Bölüm 30

65.5K 3K 194
                                    

Genç kadın dirseğinden güç alarak yavaşça doğruldu. Yazgı aradan geçen günlerde işlerini yoluna koymuş, öğrencileriyle eskisi gibi ilgilenmeye tekrardan başlamıştı. Mutlu bir gülümseme ile Uygar'ın yüzünde gezdirdi gözlerini. Genç adam huzurlu bir şekilde yatıyor, nefes alışı duyuluyordu. Yazgı başını yastığa koyarak ve yorganı üstüne çekerek kocasını izlemeye başladı. Çizgili pijamasıyla oldukça ev babası tipinde duruyordu. Kocasını izlerken huzur doluyordu. Uygar saçını karıştırarak gözlerin açtığında Yazgı'nın mavi gözlerini üzerinde gezinirken gördü.

Genç adam karısının beline elini atıp "Günaydın"dedi. Yazgı başını olumsuzca salladı.

"Öğlen oldu koca adam"dedi. Genç çift çizgili pijamalarıyla uyumludan öteydiler. Uygar yatakta doğrulup Yazgı'yı bekledi. Ayaklarını yataktan sarkıtmış, gülerek ayağa kalkmıştı. Uygar'dan önce lavaboya girmek için koşan genç kadının derdini anlayan adam da koşmaya başladı. Genç çift kahkahalarla güne başlamıştı.

Aysu poşetteki gömleği kontrol edip evinin kapısını kapattı. Gülücükler saçarak apartmandan çıktığında sıcacık, güzel havanın tadını çıkararak yürümeye başladı. Aysu, Alpay ile aralarındaki bağın her gün daha fazla güçlendiğini hissediyor, her gün ona daha çok bağlanıyordu. Yazgı gibi evlenme hayalleri olan birisiydi ancak şu an zamanı olduğundan emin değildi.

Girdiği sınav yakında açıklanacaktı ve belki de yeni bir düzene ihtiyacı olacaktı. Aysu yine de gülümseyip Alpay'a aldığı gömleği sevgilisi en verdiğinde ve sonrasında dans edeceklerini hatırladığında hızlı adımlarla durağa gidip otobüse bindi.

Yazgı kızarttığı ekmekleri masaya koyup çayı masaya koyan Uygar'a baktı. Çayları koyan Yazgı yerine geçecekken bileğini tutan eşine baktı. "Balerinim bugün işe gitmeyecek mi?"diye sordu. Yazgı gülerek "Gidecek ama dersi öğleden sonra"diyerek yerine oturdu. Genç çift kızarmış ekmeklerini yerken bir yandan da öğlen haberlerini dinliyordu.

"Bugün bizimkiler gelecek. Cavit,Arslan, John" dedi genç adam çayını içerken. Yazgı başını salladı.

"Tamam yine veda gecesindeki gibi uçmayın lütfen"dedi dudak büzüp. "Bekarlığa veda partisi yapmak benim fikrim değildi birtanem. Gerçekten gereksiz bir şey"dedi Uygar zeytinin çekirdeğini çıkarıp.

Genç adam bir yandan da Yazgı'nın mavi gözlerine bakıp gülüyordu. Uygar elini peçete ile silip kadının ensesini kavradı. Yazgı'ya verdiği tatlı kahvaltı öpücüğü oldukça unutulmayacak türdendi.

Alpay çalan kapı ile ellerini saçlarının arasından geçirip saçını düzeltmiş, sırıtarak kapıyı açmıştı. Aysu elindeki poşeti gösterip "Dev kavalyem ben geldim."diyen Aysu içeri girip kapıyı kapattı. Kapattığı kapıya dayanan genç kız poşetin içindekini çıkaran Alpay'ı izliyordu. Alpay gömleği üstüne tutarken "Giy de gel dev adam dans edeceğiz"dedi  ellerini birbirine çırpıp. Alpay ağzını açıp konuşacakken "Sakın itiraz yok."diyerek içeri geçti Aysu. Aysu kediyi eline alarak severken Alpay odasına çıkıp üst kısmını değiştirdi. Giydiği siyah gömlek ile Aysu'nun karşısındaydı.

Aysu çantasından çıkardığı CD yi oynatıcıya takıp dans müziğini açtı. Alpay'ın yanına gelip "Ayaklarını kapat"dedi. Alpay denileni hızlıca uyguladı.

Aysu dans için getirdiği ayakkabısını giyip Alpay'ın tam karşısına geçti. Genç adamın elini tutup normal dans pozisyonu alıp konuşarak yapacakları şeyleri anlattı. "İki adım,bir adım ileri ve geri"diyen Aysu'yu izledi Alpay.

Genç çift yavaş hareketlerle dans ederken Alpay kahkaha atarak beceriksizliğini gösteriyor, Aysu ise bu beceriksizi sevdiği için ona eşlik ediyordu.

Koca AdamWhere stories live. Discover now