Recept na lásku

By EasyOptimistic

8.4K 972 109

Anna má problém. Její strýc, u kterého žije, jí dal ultimátum. Musí se konečně postavit na vlastní nohy nebo... More

Kapitola 1.
Kapitola 3.
Kapitola 4.
Kapitola 5.
Kapitola 6.
Kapitola 7.
Kapitola 8.
Kapitola 9.
Kapitola 10.
Kapitola 11.
Kapitola 12.
Kapitola 13.
Kapitola 14.
Kapitola 15.
Kapitola 16.
Kapitola 17.
Kapitola 18.
Kapitola 19.
Kapitola 20.
Kapitola 21.
Kapitola 22.
Kapitola 23.
Kapitola 24.
Kapitola 25.
Kapitola 26.
Kapitola 27.
Kapitola 28.
Kapitola 29.
Kapitola 30.
Kapitola 31.
Kapitola 32.
Kapitola 33.
Kapitola 34.
Kapitola 35.

Kapitola 2.

284 23 2
By EasyOptimistic

Charles

Nechtěl jsem znít jako sentimentální idiot, ale Carlos mi vážně chyběl. Strávili jsme spolu čtyři roky a našli dokonalou rovnováhu mezi rivalitou, přátelstvím a vzájemným respektem. Loučení bylo emotivní a vstup Lewise do týmu byl ještě emotivnější. Abych řekl pravdu, měl jsem strach, jak to ovlivní moji roli ve Ferrari. Ani jeden z nás se nechtěl stát týmovou dvojkou, ale i když to nikdy nikdo neřekne nahlas, vždy je jeden z jezdců "až ten druhý". A já měl obavy, že tím druhým budu já. Protože jak bych se mohl měřit s velezkušeným, téměř osminásobným mistrem světa? Přišel do Ferrari z jediného důvodu, vyhrát ten osmý titul, který mu v roce 2021 o vlásek unikl. Jenže já chci konečně získat svůj první titul a oba zároveň ho mít nemůžeme.

I když jsem se snažil mermomocí na to nemyslet, stejně jsem byl během celé zimní pauzy nervózní jako pes a do Dolomitů na naši obvyklou zimní přípravu jsem odjížděl už ve stavu totálního nervového zhroucení. "Má to jednu výhodu," povzbudil mě Joris při cestě do posilovny. "Jo? A jakou?" zeptal jsem se nedůvěřivě.
"Když prohraješ, aspoň prohraješ s osminásobným mistrem světa."
"Sedminásobným. A díky, kámo. To fakt pomáhá," zamračil jsem se na něj a posadil se na karimatku na podlaze, abych se mohl protáhnout.
"Joris má pravdu. Stává se to jednou za 10 let, ale má pravdu," ušklíbl se Andrea a sednul si vedle mě. "Měl bys to brát jen jako motivaci. Navíc Lewisovi se poslední dobou moc nedařilo a tebe v Maranellu všichni milují. Nemyslím si, že bys měl mít strach z toho, co bude. Prostě všem ukážeš, že se s ním můžeš měřit."
"To mě uráží," zabručel Joris a já se uchechtl. Měli pravdu, samozřejmě že jo. Ale ten červík v mé hlavě si prostě nechtěl dát pokoj.

Vždycky jsem o sobě hodně pochyboval. Když se mi dařilo, byla to zásluha týmu. Když ne, mohl jsem za to já. Tak to bylo vždycky a nepředpokládal jsem, že by se to v blízké době mělo změnit. Pro Ferrari bych položil život, ale čím dál víc jsem pochyboval, jestli by to udělali i oni pro mě.

"Proč? Proč musíš vždycky vymyslet takovou kravinu a donutit nás se k tobě přidat? Prostě proč?" kňučel Joris, když se 5 metrů za mnou škrábal do kopce na skialpových lyžích. "Šel jsi dobrovolně, tak přestaň kňourat a dělej. Za chvíli bude tma a já ten kopec nechci sjíždět poslepu," zakřičel jsem za sebe. "S tím si dovolím nesouhlasit. V podstatě jsi ho vydíral," ušklíbl se Andrea a přidal do tempa, které už tak bylo pro mého nejlepšího kamaráda vražedné. "Já a vydírat ho? To nikdy. Za koho mě máte," zamručel jsem si pod vousy a zapojil se za Andreu. Joris vydal ještě několik skřeků, ale taky přidal na tempu a za další půl hodinu jsme konečně dorazili do cíle naší cesty. Na chvíli jsem se svalil do načechraného sněhu a kochal se výhledem do údolí a na slunce zapadající za okolní vrcholky. "Připravení?" zeptal jsem se svých dvou společníků z nichž ten mladší se na mě naštvaně podíval a zakroutil hlavou. "Ještě 5 minut," zaškemral a znovu zarazil svoji hlavu schovanou v čepici do měkkého sněhu.

Pomohl jsem Jorisovi sundat stoupací pásy z jeho lyží a nacpat mu je do batohu. Konečně se vyškrábal na nohy a pořád se na mě nepřestával mračit. "Zítra můžeš zůstat na hotelu," pokrčil jsem s úsměvem rameny. "To si piš, že zítra zůstanu na hotelu," zabručel a nasměroval svoje lyže dolů po sjezdovce. Odrazil se a během chvilky nám zmizel z očí. "Měli bychom jet za ním, než někde spadne a už ho nikdy nikdo nenajde," povzdychl si Andrea a vyrazil za ním. Já je se smíchem následoval o několik vteřin později.

Večer přišel čas na moji pravidelnou sebe trýznící chvilku při čtení komentářů na Instagramu. I když už jich bylo méně, pořád se objevovaly hlasy, které říkaly, že Ferrari nechalo jít toho nesprávného. Carlos v sezóně skončil o jednu příčku nade mnou na třetím místě, rozdíl mezi námi byl jen 4 body, ale to mnozí lidé považovali za dostatečný důkaz toho, že on měl zůstat a já jít.  

Continue Reading

You'll Also Like

54.4K 2.5K 58
V Česku si prožila už dost drama, a tak se Annie rozhodla, že se odstěhuje za svým otcem do Anglie. To ale ještě netuší, že ten největší životní zvra...
73.3K 2.2K 38
Sedmnáctiletou Jordynn postihne rodinná tragedie, proto je nucena opustit svůj domov a nedobrovolně žít jeden rok s rodinou matčiny kamarádky z unive...
68.5K 2.2K 21
Ona dcera nejlepšího mafiána On nejlepší mafián v LA Ona nesnáší jeho On nesnáší ji Ona se zamiluje On se taky zamiluje Je jejich láska opravdová? ...
10.7K 395 38
Devatenáctiletá Mia Brownová žije se svou rodinou normální život v Glasgow ve Skocku. Má dobrou práci studuje nejlepší vysokou školu spoustu dobrý př...