16 ♛ Uyanış ve Kış Gülü

10.5K 1K 137
                                    

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

♛ 16. Bölüm ♛

UYANIŞ VE KIŞ GÜLÜ

Buz Diyarı, Donmuş Boğaz

Kar Kraliçesi'nin nefesi soğuk havada kristaller oluşturdu. Sabrının tükenme noktasına geldiği hızlı nefes alışından anlaşılabilirdi.

Donmuş Boğaz'daydı. Kristalleri uyandırmak için son hazırlıklarını yapıyordu. Ak Ülke ile Kara Ülke'nin savaşını beklemişti. Kara Kraliçe, tahmin ettikleri gibi ilk sınırı geçen olmuştu. Kışın ikinci ayın son günlerinde savaş başlamak üzereydi, belki başlamış bile olabilirdi. Kar Kraliçesi artık beklemeyecekti.

Buz Diyarı Vaeldria tarafından yönetilirken, Salirhenia Donmuş Boğaz yakınlarında koruyucusunun yanında eğitim görmüştü. Yıllar önce annesi onu halka tanıtmak için saraya davet etmişti. Kristal Saray'a ilk geldiğinde elinde burada bulduğu bir kış gülü vardı. Sadece buraya özgü yetişen bu güllerin rengi açık maviydi. Kristalleri uyandırmak istediği o gün elinde yine bir kış gülü vardı. Açık mavi kristallerle bezeli bir elbise giymişti. Gözleri gümüşe parıldıyordu. Beyaz saçları, mavi pelerini ve elbisesinin etekleri kar fırtınasında savruluyordu. Buz iklimine dayanıklı beyaz atıyla gelmişti.

At arabasının sesini duyduğu anda belindeki kından kristal kılıcını çekti. Kılıcının ucunu yere değdirirken kılıcın beyaz deriden yapılmış olan kabzasını sımsıkı tutuyordu.

"Kızı buraya getirin." diye emir verdi gelen iki kar muhafızına. Muhafızlar hızla atlarından inerek arabanın kapısını açtılar.

Arabanın yanında kendi büyük atıyla gelen Zanen vardı. Atından indiği gibi muhafızların kollarından tutarak dışarı çıkardıkları kızın yanına geldi. "Eğer istediğimizi yaparsan o acı çekmez." dedi Temsilci Kairos'u kast ederek.

Kızıl Kraliçe'nin yanındaki muhafızlar biraz uzaklaştı. Zanen onun kolunu diğerleri kadar sıkı tutmuyordu. "Bu yanına kalmayacak." dedi Kızıl Kraliçe kendinden beklenmeyecek kadar güçlü ve belki intikam dolu bir sesle. "Er ya da geç, Salirhenia, senden intikamımı alacağım."

EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçelerin Savaşı IHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin