BÜYÜK GÜN

637 35 0
                                    

Multimedya da: Size yeni bir Derya bırakıyorum

Derya yavaşça açtı gözlerini. İçinde koca bir boşluk vardı. Sanki bugün her şeyi ellerinden kayıp gitmişti.

Polat'ın içini acıtan sözleri bir, bir aklına hücum ediyordu. Sonra ise yaşadıkları o güzel mutlu günleri hatıraları gelmişti.

Gözünden akan yaş mutluluğunu bozan acı dolu sözlerin sebebiydi. Yavaşça doğrulup banyoya doğru ilerledi. Elini yüzünü yıkayıp kendine gelmesi gerekiyordu.

Elini yüzünü yıkayıp sildikten sonra aynadaki yansımasına baktı. Ne kadar çöktüğü yıkıldığı halinden belliydi. Hem de şu kısacık zamanda bundan sonra neler yaşayacağını tahmin bile edemiyordu.

Gözü uzun sarı saçlarına takıldı. Eline alıp bir süre saçlarını inceledi. Sonra da aklına Polat'ın saçlarını ne kadar çok sevdiği onlarla oynayarak uykuya daldığı geldi aklına.

Bu onu daha da çıldırtmaya yetmişti. İçindeki ateşle dolaptan aldığı makas ile hiç düşünmeden kıydı saçlarına.

Çünkü Polat'tan geriye hiçbir şey kalsın istemiyordu. Onun sevdiği her şeyi yok etmek yakıp parçalamak geçiyordu içinden. Saçları gibi birçok şey dahildi buna.

O kadar çok severdi ki saçlarını kıyamazdı iki santim kesildiğinde bile olay çıkarırdı. Ama bugün kendi elleri ile kısacık kesmişti saçlarını. Hem de hiç düşünmeden.

Ama içine düştüğü boşlukta bir balık gibi çırpınıyordu. Bunu yaparken bile kalbine yenik düşmüştü. Aynadaki yansıması bile hala Polat diyordu. Kendini görmeye bile dayanamıyordu artık.

İçinden kopan o acı çığlık ile kendine zarar vereceğini düşünmeden aynayı parçalara ayırdı. Her yer cam ve can parçalarıyla doluydu. Derya da o parçalanan hayatının ortasına çöküp kalmıştı.

---

Merve ve Ceylan aşağıda konuşurken yukarıda kopan çığlık ile Derya'nın uyandığını anladılar. Ama bu çığlık hiç hayra alamet değildi. Bu yüzden koşarak odaya çıktılar. Lakin Derya odada değildi.

Banyonun kapısını açık görünce oraya yöneldiler. Lakin gördükleri karşısında ne diyeceklerini ne yapacaklarını bilemediler.

Derya cam parçalarının arasında dizlerini kendine çekmiş ağlıyordu. O kıyamadığı güzelim saçlarını kesmişti.

Ceylan ve Merve iki yanına geçerek yavaşça kaldırdılar. Cam parçalarına dikkat ederek onu banyodan çıkardılar.

Derya sanki ikisinin karşında çırılçıplak kalmış gibiydi. Sıkıca Ceylan'a sarıldı ağlamalarının arasında ben ölüyorum diyebilmişti sadece.

Ceylan onu yavaşça yatağa oturtarak yanına geçti. Merve de diğer tarafına oturarak destek olmak için sıkıca elini tuttu.

Ölmemek için dört tane sebebin var güzel yengem.

Ben artık senin yengen değilim Merve.

Ama öğrendiğime göre olanlar düşündüğümüz gibi değilmiş boşanma olmayabilirmiş.

Sen öyle san canım bugün abin o boşanmanın olacağını çok açık bir dille anlattı.

Polat ile ne konuştunuz diye sordu Ceylan.

Derya her şeyi tek, tek anlattı. İşte böyle ona madem o kadını seviyorsun günlerdir niye otel de kalıyorsun. Onunla da yaşayabilirsin dedim.

O abin olacak adam da bana;

Seni incitmek istemediğim için boşanmadan sonra diye kararlaştırdık. Ama madem bu kadar istiyorsun Bahar ile beraber kendi evime yerleşmenin zamanı gelmiş dedi.

SEN BENİMSİN Sebeb-i AşkDonde viven las historias. Descúbrelo ahora