Комірчина на п'ятому поверсі

By Metardis

2K 85 190

Мародери і їх щасливі пустотливі роки в Гоґвортсі. Жарти, авантюри, кохання: як це бути старшекласником у шко... More

Ліс
Спектральна класифікація зірок
Таємниці
Найліпша піжама
Жаби і НОЧІ
Окуляри
Улюблене місце
Власний казан
Обіцянки
Ти, в моїй голові
Гра
Детективне агентство: Медові руці
Ірландська кава бабусі О'Рейлі
Таємне життя гравців у квідич
Пиріжечок, папараці і улюбленець бабусь

Баланс

402 11 6
By Metardis

Вересень. 1976. Шостий курс

ХЕЛЛІ


Найлегше – починати розповідь з передісторії. Познайомитися, пояснити хто, де і чому. Визначити головних героїв.  Але так не цікаво. У тебе може виникнути відчуття, що ввімкнув середину фільму, і якісь незнайомі люди роблять якісь незрозумілі речі, змушуючи тебе співчувати їм. Наче прийшов на вечірку із запізненням.

Та ми все розкажемо тобі, я обіцяю. А поки...

Мене звати Хелен О'Рейлі. На дворі 1976 рік, і ми знаходимося на вокзалі Кінгс-Кросс.

— Хеллі! — вона дорогою кинула валізу і мало не збила мене з ніг, — Я так скучила! Ти не уявляєш!

— Я теж, сонечко! — міцно обійняла подругу, вибираючи зі свого рота пасмо її рудого волосся, — Як в тебе справи? В мене море питань, хочу знати все!

— За ці два місяці стільки всього було, — Лілі Еванс зробила коло головою, демонструючи "запаморочення" від емоцій, — Не встигла я приїхати додому...

— Почекай, давай в купе поговоримо, а то без нас поїдуть, — від щасливої усмішки вже боліли щоки.

За лічені хвилини наші з Лілі батьки встигли завести якесь палке веселе обговорення і не зупинялись, навіть, коли востаннє на наступні кілька місяців обіймали і цілували нас. Їм вже не сумно проводжати, вони знають, що ми їдемо в добре місце, де будемо щасливі, доглянуті і в безпеці. Тому не плакали, поки ми викрикували зі сходів потягу прощальні слова, а вже домовлялися піти десь випити обіднього чаю.

Знайшовши вільне купе, ми запхали свої величезні валізи під сидіння. Сьогодні так сонячно, купе блискучого, як нова монетка, Гоґвортс-експресу сяє золотом. Тепле і затишне. Ми всілися біля віконечка, ледь стримуючи бажання говорити про все і одразу.

— Ну що там, розповідай!

— Так от, я тільки приїхала додому, замучена до смерті – ну ти пам'ятаєш...

— Я вже казала, ти занадто переймаєшся через іспити. Так нервувати – можна і до ручки себе довести, — перебивши, пожурила подругу. Здається, я повторювала це десяток разів за минулий червень.

— Я не можу це контролювати, — так само, як і раніше, виправдовувалась дівчина, — Воно як кліщами на голову тиснуло. Так от, — повторила вона, повертаючись до теми, — Тільки додому приїхали, а на порозі валізи. Дивлюсь на батьків насторожено, а тато змовницьки усміхається. Я така втомлена була, що хотілось просто лягти десь і померти, а розумію, що вони збираються кудись їхати... Сказати, що я була засмучена – нічого не сказати. Та все виявилося не так погано, ми поїхали до бабусі в Дувр. Цілий тиждень я в тиші просиджувала на ґанку і дивились на Ла-Манш. Голова настільки розм'якла, що я зовсім забула як думати про щось. І звісно мені ніхто не казав, що після того ми відправляємося на континент!

— Коли отримала від тебе листа з Франції, мало з ліжка не впала. Ти та сама подруга, в якої нічого нового не відбувається, а потім отримуєш листа з іншої країни.

— І Францією не обійшлося! —її насмішив мій коментар, — Ми об'їздили Германію, Чехословаччину...

— Це де?

— Східна Європа. Аж до Румунії дісталися. В основному заїжджали у маленькі містечка, замки дивились. Трохи горами і лісами лазили. Кабанів бачили!!! — стільки захвату було в зелених очах, що я і сама зачарувалась ідеєю зустріти кабана, —  В деякі міста нас не пускали, це трохи напружує. І атмосфера в них гнітуча. А в селах дуже круто! Батьки намагалися обирати симпатичні туристичні маршрути, та й гадки не мали, в яких насправді місцях ми бували, — дівчина хитро усміхнулась — Але я запевнила їх, що для мого всестороннього розвитку то було дуже корисно. Ну а Тунія.... Як запідозрила справжню природу деяких замків.... — похитала головою.

— Скандалила?

— Ну, вона не настільки була невдоволена, але своє "фе" демонструвала регулярно.

— Ти ж знаєш, вона не навмисно...

— Знаю.. — видихнула подруга.

Мені довелося кілька разів бачитись з Петунією. Не сказати, що вона приємна особа, але десь в глибині душі щиро любить свою родину – і Лілі в тому числі. Але вона (скажімо чесно – не без причини) страждає від недоліку батьківської уваги. І Лілі з цим не може нічого поробити, батьки не помічають проблеми. Або не хочуть помічати... Сумна історія, але сьогодні я не хочу занурюватися у печалі, бо ми нарешті зустрілись і повертаємось... Додому.

Наступні кілька годин ми без упину ділились новинами, враженнями – аж поки нам не повідомили, що час перевдягатися. З вікна починав проглядати знайомий скельно-лісний пейзаж, у якому ховалось маленьке село.

Я з ніжністю дивилась на бруковані вулички, обігла поглядом будиночки, згадала все, що відбувалось там за останні роки.

— Приїхали... — зачаровано усміхнулася Гоґсміду.

— Сподіваюсь, хлопців цього року не допустили до занять, — дзвінко засміялась Лілі.

— Жодного шансу, вони прекрасно склали іспити.

— А ти звідки знаєш? - вона "непідробно" здивувалась.

— Здогадайся з одного разу, — посміхнулась я на її сарказм, — Дарма ти так...

— Знаю-знаю, чула мільйон разів: дарма ти так, вони хороші, з ними весело – то тобі, люба, з ними весело. А мені часом вони псують життя.

Двері купе відчинились.

— Здається мені, тут про нас говорили? Пліткували? - в дверях зупинилися Джеймс Поттер, Сіріус Блек та Ремус Люпін.

— Мрій, Поттере, — в'їдливо відказала Лілі.

— А ви постукати не подумали? Може ми перевдягаємось?

— Ні, — чесно відповів Сіріус, — Якщо я щоразу стукатиму в двері, як же тоді я "випадково" побачу тебе без одягу? — він всівся поруч зі мною.

— Ні краплі сорому!

— Ні крапельки, — усміхався хлопець, — Ти сама винна! З таким гардеробом — що не вдягнеш, так виглядаєш привабливо. Думки самі лізуть у голову.

— Кажеш так, наче ти проти, — грайливо вигнула брови.

— Взагалі-то, так. Якщо на тебе ще хтось дивиться.

— А привітатися ти не хотів? Щось на кшталт: "Привіт", "Як справи?", "Я скучив, люба"?

Він кілька секунд усміхався.

— Я скучив, — відповів хлопець. 

Зазвичай я не дозволяю собі цього в присутності Лілі, але ми не бачилися з Сіріусом два місяці, і він так ніжно подивився в мої очі, промовляючи ці слова, що моє серце приємно стиснулося, і на мить я потонула в його погляді.

— Починається! — Джеймс закотив очі, падаючи на сидіння, — Як пройшло літо, Еванс?

— Напрочуд приємно. Мабудь, бо ніхто не дратував, — багатозначно відказала вона, дістаючи з сумки чергову художньо-літературну цеглину.

— Гарний відпочинок після іспитів нікому не завадить, — доброзичлива усмішка з обличчя Поттера не зникла, — Ми от тусили вдома у моїх батьків!

— О, у нас вдома теж була тусовка. Батьки влаштували грандіозне свято на честь мого повноліття, — на шостий курс лише я їхала семнадцятирічною. Пощастило народитися на початку серпня, — Бабуся подарувала мені це, — провела рукою по кулону у формі зірочки на золотому тоненькому ланцюжку, — Побажала мені сяяти як найяскравіша зірка, — я багатозначно глянула на Сіріуса.

— Дуже сумніваюсь, що ваша тусовка була крутіша ніж наша в будинку Поттерів, — кепкував Ремус, — Перекопували сад, прибирали горище.

— Будували новий совник, — додав Блек.

— І гойдалку на дереві, — продовжив Ремус

— Мені зазвичай фізична праця допомагає відпочити головою, — Лілі відірвалась від награного читання, щоб завести розмову з Люпіном. З усіх трьох, лише з ним вона добре ладнає. До того ж їм вдвох доводиться виконувати обов'язки старост факультету.

Хлопці вже встигли відчути себе як вдома в нашому купе, Лілі розповідала Люпіну про свої подарожі, а Поттер неприховано підслуховував, коли потяг почав сповільнювати рух. Їм довелося повертатися за своїми валізами. Через декілька хвилин експрес зупинився і ми почули голос лісника Геґріда, що збирав першокурсників на платформі.

Лілі була трошки невдоволена, що хлопці ув'язалися за нами, хоча була зовсім не проти їх допомоги з багажем. Я майже навчилась балансувати між двома протилежними світами, але все ще чекаю на щасливий момент, коли Лілі знайде спільну мову з Джеймсом і Сіріусом... А до того часу я залишаюся поряд з нею – Сіріус не нудьгуватиме в компанії хлопців, а от подруга може залишитися зовсім самотньою.

Карета без конів вмістила нас п'ятьох і рушила повз Заборонений ліс до замку. Темні хащі чарували своїми глибинами, а повітря наповнене ароматом, який більше ніде не зустрінеш. В нашому повозі було шумно, але я не брала участі у веселощах – я занадто скучила за цим місцем.

Велика зала зовсім не змінилась, така ж велична і святкова. Стіл Ґрифіндору, за яким з'явилась значна кількість вільних місць після минулорічного випуску, такий же довгий, галасливий, живий. Хлопці сиділи навпроти і досі щось активно обговорювали, а я так і не зрозуміла, про що вони.

Як тільки зала наповнилася учнями, а професорка Макґонеґел внесла триногого ослінчика з сортувальним капелюхом, за нею сором'язливо крокували першачки. Їх доволі багато, а мій животик починав буркотіти від голоду... Церемонія може затягнутися.

Столи факультетів займали новоспечені ґрифіндорці, гафелпафці, слизеринці і рейвенкловці, а директор зробив коротку промову на тему "Добре вчіться і не ходіть до лісу!" (таке враження, наче він сам запрошує), за цим наказав, щоб на столах з'явилась їжа.

— Дяка Богам! Я з самісінького ранку нічого не їла! Вже паморочиться.

— Чого ти не береш з собою щось в дорогу, якщо так важко переносиш тривалий голод? — спитала Лілі.

— Ти що! Забити собі шлунок звичайною їжею перед бенкетом?! Ні-і-і! — я накладала собі в тарілку потроху все, до чого могла дотягнутися.

— Ага, зараз з'їсть три ложки і скаже "Я об'їлась", — дивився на все це Сіріус.

Ну не три, а десь десять ложок.... Але я таки об'їлась. Після вечері ледь підіймалась у вежу факультету. Окрім нас з Лілі, спальню дівчат шостого курсу займали ще Еліс, Мері і Марлін. Біля ліжок вже стояли наші валізи, але розбирати їх не було сил. Я дістала піжаму і вляглася спати.

***

Рано вранці я б з радістю тихенько сопіла в подушку, але Лілі прокинулась о шостій і розбудила мене. Заспана і з жахом на голові я повільно розклала свої речі по шафах; пішла у вбиральню, вмилася, розчесала волосся, почистила зуби – стала схожою на людину.

Перевдягнувшись у шкільну форму, ми склали сумки і чепурились біля люстра. Лілі зібрала своє руде волосся зеленою стрічкою — як на мене це навіть привабливіше, ніж якби вона не застібнула на сорочці половину ґудзиків. В такі моменти я завжди думаю: що в голові у Джеймса? Певно, мріє про ту стрічку.

Коли ми спустились у вітальню, Ремус сказав нам, що наші нові розклади лежать на столі. І дійсно – на столику під картиною з астрономами були складені стосом іменні папірці. Якби ми спустились трохи пізніше, тут, певно, був би вже безлад. Ми знайшли наші аркуші.

— Лілі! Лілі! — почала стрибати я від нетерплячки, — В тебе теж?! — я заглянула подрузі через плече, — Зілля! Першим уроком! — ми запищали від радості. А Ремус плхитав головою, наче ані краплі не здивований.

У Великій залі учнів було мало: хтось вже поснідав і пішов, хтось проспав, а хтось взагалі не снідає ніколи (не розумію цих людей). Хлопці за можливості сплять до обіду, але ж Люпін точно не дав би їм сьогодні заспатися надовго.

Подруга притягла на сніданок новий підручник "Прогресивна методика зіллєваріння" і читала перший розділ, часом забуваючи, що набрала в ложку вівсянку і не поклала її до рота.

Дорогою на перший урок я відчула, що трохи таки недоспала і сварила подругу за те, що розбудила мене так рано.

Біля кабінету професора Слаґхорна зібрався натовп учнів. Коли ми підійшли, він якраз відчинив двері і впускав студентів в авдиторію.

— Доброго ранку, пане професор!

— Доброго, дівчата! — вчитель усміхнувся нам, — Як провели літо?

— Чудово, сер! — одразу відповіла Лілі, — Ви бачили ту сканадльну статтю про "сучасні протиотрути"? Хтось же може прочитати і довіритися цьому тексту! А потім вся лікарня св. Мунго буде завалена пацієнтами з лівовушною глухотою!

— І не кажіть! Якби я був у країні, коли вони це опублікували, то не зліз би з "Щоденного віщуна", поки не напишуть спростування. Але тоді я був у відрядженні... директор наполіг, — він трохи стягнув брови, — А, коли повернувся, то сканадал вже вщух. Як завжди я пропустив все найцікавіше.

Професор пройшов до дошки, повернувся до студентів, що мить тому вщухли, і плеснув долонями.

— Отож! Радий усіх вас бачити. І щиро радий, що так багато з вас набрали прохідний бал і вирішили продовжити навчання. Не можу навіть згадати такого року, щоб в мене було декілька груп з підготовки до НОЧІ. Як ви могли помітити, перед вами не так багато робочих місць — це тому, що сьогодні ми працюємо в парах. Біля кожного казану ви знайдете весь необхідний на сьогодні інвентар і складові. Будемо готувати настоянку Гострий розум, у якості розминки. Прошу, — він жестом запросив студентів до робочих місць.

Ми з Лілі займали найближче до професора місце, коли в авдиторію прибігли запихані хлопці.

Лілі тихо вилаялась.

— Я вже майже повірила, що вони не продовжили курс.

— Вибачте за запізнення, сер! — прокричали в один голос.

Професор махнув їм щоб заходили і вони вмостились за сусідніми казанами: Сіріус і Джеймс разом, а Ремус приєднався до Френка Лонгботома.

— А що робити? — шепнув нам Джеймс.

— Гострий розум, — відповіла я, бо Лілі зробила вигляд, що не чує.

За сорок хвилин професор Слаґхорн почав дивитися результати.

— Чудове зілля, — поглянув він у наш казанок, — Тягне на десять балів. Міс О'Рейлі, сподіваюсь, ви брали участь у його приготуванні? — хитро посміхнувся старий.

— Професоре! — застогнала я, — Та ви ж самі бачили, що так!

Він, сміючись, пішов до інших студентів. Вічно кепкує з мене, після того випадку на другому курсі, коли Лілі допомогла мені зварити шикарне зілля на уроці, а написати його склад на контрольній я не змогла.

Але я все одно була задоволена, бо ми в перший навчальний день заробили трошки балів. Варто сказати, що на наступних уроках цього дня ми більше нічого не робили – вчителі розповідали нам особливості нового етапу навчання і пояснювали, як слід планувати самостійну роботу.

