Ek ♛ Harita ve Diyar

4.8K 213 76
                                    

DİYAR HARİTASI

Bu bölümde serinin bu kitabında bahsi geçen yerler hakkında bilgi verilecektir. Haritayı kapak yaptığım programdan(Adobe Photoshop cs6) çizdim. Medyada, dış bağlantıda ve bir aşağıdaki görselde haritanın tamamı var. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

 Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

♛ Sınırlar

Kuzeyde Gece Dağları ve Kuzey Denizi, batıda Batı Denizi, güneyde Güneş Dağları, doğuda Doğu Denizi

Sınır Komşuları: Gölge Diyar ve Gece Diyarı(kuzey), Anka ve Çöl kabileleri(güney)

♛ Genel Bilgiler

- Hükümdarlar Çağı'nın başından beri Diyar rhona ırkı tarafından hükümdarlıkla yönetilir.

- Diyar'ın bazı bölgeleri özerktir. İç işlerinde bağımsız, dış işlerinde bağımlıdırlar. Bunlardan Buz Diyarı, Batı Denizi, Kuzey Denizi ve Doğu Ormanı yüzyıllardır süregelen kanunlarla ejderha, ejder gibi yaratıkların gücüne sahip hanedanlar tarafından yönetilirler. Buz Diyarı'nın hükümdarları rhona ırkından oldukları için üstündürler ve bölgelerindeki meselelere nadiren Diyar yönetimini dahil ederler.

- Özerk yönetim dışında çoğu bölge ve şehir; seçilen üyelerin katıldığı konseylerle, şehrin kurucusunun soyundan gelen kişilerle veya hükümdarın atadığı yöneticilerle yönetilir.

- Diyar'ın kuruluşu itibariyle başkentleri şunlardır: Kara Kale, Altın, Opal, Zümrüt, Kalsedon

- Diyar, sınırları belli olmayan beş ana bölgeye ayrılır. Bu beş bölgede tüm ırklar ve tüm türler yaşasa da kültürleri hangilerinin yoğunlukta olduğuna göre değişir. Dhara, Kuzey; Nyves, Batı; Rhegona, Güney; Ateraile, Doğu; Elaire, Merkez

RN 1490 yılında(Ejderha'nın Öfkesi'nin başlamasından yaklaşık on yıl önce) Kraliçe Athyrania öldüğünde, bu durum göz önüne alınarak ülke sınırları çizilmiştir. Kuzey, Kara Kraliçe'ye; Batı, Ak Kraliçe'ye bağlıdır. Güney coğrafi konumu nedeniyle Ak Kraliçe'ye bağlanmıştır ancak bu bölgenin kararlarını da iki kraliçe beraber alır. Doğu ve merkez bölgelerinin her iki ülkede de sınırı vardır ve bazı bölgeler (eski başkentler ve bazı özerk bölgeler) iki kraliçenin hükmündedir. 


♛ Diyar'ın Ülkeleri ve  Diyar'a Bağlı Bazı Özerk Bölgeler

♛ Diyar'ın Ülkeleri ve  Diyar'a Bağlı Bazı Özerk Bölgeler

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçelerin Savaşı IHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin