Şah ve Mat

166 15 23
                                    

Hatırlatma

"Joker yıllardır kayıp değil o ölmüştü ben ö- öldürmüştüm, Bruce'un bunu size söylemesi gerekirdi "  dedi .Ortamdaki gerginlik ve şaşkınlık oranı giderek atıyordu .

Yeni bölüm

"Söyleme gereği duymadım, ayrıca sen neden benim evimdesin" dedi sesi kızgın çıkıyordu ,'senin evine meraklı değilim gelmek zorunda kaldığım için geldim, benden sakladığınız gerçekler bazen gerçekten can yakıcı oluyor Bruce' dedi . O da oldukça sinirliydi Jason lafa atladı bu sefer ,"onu buraya biz getirdik ,ayrıca hatırlatmak isterim Bruce oda senin bir oğlun" dediğinde ikisinin artık susmasını umuyordu. Çünkü tek isteği bir kavga çıkmamasıydı ,"artık değil ben oğlumu yıllar önce kaybettim" .

'Sen ciddi olamazsın, sadece Joker'i öldürdüğü için onu evlatlıktan reddedemessin  ,şuan saçmalıyorsun baba' diye kızgınca lafa karıştı Damian, "Sen herşeye karışma Damian nede olsa o benim öz oğlum bile değilken onu nasıl evlatlıktan reddebilirimki" dedi Bruce,o sırada herşeyden habersiz bir şekilde batcave biri girdi, "noluyor burda bu gürültüde ne?" dedi ,oldukça ince bir sese sahipti. Dick sesin geldiği yöne baktı karşısında Barbara'yı görmeyi planlamıyordu , Barbarada ona baktı 'sana yaşadığını söylemiştik' dedi Time konuyu değiştirme umuduyla, ama bu pek mümkün değil gibiydi .

'Dick sen ne zaman geldin' dedi, oldukça şaşkın olan sesini gizlemeye çalışırken Barbara, "bunun ne önemi var? Sanane Barbara" dediğinde kızın hayal kırıklığını anlayabiliyordu ,fakat kendisinin yıllarca kandırılmış olması. Bunu düşündükçe deliriyordu, "Ben buraya adımımı dahi atmak istemedim, yabancı birinin evine girmek istemedim, ben sadece kardeşlerimin kaldığı eve gelmek zorunda kaldım şimdide gidiyorum, Joker onunla nasıl başedersin bilmiyorum, belkide bu sefer bütün aileni katleder ,sadece Jason veya Barbara ile kalmaz ha ne dersin, belkide ona olan sinirini onu dirilten kişiden çıkarmalısın mesela ne dersin Batman".

Sinirle ayrıldı olduğu yerden,
çıkmadan önce son kez gördü Alfred'i, küçük bir gülümseme bahşetti ,daha sonra hızla çıktı evden.

Nereye gidecekti,napacaktı bilmiyordu, nereye gitse bir hatıra buluyordu onu, adımlarını serbest bıraktı, nereye gitmek isterlerse oraya gidiyordu.

Soğuk içine işlerken karanlık ve ıssız sokakta yürümeye devam etti,  burayı hatırlıyordu,jokerle son karşılaşması burda olmuştu ve şimdi yeniden doğuşundan sonra ilk karşılaşmasıda burada olacaktı, herşeyden habersiz anılarıyla baş etmeye devam ediyordu,cılız bir kahkaha sesi duydu, morlarla ve yeşillerle süslenmiş biri geçti önünden, hızla savaş vaziyeti aldı.

Ortamı aydınlatan tek ışık karanlık sokağa vuran ay ışığıydı ,önünden ve arkasından gelen tıkırtılarla irkildi, hızla arkasına döndü, karanlık sokaktan çıkmak için adımlarını hızlandırdı taki arkasında duyduğu tanıdık sese kadar,  "bu kadar erkenmi gideceksin, oysaki ben senin için gelmiştim buraya" bu sesi tanıyordu , histerik bir gülüş attı ve sesin geldiği yöne döndü .

'Seni bu kadar kolay bırakamam değilmi,senin gibi korkak biri için oldukça karanlık bir ortam ' karşısından gelen homurdanmalara karşın sözlerine devam etti 'seninle tekrar burda karşılaşmak bir tesadüf mü? Yoksa kaderin bir işareti mi?' dediğinde karşısındaki kişinin kahkahaları arttı "tesadüfler mi? Asla inanmam ,fakat kader belki ,oyunsa o benim işim ve sanırım oyunumuz başlıyor ,şimdi kale mi?, piyon mu?yoksa şah ve mat mı? Hadi ama ilk hamle senin" ne döndüğünü anlayamadı genç ne saçmalıyordu ne oyunundan bahsediyordu 'ah satranç mı? Senin gibi biri için fazla zekice bir oyun ' ay ışığının tam altına geldi üzgün bir ifadeyle ona baktı kafasını sağa sola salladı "hih hiç yakıştıramadım bunu sana küçük kuş, benim gibi zeki birine hakaret mi?  Fazla özgüvenli , senin en çok bu huyunu seviyorum korkusuz sun , ama unutma tatlı dick herkesin bir korkusu vardır, benim bile"

'Buraya benimle bu saçmalıkları konuşmaya gelmediğini biliyorum hızlı ol ve sadede gel joker ne istiyorsun'

"Küçük bir oyun tatlı şah"

'Joker saçmalamayı kes ne şahı'

"Küçük kuş eskiden zekiydi neyse artık idare edicez , harley tatlım şah'ı paketle ilk taşı biz alalım "

-peki pudingim-

Üstüne doğru gelen harley'den son bir hamleyle kaçmayı becermişti fakat joker'in planı kafasının içinde dönüp dururken zorlanıyordu, kafasını kurcalayan düşüncelerden kaçmalıydı, onlardan kurtulmalıydı.

Harley üstüne gelmeye devam ediyor, elindeki beyzbol sopasını sallayıp duruyordu. Hızla boynuna gelen küçücük oku göremedi , boynunda hissettiği keskin acıyla hareket kabiliyeti azaldı,başı dönmeye başladı ve kendini aniden zeminin soğukluğunda buldu.

Büyük bir sırıtışla yaklaştı joker Dick'e bir kamyonun arkasına yatırdılar ve bir yere doğru gitmeye başladılar.

Siyah şah tek kaldı,şimdi beyaz şahı korumak için piyonlar gerekiyor. Piyonlar için sıradaki hamle ne?. Şahı koru,yada öl .

Selaaam 671 kelime yeni bölüm gelmiş bulunmakta

Bölüm nasıldı

Joker'in planı ne ?

Sizce piyonlar kim?

Diyer bölümde neler olacak?

İyi geceler 💚

Wayne KardeşlerWhere stories live. Discover now