Ввечері ми сиділи біля каміну і читали перший розділ з Трансфігурації на завтра.

— Гей, Лілі! Пішли прогуляємось? - голос напевно належав Поттеру.

— Ні, — спокійно відповіла подруга, не відволікаючись від підручника.

— Та гайда, буде весело! Я маю що показати...

— Ні, — жорстко повторила Лілі, закрила книжку і піднялась з канапи.

— А у тебе завтра теж є травологія? — не вгамовувався хлопець.

— Не. Твоя. Справа, — по словах відказала подруга і пішла до сходів у спальні.

— Не звертай увагу... — я підбадьорюючи похлопала його плече, — Вона і на мене інколи ричить.

— Левиця, — губи хлопця склались у його звичайну грайливу усмішку, але очі були сповнені болю.

Я трохи засмутилась і поспішила за подругою. Ледь наздоганяла її сходами.

— Ну нащо ти так? — пошепки промовила я, зачиняючи за собою двері.

Вона кинула на мене якийсь рішучий погляд, зміст якого я не вловила. Я підійшла до неї і схрестила руки на грудях.

— Він тобі подобається?

— Коли людина іншій людині дає відкоша, це означає, що та людина першій НЕ подобається, — говорила Лілі, наче я дитина дурна.

— Та авжеж! Була б причина.

— В мене повно причин, — вона робила вигляд, що знову збирається читати підручник.

— Назви хоч одну?

Її погляд зупинився посеред сторінки і вона думала кілька секунд.

— Він знущається з інших.

— Це неправда, він ні над ким не знущається.

— Він постійно нападає на Северуса!

— По-перше, такого з минулого року не було, хоча вони постійно десь пересікаються. По-друге, то взаємна неприязнь, Снейп так само кидається на нього.

Лілі промовчала.

— Він постійно порушує правила.

— Коли востаннє?

Вона знову мовчала. Я без сил впала на ліжко і дивилась у стелю.

— Ну не хочеш ти з ним спілкуватися, то хоч сварки не провокуй, — змолилась я.

Лілі не відповіла, відклала підручник і стала перевдягатися для сну.

***

Зранку за розкладом ми прийшли на потрійний (!) урок травології. До самого обіду нам належало копирсатися у землі і доглядати за рослинами – я бачила в цьому дещо медитативне, хоча потім з люттю відковирювала ґрунт з-під нігтів.

Ми йшли стежкою від теплиць до замку, коли нас наздогнали хлопці.

— Побачимось на трансфігурації? — Джеймс, ідучи повз, радісно дивився на Лілі.

— Сподіваюсь, що ні, — вона мало що не з огидою в очах це сказала.

— Гей, Еванс, — Сіріус став перед нею, посунувших приятеля, і зупинив собою потік студентів, — Може ти трохи попустишся?

— Не маю наміру, — дівчина витягнулась як струна і наче дивилась на вищого за неї Сіріуса згори до низу.

— То може тобі підказати, як це роблять виховані люди? Відчепись, Мунні!

Я тільки зараз побачила, що Ремус поклав йому руку на плече, але той її відпихнув.

— Звідки тобі знати, як мають поводитися виховані люди? — глузувала вона.

— Лілі, — намагалась встрянути в розмову, але вона продовжувала.

— Може, ти не будеш лізти в чужі справи?

— А може я вже не в силах терпіти твоє хамство! Тобі ніхто нічого не зробив, а ти поводишся, наче тобі драконяче лайно в тарілку підклали!

Певно, Лілі не знайшла що відповісти і гордо пройшла повз. Я кинула погляд спочатку на неї, а потім на Сіріуса - він мовчки дивися на мене і чекав.

— Я... не... — подруга стрімко шла до замку, я мала останній шанс її наздогнати.

Мій погляд кидався з Лілі на Сіріуса, а він все чекав. Подивившись на Ремуса і Джеймса я вирішила...

— Лілі! Почекай!

Наздогнала її тільки у дубових дверей. Вона не сказала жодного слова.

— Лілі?

