Ek ♛ Irklar

5.7K 318 147
                                    

Bu bölümde ırklar, türler ve soylar hakkında bilgi verilmiştir.


IRKLAR


Diyar'da dokuz ırk ve on iki halk bulunmaktadır.

Irklar: Rhonal/hükümdarlar, devler, elfler, dareisel/kara büyücü elfler, büyücüler, savaşçılar, deniz insanları, sirenler, orman hükümdarları

Halklar: Kara, ak, kızıl, gök, altın, mor, buz, deniz, orman, kahin, şifacı, şaman


♛

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

RHONAL

Hükümdarlar

"Diyar'ın Hükümdarları ve Ejderhaların Varisleri"

Hükümdarlar, bu çağa adını veren kanatlı ırktır. Diyar ırklarını birleştirmiş, Ejderhaların Savaşı'nda halkı korumuş ve Diyar hükümdarı olmuştur.

İsim: Rhona, rhon kökünden türemiştir. Hükümdar anlamına gelir.

Geçmiş: Hükümdarlar yıllar önce göçebe topluluktur. Ejderhaların güçlerini almalarıyla en güçlü ırk olmuştur.

Görünüm: Fiziksel özelliklerinden en dikkat çekici olanları metrelerce uzunlukta olabilen kanatlarıdır. Kanatları onların türlerinin rengindedir. Uzun boylu, ince ama güçlü yapılıdırlar.

Yetenekler: Büyücülük ve savaşçılık

İnanç: Ana Tanrıça Rhaeya onların geleneksel inançlarıdır. Buz hükümdarları Rhaeya'nın başka bir versiyonu olan Ay Tanrıçası Viendoriel'e inanırlar.

Kültür: Ejderhalar Çağı'nda rhona ırkı anasoyludur, soy kadından yürümüştür, bu Hükümdarlar Çağı'nda da devam etmiştir. Bunun nedeni ejderha gücünün hükümdar anne tarafından çocuğa geçme olasılığının daha çok oluşudur. Kültürleri ise tam anaerkil sayılmaz. Doğan çocuklar cinsiyet fark etmeden tahtta eşit derecede hak sahibidirler.

Kısıtlamalar: Ejderhalar Çağı'nda yaşayan son ejderha olan Gök Ejderha, hükümdar ırkının Diyar'ın yeni yöneticileri olacağını anlayınca kısıtlamalar getirmiş ve bu ırkın gücünü zayıflatmıştır. Diyar'da beş türün sadece bir mensubu bulunabilir, yani aynı türden iki kişi bulunamaz ve Diyar'da beşten fazla hükümdar olamaz. 

Evlilik: Ejderhalar Çağı'nda hükümdar ırk safkanlığına önem vermiştir. Fakat Gök Ejderha bu evliliği yasaklamıştır. Hükümdar ırk kendi içinde evlenemez. Hükümdarlar Çağı'nda bu nedenle bir hükümdarın doğan çocuğu diğer ebeveyni başka ırktan olsa dahi hükümdar olur, fakat bu onları etkilemiş, güçlerini azaltmıştır. Gök Ejderha'nın etkisiyle onların mantıkları, duygularının önüne geçmiştir. Hükümdarların aşkı bu nedenle güçsüzdür. Ayrıca diğer ırklar gibi duyguları kendi ırkına karşı daha güçlüdür, şimdiyse bu yasaklanmıştır.

EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçelerin Savaşı IHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin