kaptan Uygar dış atışlara çalışıyordu. Takım geçen yıldan biraz değişmiş, birkaç transfer oyuncu gelmişti. Uygar sıcakkanlılıkla yeni gelenleri takıma alıştırmaya çalışmış ve bunu başarmıştı. Havlu ile ensesini silip suyunu yudumladı. Parmağındaki yüzük her zamanki gibi göze batıyordu. Uygar yanına gelen Alpay'a baktı. "Kaptan müthiş bir haberim var" diyen Alpay sözüne devam etti "Nişanlanıyorum" diyen Alpay'a güldü Uygar.

"Yazgı bana bunu neden söylemedi acaba?"dedi Uygar. "Çünkü daha işin evlenme teklifi kısmını gerçekleştirmedim."dedi Alpay arkasına sıkıntıyla yaslanırken.

"Oğlum nasıl bir şey yapacağımı bilmiyorum. Sen nasıl herkesin içinde o teklifi yapabildin?"diye sordu Alpay. Uygar düşünür gibi yapıp "Sadece Yazgı'nın mavi gözlerine baktım dostum ve gerçekten bunu çok istediğimi farkettim. Evli olmak müthiş bir şey"dedi Uygar son lafını söylemeden geçmedi. O sırada yanlarına gelen Cavit Uygar'ı onayladı. "Kaptan doğru söylüyor."diyen Cavit ile Alpay utanarak konuyu kapattı. Ancak bu konuyu daha fazla düşünecekti.

Yazgı dersi olduğu için derse giderken Aysu arkadaşının ofisinde oturuyordu. Elindeki kalem ile birkaç satır şiir yazmaya çalışan Aysu, Alpay için muazzam olduğunu düşündüğü şiirini yazıp kağıdı katlayıp çantasına attı. Telefonda annesiyle konuşup ardından Semra annesi ile konuşan Aysu vakit geçirip Yazgı'nın gelmesiylr ayaga kalktı. "Ben gidiyorum Yazgı. Alpay'a sürpriz yapacağım"dedi Aysu. Yazgı başını olumluca salladı.

"Dediğim gibi Uygar ile konuş"dedi Aysu gitmeden önce arkadaşına. Yazgı dudak büzüp yalnız kaldığı odasında düşünmeye başladı. Umay Uygar'ın çocukları sevdiğini ona söylemişti. Üstelik Uygar yiğenlerini de çok seviyordu. Yazgı kararını verip derin bir nefes aldı. Eve gitmesine az bir süre kalmıştı.

Alpay'a çantasını eline alıp Uygar ve Cavit 'e baktı. "Evliler olarak seni dışlıyoruz dostum. Değil mi kaptan?"dedi Cavit gülerek. Uygar havlusunu katlarken gülerek "Ne diyebilirim ki eve gidip karımı görmeliyim"dedi.

Cavit sözü devam ettirip "Ve bende kızım ile oynamalıyım"dedi. Bu söze Alpay'dan çok Uygar takılmıştı. Birkaç aydır Yazgı'nın kendiliğinden ona gelmesini bekliyordu. Ancak Yazgı işinden dolayı olsa gerek bebek sahibi olma ile ilgili hiçbir sey söylememiş, sormamıştı. Uygar farkında olmadan iç çekip çantasının fermuarını çektiğinde Alpay ve Cavit ona baktı. Uygar bunu farketmeden umursamazca kapıya doğru yürüdü. "Kaptan bir sorun mu var?"dedi Cavit Uygar'ın yanına koşup. Alpay'da aynısını yapıp onun yanına geldi. Uygar soyunma odasından çıkmadan önce "Ben baba olmak istiyorum Cavit. Tüm sorun bu"dedi ve odadan çıktı. Alpay gülerek Uygar'ın arkasından bakarken kolunu Cavit'in omzuna dayadı. "Oğlum Uygar evlendi birde çocuk istiyor. Zaman ne kadar hızlı geçiyor"dedi Alpay gülerek. Cavit ise arkadaşına onay verdi.

Koca AdamWhere stories live. Discover now