Знову проігнорувала і йшла вперед. Вона не дивилась на мене всю дорогу на обід, за обідом і дорогою на урок трансфігурації. Навіть на уроці, коли їй треба було взяти аркуш зі списком літератури з мого краю парти, вона не попросила передати, а потягнулась за ним сама.

Оглядаючи клас, я звернула увагу, що присутні все ті ж люди, що були і на минулих заняттях. Це наштовхнуло мене на одну думку...

— Я на Алхімію, — бовкнула Лілі мені після уроку і поспішила піти з класу.

— У вас набралась група? — крикнула я їй в слід.

Вона повернулась і коротко відповіла – так.

До факультету я ледь плелася наодинці. Замок був порожній, інші студенти певно ще на уроках. На відміну від минулих днів, сьогодні сонце ховалося за хмарами, а з вікон лилося холодне світло.

Зайшовши у заповнену однокурсниками вітальню, я почула тишу: Марлін і Мері сиділи на підвіконні і дивились вниз, Френк і Ремус читали. Сіріус лежав на канапі і дивився у стелю, а Джеймс сидів в кріслі спиною до входу і втупився у вікно.

— Що за день такий? — всі кинули на мене погляди зі співчуттям і повернулись до своїх занять.

Я впала на канапу, посунувши ноги Сіріуса.

— Чому сама?

— Лілі пішла на Алхімію.

Обидва здивовано на мене подивились.

— Що це? — спитав Джеймс.

— І навіщо? — спитав Сіріус.

— Сама не знаю, щось на кшталт зіллєваріння, але складніше.

— І що воно їй дасть? Я звісно знаю, що вона обожнює зілля, але що за фах?

Тут я згадала. Зараз зручний момент, щоб дізнатися напевне.

— Підійміть руки ті, хто готується на аврора? — я провела довкола поглядом.

Руки здійняли всі, хто знаходився в кімнаті.

— Ну, мене скоріш не візьмуть, але я готуюсь, — додав Ремус.

— Лілі сказала якось: "Хтось же повинен лікувати вас після смертельних битв". А якщо набралась група, то вона не одна так вирішила.

— Вона вчиться на Цілительку? — перепитав Джеймс.

— Планує, — потиснула я плечами.

Люпін підійшов до Джеймса з книжкою і щось йому показував, а я скористалась моментом.

— Ображаєшся на мене? — спитала я достатньо тихо, щоб не чули інші.

— Є трохи, — хлопець продовжував дивитися у стелю.

— Тебе було кому підтримати, а вона сама... — хотіла якось виправдатися.

— А може я не хочу, щоб "був хтось, хто підтримує", а хочу, щоб мене підтримувала ти?

— Якби це я посварилась з Поттером, ти б підтримав його, — почала злитися я.

— З чого ти взяла?

Такого дійсно жодного разу не було і моє звинувачення було несправедливим. Ба більш того, головою я прекрасно розуміла, що в нього є причина ображатися, але нахлинувший гнів не відпускав — чому він не може поставити себе на моє місце?! Йому ж не доводиться кидатися між найкращим другом і дівчиною!

У відносній тиші минуло ще хвилин двадцять і до вітальні прийшла Лілі.

Джеймс аж заліз на крісло ногами, коли повернувся:

— Як Алхімія? Ти правда хочеш бути цілителькою?

Вона проскочила повз, не сказавши ні слова.

Заскрипів портет Гладкої Пані і в кімнату повітрям проплили стопки не менше двох дюжин книжок, а за ними з паличкою крокувала Еліс.

— Це нам на завтра, — прощебетала вона, і тут же поспішила заспокоїти невдоволені охи-ахи, — Тільки перший розділ, не хвилюйтесь ви так!

Дівчина бадьоро махнула паличкою і наказала книжкам опуститися на стіл. Ми скупчилися біля нього. Книжками виявились примірники "Протистояння безликим".

— Невже нам цю гидоту треба всю прочитати? — Марлін гортала сторінки і її обличчя все більше кривилося.

— Та нічого там такого, — відповіла Еліс, але я погоджуюсь з Марлін – книжка гидотна.

— Диви, Джеймс, я тебе тут знайшов! — Сіріус, сміючись, показав на ілюстрацію дементора.

