Kapitola 19 (Thora)

43 7 3
                                    

Celý ten deň zaváňal problémami.

Thora to zacítila v momente, keď sa ráno dostala do záhrady Greenovcov. To, že sa Ryan tváril, akoby spolu nestrávili večer vlámaním sa do niečieho domu kvôli informáciám, tak trochu očakávala. Ryan síce občas kríval, a minimálne raz začula, ako sa ho na to niekto pýta a on vysvetľuje, že ho pohrýzol susedov zúrivý malý pes. Čo nebol nezmysel a Thora tie slová ocenila pre pravdu, ktorá v nich zaznievala. Jej ale nevenoval pozornosť a navyše bol celý deň nervózny.

Snažil sa to zakrývať, no Thora bola zvyknutá ľudí pozorovať naozaj zblízka a všímala si hlavne tie takmer nenápadné gestá a zlozvyky – napríklad o sebe vedela, že si hmká, keď je rozhodená. Ryan sa neprejavoval až tak nápadne, len si prstami ťukal o stehno. Najviac ho ale prezrádzalo, ako často sa obzeral cez plece. Očividne niečo pred niekým skrýval a Thoru samotnú prekvapilo, ako očividne to dával najavo.

Napadlo jej dokonca, že to všetko len predstiera – no komu by robil divadlo práve v práci? Potom si však spomenula, ako sa ju prednedávnom snažil presvedčiť o tom, že Jason má ísť nasledujúci deň do zoologickej, pričom očividne išlo o vymyslenú informáciu. Možno podozrieval niekoho iného, niekoho zo svojich spolupracovníkov, a snažil sa ich takto nalákať na svoje správanie. Aby si mysleli, že im dáva pravdivé tajné fakty, a pritom ich kŕmi klamstvami a čaká, na koho ich potom vypľujú – samozrejme za vhodnú peňažnú odmenu.

Niekoľko okamihov dokonca sledovala jeho kolegov, ale to nebol jej štýl, tak sa tej myšlienky rýchlo vzdala. Nikdy nemala dostatok trpezlivosti, preto oceňovala Alexov prístup k zberu informácií, hoci nahlas by mu to nikdy nepriznala. Ale vďaka tomu nemusela nikde vyslovene čakať a číhať, nemusela nikoho sledovať a dokázala sa rýchlo dostať dnu aj von. Výnimku robila len pri niekoľkých prípadoch a ako dopadli. Stačilo sa pozrieť na Ryana a ihneď si spomenula na tú jednu príležitosť, ktorú bude asi do konca života ľutovať. Takto sa nechať prichytiť...

Opäť si skontrolovala mobil. Zaškrípala zubami, keď si všimla, že jej neprišla žiadna správa, ani sa jej nikto nepokúšal dovolať. Ten chlapík si dával fakt načas, čo mu určite spočíta, keď na to príde. Tvári sa dôležito a necháva sa takto občakávať, pritom od neho žiadala len to, čo je jeho povinnosť. Nemusela mu robiť žiadne láskavosti a určite sa pred ním nebude plaziť len preto, aby získala to, na čo má právo. Koniec koncov išlo o jej záležitosť, nie jeho.

Asi mu bude musieť pripomenúť podmienky dohody.

Teda za predpokladu, že sa jej ozve ešte v tomto storočí.

Nepáčila sa jej predstava, čo bude musieť urobiť, ak sa bude aj naďalej zatajovať.

Akoby toho nebolo málo, nedarilo sa jej ani v záhrade. Čiastočne aj preto, že ju ešte stále boleli rebrá. Napriek tomu konečne dokončila osádzanie všetkých kríkov a rastlín a na rad mali prísť posledné dekorácie a spoločnosť, ktorá ich mala doručiť už minimálne pred tromi dňami, si dávala načas. Thora nad ich neprofesionálnym správaním krútila hlavou. Stávalo sa im síce, že niekedy niečo meškalo alebo neprišlo, či prišlo niečo úplne iné, pretože hoci išlo o záhrady, všetko riadili ľudia a tí sa niekedy mýlia.

Lenže málokedy sa im stávalo, aby všetky nesprávne alebo chybné objednávky boli určené pre jednu záhradu. Pred Greenovcami asi vyzerali ako šialené amatérky. Ešteže Alysha Greenová bola tolerantná žena. A tiež bola v zásade poriadne záhadná, pretože ani Thora, ktorá väčšinou dokázala ľudí dosť dobre odhadnúť, netušila, čo pani domu urobí alebo povie. Na nasledujúci deň si s Thorou dohodla stretnutie a ona sa začínala obávať, čo by jej mohla povedať. Takto nejasný zámer v nej vyvolával nástojčivú chuť niekoho nakopnúť.

Ukradnuté spomienkyWhere stories live. Discover now