The girl with The Mask

By veronicasmile12

10.5K 899 101

В един миг отиваш на училище, а в друг разбираш, че се местиш в град в който нивото на престъпност е най-висо... More

Раздяла
Предградието с опасности
Загадъчен красавец
Повторение
Завръщане в тъмният квартал
Обрат в живота
Дрогата в новият ми живот
В мъглата на опиянение
Един месец по-късно
Куршум
Смърт
Последна частица от мен
Последна част

Изневиделица

2.1K 99 10
By veronicasmile12

Утрото на първият учебен ден на десети клас настъпи изневиделица. В един момент сънувах красив спасител на плажа в Лос Анджелис да нанася слънцезащитен крем на гърба ми докато вълните създаваха идеалната релаксираща песен, а в другият момент чувах настоятелно тропане по вратата на стаята ми.

- Кейси! Кейси ставай! Първи учебен ден - забрави ли?!

Изтъркулих се от леглото и отворих вратата на стаята си. На прага стоеше майка ми облечена в сребриста дълга рокля която подчертаваше фигурата и, високи обувки и много грим. Тя ме погледна отвратено.

- Боже Кейси изглеждаш ужасно. Имаш половин час да се оправиш иначе Боб ще те завлече в ролс ройса насила - каза тя бързо и ми обърна гръб.

Нагласих дясната си китка в поза пистолет и изсвирках - „Пиуу" - докато го нагласях към главата си.

Майка ми беше директен човек - стриктна и... зла. Единственото което оценяваше в живота беше красотата и материалността. Като единствено дете трябваше да се боря с нея по всички възможни начини за да оцелея. А баща ми... той само гледаше да не и противоречи.

Обух си светло розовите супри разкъсаните дънки, черният потник на който пишеше „ I don't care" и започнах да нанасям дебелите слоеве грим по лицето си. Пудра, фон дьо тен, руж, очна линия, сенки за очи и ярко червено червило. Когато се погледнах в огледалото видях точно това което исках да видя - светло русата ми коса се стелеше назад на вълни, и целият грим контрастираше ужасно много с цвета на кожата ми и светлата ми коса. Според мама това беше съвършенството, а според мен аз бях просто едно плашило на което му е наредено да изпълнява дълга си.

Слязох по стълбите от петия етаж чак до първия. Взех си чаната Конвърс знаейки, че майка ми се е погрижила да ми сложи джобните вътре. Като погледнах после разбрах, че ги е увиличила двойно. Сега бяха сто долара.

- Супер - прошепнах на себе си - още пари, които не зная какво да ги правя.

***

Първия учебен ден мина както попринцип минаваха дните вучилище. Подмазвачите от групата на готините се опитваха да ме привлекат в „сектата си", но разбира се - безуспешно. Боб - частният шофьор - ме питаше дали няма да искам да отида някъде след училище да се помотая с другите деца, но аз красноречиво му дадох да се разбере, че никъде не искам да ходя. Щом пристигнах вкъщи седнах на дивана пред телевизора и пуснах любимото си драма шоу.

Изведнъж до мен седна мама. И само миг след това баща ми седна от другата ми страна.

- Мила трябва да поговорим с теб - каза той.

- За какво? - попитах.

- След два часа аз и ти заминаваме за Ню Йорк където е новото ми работно място - безцеремонно каза мама. - Зарязвай всичко и си стягай багажа защото имаш само половин час.




Continue Reading

You'll Also Like

134K 5.6K 45
Нито Мейси, нито някой друг от цялото училище обръщаше някакво внимание на Уес Грегъри. Той се разхождаше из училище винаги с вдигната качулка. Всъщн...
Agua Delmare By Melly ©

Science Fiction

5.6K 379 30
Автомобилни състезатели, високи скорости и адреналин на пълен капацитет. Ейс Рейсър е безстрашен, смел и дързък пилот. Спускащ се по пистата с най-ус...
32.1K 1.8K 25
Един ден. Едно езеро. Един инцидент. Нищо интересно не се случва около хората в Уестфил. Това е така докато една вечер, не загива момиче. Никой не ра...
10.5K 899 14
В един миг отиваш на училище, а в друг разбираш, че се местиш в град в който нивото на престъпност е най-високо. Светът ти се преобръща на 360 граду...