EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçel...

By Auralorina

896K 71.9K 16.3K

Diyar'ın son hakiminin ölümüydü Diyar'ı ikiye ayıran, Aydınlığın ve karanlığın savaşıydı durdurulamayan, Bir... More

♛ Bilgilendirme ♛
1 ♛ Kara Kraliçe
2 ♛ Ak Kraliçe
3 ♛ Kızıl Kraliçe
♛ Ateşin İncisi ♛
♛ 10 Yıl Önce ♛
4 ♛ Adalet ve Altın
5 ♛ Umut ve Gümüş
6 ♛ Cesaret ve Bronz
7 ♛ Güç ve Kristal
8 ♛ Korku ve Opal
9 ♛ İntikam ve Zümrüt
10 ♛ Güven ve Kalsedon
11 ♛ Tehlike ve Buz*
12 ♛ Nefret ve Mercan
13 ♛ Savaş ve Oniks
14 ♛ Kurtarış ve İnci
15 ♛ Müdafaa ve Sedef
16 ♛ Uyanış ve Kış Gülü
17 ♛ Saldırı ve Kara Güneş
18 ♛ Kayboluş ve Zindan
19 ♛ Düello ve Taht
20 ♛ Elf ve Büyücü
21 ♛ Büyü ve Kılıç I
21 ♛ Büyü ve Kılıç II
♛ Buz Denizi ♛
♛ 10 Yıl Önce ♛
22 ♛ Yemin ve Siyah Gül
23 ♛ Esir ve Zambak
24 ♛ Hatıra ve Yakut
25 ♛ Denge ve Safir I
25 ♛ Denge ve Safir II
26 ♛ Ateş ve Zincir
27 ♛ Soğuk ve Ay Taşı
28 ♛ Beyaz ve Muhafız I
28 ♛ Beyaz ve Muhafız II
29 ♛ Siyah ve Siren
30 ♛ Kırmızı ve Büyücü
31 ♛ Yeşil ve Denizkızı
32 ♛ Mavi ve Dev
33 ♛ Güney ve Kehribar
34 ♛ Kuzey ve Obsidiyen
35 ♛ Doğu ve Sitrin
36 ♛ Batı ve Kuvars
37 ♛ İhanet ve Hayalet I
37 ♛ İhanet ve Hayalet II
♛ Gümüş Kraliçe ♛
♛ 16 Yıl Önce ♛
38 ♛ Öfke ve Gölge
39 ♛ Unutuluş ve Yakamoz
40 ♛ Düşüş ve Işık
41 ♛ Yükseliş ve Beyaz Gölge
42 ♛ Hırs ve Karanlık
43 ♛ Kader ve Yeşim*
44 ♛ Gurur ve Harabe
45 ♛ Varis ve Gökyüzü*
46 ♛ Kayıp ve Kraliçe
47 ♛ Kar ve Melez
48 ♛ Altın, Gölge ve Alev
49 ♛ Zümrüt, Siren ve Güç I
49 ♛ Zümrüt, Siren ve Güç II
50 ♛ Gümüş, Buz ve Kristal
51 ♛ Ametist, Aydınlık ve Beyaz
52 ♛ Oniks, Karanlık ve Büyü*
53 ♛ Aventurin, Kule ve Gerçek I
53 ♛ Aventurin, Kule ve Gerçek II
54 ♛ Sitrin, Konsey ve Uyanış
55 ♛ Ay Taşı, Orman ve Başlangıç*
56 ♛ Kehribar, Gelecek ve Geçmiş
57 ♛ Turkuaz, Gökyüzü ve Kuruluş**
58 ♛ Varisit, Ateş ve Yeniden Doğuş
59 ♛ Labradorit, Değişim ve Var Oluş
60 ♛ Kalsedon, Savaş ve Yok Oluş I
60 ♛ Kalsedon, Savaş ve Yok Oluş II (Son)
Kraliçelerin Savaşı II ♛ Ateş Kristalleri
♛ Diyar'ın Hükümdarları ♛
Ek ♛ Karakterler
Ek ♛ Harita ve Diyar
Ek ♛ Sözlük*
Ek ♛ Irklar
Ek ♛ Zaman
Ek ♛ Tanıtım Videoları
Ek ♛ Sizden Gelenler
Düzenleme Notları
Yeni ♛ Ölümcül Zarafet

♛ Kraliçelerin Savaşı ♛

79.9K 2.5K 1.3K
By Auralorina

♛ Kraliçelerin Savaşı ♛

EJDERHA'NIN ÖFKESİ

Dokuz ırkın ve on iki halkın bir arada yaşadığı yer Diyar'dı. Eski Dilde Evare denilen bu yeri bir arada tutan, koruyan ve dengeleyen kişiler binlerce yıl önce yok olan ejderhaların güçlerine sahip hükümdarlardı.

Diyar'ın kurucusu ve ilk hükümdarı bir yüce kraliçeydi. Ejderhaların Savaşı'na katılan ve hükmettiği insanlar için kanının son damlasına kadar mücadele eden Deisenria'ydı. Diyar'ın tamamının son hükümdarı ise Athyrania'ydı. Gök Ejderha'nın onun türüne verdiği bilgelikle tüm Diyar'ın bir arada kalmasını sağlamış ve dengeyi korumuştu. Diyar en iyi dönemlerinden birini onun hükmünde yaşamıştı. Tıpkı onun hükmü gibi, Diyar'ın bütünlüğünün de sonu gelmişti. Tüm hayatını halkların barış içinde yaşamasına adayan Gök Kraliçe'nin üç kızı olmuştu. Kızlarından birinin sonraki hükümdar olması gerekirdi. İki kızının yaşı hükümdar olmak için uygundu.

Biri Kara Ejderha'nın Gücü'nü taşıyan, karanlığı ve kuzeyi temsil eden Kara Kraliçe Dymentsia; diğeri ise Ak Ejderha'nın Gücü'nü taşıyan, aydınlığı ve batıyı temsil eden Ak Kraliçe Nmerysa.

Gök Kraliçe Athyrania, onlardan birini seçerse Diyar'ın düzeninin bozulacağını biliyordu. Bunun için en küçük kızını, Kızıl Ejderha'nın Gücü'nün sahibi, ateşin ve güneyin temsilcisi Kızıl Kraliçe Mysania'yı seçmeyi istiyordu. Ancak Mysania, ileride annesine benzemeyecekti. Büyüdüğünde bilge ve barışçı değil; cesur ve savaşçı olacaktı. Kızıl Ejderha'nın Gücü'ne sahip olanların Diyar'da az olma sebebi hükmedilemez olmalarıydı. Kraliçe Athyrania'nın Mysania'yı eğitip varisi ilan etmek istediği herkes tarafından biliniyordu.

Karanlık ve aydınlık, Diyar'ın en büyük iki zıt gücüydü. Uzun yıllar sürecek bir barış imkansızdı.

Gök Kraliçe düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu göremeden öldü. O öldüğünde ikiz kızları on altı, en küçük kızı ise henüz altı yaşındaydı.

Yüce Kraliçe Deisenria'nın soyundan gelen herkes gibi Dymentsia ve Nmerysa'nın Diyar'a hükmetmeye hakkı vardı. Onların ırkının geleneklerine göre ailelerinden biri öldüğünde en az on yıl savaş olmamalıydı. Tahttan vazgeçmeyip geri çekilmediler. Aynı anda hükmetmeye kararlıydılar. Üç ay başkentte kaldılar. Daha sonra birbirlerine uyum sağlayamadıklarını fark edip Diyar'ı ikiye ayırdılar.

Kara Ülke ve Ak Ülke adlarında yeni bölgeler kuruldu. Bu iki ülke tam on yıl boyunca barış içinde yaşadı, on yıl sonra ise birbirlerine savaş ilan etti. İki kraliçe de Diyar'ı birleştirmeyi ve Diyar'ın tamamına hakim olmayı istiyordu. Unuttukları birisi vardı: Kızıl Kraliçe. Kızıl Kraliçe artık büyümüş ve güçlenmişti. Savaş ilanıyla değişen Diyar'da gerçekleşen olaylar, savaşa onu da katacaktı. Diyar'ın insanları ise savaş başlamadan herkesin adını bilip anmaktan çekindiği kehanetin gerçekleşmek üzere olduğunu fark edeceklerdi.

Kraliçelerin Savaşı.

Yüzyılları kapsayan bu kehanet, Diyar'ın gelmiş geçmiş en büyük savaşları hakkında haber veriyordu.

Bu savaşlardan hangileri sağ çıkacaktı? Hangisinin ülkesi yitirilecekti? Peki ya kehanet? Hepsini ilgilendiren bu sorunu hangisi daha önce fark edecekti? 

Diyar'ın son hakiminin ölümüydü Diyar'ı ikiye ayıran,

Aydınlığın ve karanlığın savaşıydı durdurulamayan,

Bir kar kraliçesinin hükmüydü imkansız sayılan,

Deniz insanlarının isyanıydı tahmin edilemeyen,

Ve öldüğü sayılanın yaşamasıydı vaat edilmeyen.

Yazar Notu

Ejderha'nın Öfkesi, Diyar'ın Hükümdarları serisinin kısımlarından biri olan Kraliçelerin Savaşı'nın başlangıcıdır.

