Bölüm 19

71.8K 3.6K 157
                                    

Aysu arkadaşıyla beraber koltukta oturuyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Aysu arkadaşıyla beraber koltukta oturuyordu. Tüm gün yorulmuş eve gelir gelmez unuttuğu konulara tekrardan çalışmıştı ve şimdi Yazgı ile karşılıklı oturuyordu. Aysu elinden test kitabını eksik etmiyordu. Alpay'a onun da bir şeyler başarabileceğini göstermeli genç adamın kendisiyle gurur duymasını sağlamalıydı. Yazgı arkadaşı test çözerken televizyon kanallarını gezmeye başladı. Yazgı gözüne çarpan haber başlığıyla bir spor kanalında duraksadı. Kanalın sesini açan Yazgı arkasına yaslanırken açılan haber Aysunun da dikkatini çekti.

"Uygar Türkmen'e gelen ani teklif tüm basketbol camiasında büyük yankı uyandırdı.Türkiye'nin en iyi genç yeteneği olan geçen yıl yılın sporcusu ödülüne layık görülen Türkmen'e NBA'in başarılı takımlarından Los Angeles Clippers'in ciddi bir teklif getirdiği öne sürüldü." diyen muhabiri izledi genç kadın. Yazgı bu teklifin ne zaman yapıldığını bilmiyordu. Muhabir elindeki birkaç ufak notu okumaya başladı.

"Uygar Türkmen bu teklifi kabul ettiği takdirde Türk basketbol tarihinin en başarılı basketbolcusu ünvanını alacak. Ve bu teklif türk basketbolcularının NBA'den aldığı en iyi teklif. Daha önceden bildiğimiz üzere NBA'de oynayan birçok türk efsanesi var. Türkmen bunlardan biri olma yolunda adım adım ilerliyor.  Ayrıca Uygar Türkmenin de bu teklife sıcak baktığı söyleniyor." diyen muhabir konuşmayı bitirdi.  

Yazgı ağzı açık bir şekilde televizyona bakarken Aysu güldü. "Uygar çok daha iyi teklifler aldı. Medya her şeyi abartıyor"dedi.

Arkadaşını rahatlatmak isteyen genç kadın bunu fazla başaramamıştı. Yazgı endişeli bir şekilde ayağını sallamaya başladı. "Yazgı, Uygar'ın böyle bir teklifi sana söylemeyeceğini gerçekten düşünüyor musun?"dedi Aysu.

Kadın arkadaşına baktı. Yazgı konuşacakken telefonuna gelen mesaj sesiyle sustu. Uygar'dan gelen mesajda "Yarın konuşmamız gereken bir konu var" yazıyordu. Yazgı ayağa fırlayıp evde dolaşmaya başladı.

"Aysu yarın konuşalım diyor"dedi Yazgı tekrardan koltuğa oturarak. "Yazgı  bir ilişkiniz var Uygar elbette sana danışacak"dedi Aysu arkadaşının eline uzanıp. Yazgı ayların nasıl geçtiğini anlayamıyordu. Uygar ile zaman o kadar çabuk geçiyordu ki.  

"Pekala sakinim ancak gitmek isterse ne yapacağım Aysu?"dedi Yazgı gözleri dolarak. Aysu arkadaşına sarıldı. Zor günde yine dostlardı.

Alpay evde Uygar ile oturup basketbol maçı izliyordu. "Umay mı?"dedi Alpay arkadaşına. Genç adam başını salladı. "Evet Umay işi yüzünden İstanbul'a geliyor. Gelmişken sevgilimi görmek istedi"dedi genç adam gülerek.

Alpay arkasına yaslandı sırıtarak. "Geline bakmaya geliyor desene"dedi genç adam. Alpay, Uygar'ın buna sinirleneceğini düşündü ancak genç adam gülümsedi. Rahatlamış bir şekilde "Evet"dedi.

"Neden Yazgı'ya kız kardeşini söylemedin?" diye sordu Alpay.

"Yazgı'ya Umay geliyor dersem heyecan yapar ve tüm gece uyumaz en iyisi süpriz olması" dedi Uygar Türkmen eline telefonunu alıp mesajın gelip gelmediğine baktı. Adamın koyu gözleri ekranda dolaşıyordu. O sırada Alpay da çaktırmadan kendi telefonuna baktı. Aysu tüm akşam boyunca  mesaj atmamıştı. Genç adam sevindi. Bu ders çalışıyor anlamına geliyordu. Onu dinleyip derslerine bir süre önce başlamıştı. Alpay bu sefer başarabilmesini umuyordu. Aysu'nun üzülmesi genç onu da üzüyordu.

Koca AdamWhere stories live. Discover now