— Тоді оце – ти! — той тицьнув у інферналія з іншого розділу.

Поки всі були трошки в гуморі, я притулилась головою в руку Сіріуса.

— Пробач, ти маєш рацію... — замість відповіді він рукою потріпав мені волосся.

***

Час вечері підкрався непомітно. Як годинник задзвонив сьому, всі юрбою рушили з вежі, а на сходах стикалися з натовпом студентів, що йшли з вечірніх занять.

Ми почекали у вітальні, поки всі її залишать. Хлопці пішли до портрету, я збиралась піднятися у спальню за Лілі, та вона вже спускалася сходами.

— Ем, Поттер.. — покликала вона, той повернувся і зробив крок до неї, — Вибач, я не хотіла тебе образити, — видно було, що вона дуже незручно себе почуває, дивиться кудись повз у підлогу і ламає руки.

— Ти про що? Я вже забув, — він усміхнувся їй і впевнено рушив до портрету, — Я такий голодний!

— Вибач, — Лілі дивилась на Сіріуса вже не з таким соромом в очах, як на Поттера. Наче вона краєчком душі не хотіла вибачатися. Він махнув рукою на знак "забули", але так і не глянув на неї.

Хлопці пішли, а подруга залишилась на місці, ламаючи руки. Портрет зачинився.

— Ти вже в порядку?

— Так. Мабуть.

— Розповіси, що то було таке? Що з тобою взагалі?

— Я не знаю, — вона рішуче насупила брови.

Поки я чекала на відповідь, Лілі воювала з емоціями в голові.

— Розумієш, я так хотіла більше не зустрічатися з ним! Я хотіла спокійного життя! Перед початком року обнадіяла себе, що, може, він не буде продовжувати навчання – і от зустріч у поїзді! А коли він припхався на зілля – мене почало накривати. А потім і на чари, і на захист, і на інші уроки! А-а-а-а! — заричала вона, і від злості душила руками повітря.

— Чому ти так нервуєш, нічого ж не сталося...

— В тому то і справа, — дівчина почала активно жестикулювати руками, — Я звикла так себе поводити, я не розумію, як інакше я можу з ним розмовляти, як не сваритися. Я знаю, що це все вигадані проблеми, але емоції і старі образи ллються через край! А ти мала рацію, він вже давно не робив нічого такого, за що я можу на нього злитися, — вона так різко закрила обличчя руками, що плеснула себе по щоках.

Я обійняла і погладила подругу по спині, а вона продовжила говорити десь біля мого вуха.

— А коли ти сказала мені, що в мене немає причин сваритися з ним, я ще і на тебе почала ображатися – дурепа така! Ображалася, що ти проводиш з ними час. А потім почала злитися на себе, бо не маю таких монополістичних прав на спілкування з тобою!

Я відсунула її від себе щоб поглянути в очі, а вона почала плакати.

— Ну годі! Не плач! Було б через що! — журила її я, — Все ж нормально, я тут, з тобою.

Вона зарюмсано похитила головою.

— Пробач...

— Та нормально все, — знову повторила я, — Пішли, вмиємо тебе. Бо якщо я не повечеряю, то дійсно ображусь на тебе.

Лілі засміялась, а соплі і сльози розбрискалися всюди.

— Я спробую налагодити стосунки з Ним. Хоча б більш-менш дружні, обіцяю. Я сама цього хочу, годі вже цих суперечок.

— Розумниця, — легенько похлопала дівчині по макітрі.

Continue Reading

You'll Also Like

20.6K 612 17
Читаєш Ваттпад, але бракує дійсно якісних та хороших історій? Не можеш знайти щось за своїм жанром на українському Ваттпаді? Тоді тобі сюди. Тут зібр...
7.8K 551 31
Наша головна героїня була простою офісною робітницею, що живе в сучасній Японії. Але в один прекрасний день, потрапивши під машину, вона відкриває оч...
1.8K 117 18
Вторая часть, обязательно заходите почитать. Обещаю она будет такая же интересная как и первая
18.8K 419 70
Отож ця історія, ну не знаю як сказати може сам прочитаєш і дізнаєшся? Це переклад на українську мову, тому мова може бути десь не десь проскакувати.