Diyar'ın Hükümdarları serisinin kitapları ve kısımları aynı evrende, farklı zamanlarda geçmektedir. Kraliçelerin Savaşı kısmı RN 1500 yılında başlar. Serinin diğer kitaplarının isimleri bu bölümün sonuna eklenmiştir.

Bu seri farklı bir evrende geçmektedir. Türü epik fantastiktir ve bahsedilen her şey kurgudur. Kurguda geçen birçok şeyse birçok medeniyetin tarihi, kültürü ve mitolojisinden ilham alınarak oluşturulmuştur. Bahsedilen dillerin tamamı, isimlerin bir kısmı uydurmadır.

Olaylar birçok karakterin bakış açısıyla sunulacaktır, taraf seçmek size kalmıştır, başkarakterlerin birbirinden üstünlüğü yoktur. Serinin bu kısmının asıl konusu, adından da anlaşılacağı gibi, Kraliçelerin Savaşı'dır. İyilerin kazanacağı ve kötülerin kaybedeceği bir savaştan öte hükümdarların hakimiyet savaşıdır.

Karışık bir kurgudur, ilk bölümler bu yüzden çok uzun değildir. Yine aynı sebepten dolayı her şeyin anlaşılması için bölümler fazladır. Ayrıca sonunda Ek bölümler yer almaktadır. Kafanız karıştığında veya kurgu ve karakterler hakkında daha fazla şey öğrenmek istediğinizde bu bölümlere bakabilirsiniz. Karakterler, Harita, Irklar, Sözlük(Diller) ve benzeri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Elimden geldiğince tüm yorumları yanıtlamaya çalışacağım. Kurgum hakkındaki fikirlerinizi yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim.

ÖNEMLİ: Buraya kadar geldiyseniz Ejderha'nın Öfkesi'nin her zaman kolayca anlaşılabilen bir kurgu olmayabileceğini anlamışsınızdır. Daha anlaşılır başka kitaplarım da var. İsterseniz ÖLÜMCÜL ZARAFET'i de okuyabilirsiniz.

2023 Güncellemesi: Ejderha'nın Öfkesi kitap oldu, sonrasında da yayıneviyle yollarımızı ayırdık. Bu sebeple devam kitapları basılmayacak. Haklarını geri aldığım için tüm bölümlerini Wattpad'de geri yükledim. Kitap versiyonunda birkaç küçük farklılık var ama bunlar seriyi okumaya devam etmeniz için kesinlikle engel değil. Bu düzenlemelerin olduğu bölümlerin başına not yazdım.


Instagram: Auralorina

Youtube: Meltem Özkaya

(Youtube kanalımdan serinin tanıtım videolarına, playlistine ulaşabilirsiniz.)


Medya: Üç kraliçe ve Kraliçelerin Savaşı serisinin ilk tanıtım videosu

Dış Bağlantı: Diyar'ın Hükümdarları Serisi'nin videolarının olduğu oynatma listesi


Diyar'ın Hükümdarları

"Kraliçelerin Savaşı, herkesin kendinden ve çevresinden kayıplar vereceği bir savaş. Hükmetmek için oynanan bir güç oyunu, sonu ölümle biten bir mücadele. Kanla çizilen, güçle değişen ve hükmetmek için yapılan."

1. Kitap: Ejderha'nın Öfkesi

2. Kitap: Ateş Kristalleri

3. Kitap: Karanlığın Şafağı

4. Kitap: Güneş'in Tacı

Ekler
Kış Gülü
Diyar Rehberi


Ejderha'nın Öfkesi'nin Yazılma Tarihleri: 18.11.2015 - 16.06.2016

Ejderha'nın Öfkesi'nin Düzenlenme Tarihleri: 24.06.2016 - 31.12.2019

Bu Bölümün Eklenme ve Düzenlenme Tarihleri: 22.06.2016 - 10.05.2018

Continue Reading

You'll Also Like

256K 4.6K 31
Kocam ve arkadaşımın inlemeleri koridorda yankılandı.Bir an kalbim duracak gibi oldu. Gabriel, "Bir saniye bekle burada," dedi ve odamın kapısını açt...
847 147 24
Holly yaz tatili için gittiği büyükannesinde tuhaf olaylar yaşamaya başlar. İki yaratık tarafından sihirli bir ormanda göreve çağırılan genç kız inat...
429K 36.3K 56
Yıllar önce,Pasifik okyanusunun bilinmeyen köşelerinde başkanlığını Victor Morcam'ın yaptığı Morcam Adası kaynağı da kendisi gibi bilinmeyen bir nede...
577K 9.3K 13
Hitreads uygulamasıyla yaptığım anlaşma nedeniyle 1. ve 2. kitabın ilk 3 bölümü yayımdadır. 1. kitap Hitreads uygulamasında yüklüdür ve çok yakında 2...