Bölüm 29

64.8K 3K 165
                                    

Genç kız elindeki koliyi salona taşırken birden elinden alınan koliyle genç adama baktı. Konya'da geçirilen birkaç günden sonra İstanbul'a geri gelen çift, yerleşme telaşına tutulmuştu. Uygar kutuyu salona koyup düzenli olan etrafa baktı. Yazgı çoğu ufak eşyasını yerleştirmişti. Eski ev eşyalarını memleketine kamyon ile yollatmış, ailesi ise bu eşyaları ihtiyacı olan kişilere bağışlamıştı. Umay'ın çıkardığı büyük düğün çerçevesini duvara yerleştirdiği çiviye vurarak asılacak yer oluşturan Uygar'a doğru uzattı.

Genç adam çerçeveyi alıp çengelli kısmı çiviye geçirdi. Eşinin yanında gidip uzaktan astığı çerçeveye baktı. "Çok güzel"diyen Yazgı'ya onay vererek "Çok güzel birtanem"dedi.

Uygar'ın beline sarılırken genç adamda onun ince belini büyük elleriyle sardı. "Birazdan aşağıda antrenman yapacağım"diyen Uygar'a baktı Yazgı. Kollarındaki eşini kendine daha çok çekerken"Belki gelmek istersin"diyerek iç çekti Uygar. Gülerek kadına bakan adam öldürücü bakış denilen o bakışı atıyor, Yazgı'nın aklını çok farklı düşüncelerle dolduruyordu.

"Önce eşyalar koca adam"diyerek kolideki bibloya uzanan Yazgı işine devam etti. Uygar'da bir başka koliyi açıp içindeki çerçeveleri çıkardı. Hayatının aşkıyla bir evi paylaşmak anlatılamaz bir duyguydu.

Aysu bahçede basketbol oynayan Alpay'ı izleyip genç adamı alkışlıyordu. Bir yandan da elindeki telefonla video çekip yaşadıkları anı ölümsüzleştiren genç kadın tabaktaki minik keklerden yiyordu. Alpay yorularak Aysu'nun yanına gelip oturdu.

"Neye bakıyorsun?"diye soran Alpay'a bakan Aysu telefonunu saklayıp "Hiçbir şeye"dedi. Genç adam bunun üzerine saklanılan telefonu hızlıca alıp onun baktığı şeye baktı. Alpay'ın yüklediği son fotoğrafa bakan sevgilisini yakalanmıştı. "Yorumları merak ettim"diyerek savunma yapan Aysu yakalanan küçük çocuklar gibiydi. Alpay telefonu bırakıp arkasına yaslandı.

"Herkes seni kıskanıyor"dedi genç adam keklerden birini ağzına atıp. Aysu bunu biliyordu.

"Şu doktor. Seni aramadı değil mi?" diye soran Alpay'a baktı Aysu "Ne doktoru? Hangi doktor?"diyerek karşılık verdi. Alpay huzursuzca iç çekip "Düğündeki yapışık"dedi genç adam. "Neden beni arasın aşkım?"diyen Aysu güldü. Alpay genç kızı belinden çekip "Komik bir şey mi var Aysu Hatun?"dedi.

Genç kadın elindeki keki Alpay'ın ağzına tıkıp "Beyimin beni kıskanması çok hoş bir duygu"diyerek genç adamın gözünün içine masum bir şekilde baktı. Alpay hızlıca kekini yiyip Aysu'yu kendine daha çok çekti. "O adamın kafasını koparacaktım"diyen Alpay'ın yüzünü ona daha çok yaklaşırken Aysu ondan önce davranıp Alpay'a hızlı bir öpücük verdi. Genç adam "Bu çok hızlı oldu"diyerek itiraz ederken Aysu genç adamdan uzaklaşmaya çalışıyordu. Genç çift bir süre kahkaha atarak öpücük işiyle uğraştı. Alpay istediğini sonradan alacaktı.

Yazgı aşağıda basketbol oynayan eşini düşünmemeye çalışıp sonunda yerleştirmeyi bitirdiği eşyalara baktı. Derin bir nefes alıp mutfağa geçti. Uygar'a süt görülebilirdi. Gülümseyerek sütü koyarken 'Hissediyor musun kalbimin çarpışını?' diyerek fısıldayan genç adamın sesi kulağında çınlamaya başladı. Yazgı gülmeye devam ederken Uygar'ın nefesini hala üstünde hissediyordu. Neşeli bir şekilde basketbol sahasına indi.

Uygar sektirdiği topu potaya atıp girdiğini gördüğünde topu eline alıp gelen Yazgı'ya baktı. Getirdiği süte bakıp topu bıraktı. Eline aldığı sütüyle birlikte sahanın ortasına oturdu. Yazgı'da genç adama eşlik etti.

"Yarın işe başlayacağım"diyerek iç çeken genç kadın süt içen kocasına baktı. "Çocuklara dans etmeyi öğretmene bayılıyorum"diyen Uygar sütünü yarılayıp karısına baktı. Yazgı konuşarak duygularını anlatırken genç adam erkeksi dürtülerini engellemeye çalışıyordu. "Sende iyi dans ediyorsun koca adam"dedi. Düğünde birlikte ettikleri dansı çok iyi hatırlıyordu.

Koca AdamWhere stories live. Discover now