VI

5.7K 139 5
                                    

Misleći da me neko zove, već četvrti put sanjivo gasim telefon, a onda se setim. Ne opet! Odmah otvorim oči, pogledam u sat i vidim 7 sati, a ja u pola 8 moram tamo da budem. Brzo ustanem, obavim ličnu higijenu, oblačim teget farmerke, običnu crnu majicu kratkih rukava, očešljam kosu i samo je pustim,obuvam patike, uzimam ključeve od auta i dve kutije koje sam hvala Bogu sinoć spakovala. U tim kutijama su neke sitnice za kancelariju. Ulazim u firmu i vidim Tijanu za polutom.

- Tijana, ajde molim te pošalji nekog da mi donese kutije u kancelariju, moram da požurim za 10 minuta bi šef trebalo da stigne.
- Opet kasniš, ajde poslaću nekog.
- E hvala ti. Ljubim te. - kažem joj u hodu.

Uđem u svoju kancelariju i otvorim prozor, da uđe svež vazduh, a nakon toga izađem da šefu, kojeg još uvek nisam upoznala, napravim kafu. Mala kuhinja je odmah preko puta lifta na petom spratu. Svaki sprat ima svoju malu kuhinju. Tetka Olga mi je sve napisala na papir i okačila na frižider. Taman sam napravila kafu, kad sam čula zvuk otvaranja lifta. Sačekala sam minut, da se raskomoti čovek, pa sam uzela kafu i krenula u njegovu kancelariju. Pokucala sam, vidim čoveka, ali stoji okrenut ka prozoru, nosi belu košulju i crne farmerke. Au al ima lepa leđa, onda sam čula njegov dubok glas, koji mislim da sam već čula negde. Ulazim sa kafom i osmehom na licu, a on je i dalje okrenut ka prozoru.

- Dobro jutro! Ja sam Mia Stanković, vaša nova asistenkinja. - Dok to govorim, stavljam kafu na sto, pa se vratim u početni položaj, a on se okrene i odjednom prepoznam crnu razbarušenu kosu, crne oči i te crte lica. U tom trenutku zaboravim da sam počela da radim ovde i da mi je on šef.

- TI!? - glasno se proderem.
Mislim da je njegova reakcija na mene ista kao i moja na njega.
- TI!? Znači Mia?
- Šta radiš ti ovde?! - pitam ga.
- Ja sam šef ove firme, ako nisi znala! - nervozno se prodere.
Sedne za sto i počne da trlja slepoočnice, a ja se nasmejem tiho, ali me je čuo i prostrelio pogledom, pa nastavio:

-Vidi, ovako, zaboravićemo sve što se desilo. Ti si moja asistenkinja, a ja sam tvoj šef. Profesionalni odnos. Ponašaću se prema tebi kao i prema ostalima, ako budeš napravila neku veću grešku dobijaš otkaz i to je to.
- U redu. - Kratko kažem i prevrnem očima, a on me opet prostreli pogledom.
- Gde su ti beleške?! - to njegovo pitanje je više bilo kao deranje na mene.
- U kancelariji. - Smireno kažem, i prođem pored njega, pa kroz staklena vrata između moje i njegove kancelarije. Osetila sam da me prati pogledom. Izvadim iz kutije, plavi rokovnik sa prasićima i vratim se kod njega.
-Evo ga. - nastavljam smirenim glasom.

- Dobro, u deset sati imam sastanak sa firmom iz Italije, zatim, u pola dvanaest sa firmom iz Španije, pa onda u tri sata sa partnerima naše firme. U pola četiri moram da odem na seminar. Trajaće tri sata. Ako bude bilo nešto hitno smesti to između jednog sata i pola tri. Tad mi je pauza za ručak, ali ako je nešto hitno onda nema veze.

Zapisivala sam svojom hemijskom sa više boja sve što je rekao. Zatim sam još jednom pročitala njemu na glas, da bih se uverila da ništa nisam pogrešila.
- Danas nećeš prisustvovati sastancima, jer si nova, nego ćeš da služiš na sastancima ako neko bude hteo kafu ili nešto drugo. Taman da se smestiš pošto vidim da još nisi. Takođe, danas sam ja isplanirao dan, jer sam znao da ti je danas prvi dan, a svaki sledeći put ćeš ti da mi napraviš plan.

- Ja da služim nekog? Ja sam ovde asistentkinja i pobogu nisam neiskusna.
- Znam da nisi neiskusna. I nikad više nemoj da mi odgovaraš tako, jer biće kako ja kažem. - strogo kaže.

Tek tad sam skontala dvosmislenost svojih reči. Izašla sam iz kancelarije, pa ušla u svoju.
Vreme je da se ova kancelarija skroz promeni. Sto sam pomerila skroz desno, do zida, tako da moja leđa budu okrenuta ka prozoru. Iz prve kutije sam izvadila, sveske raznih boja i dimenzija, držač za olovke sa slikom Petra Pana i u njega sam stavila sve olovke, bojice, obične hemijske, hemijske u boji, male, lepljive papiriće, zatim sam monotonu sivu kantu zamenila plavom, na zid sam okačila malu, belu tablu i na nju stavila sunđer plave boje.

Evo ga još jedan deo! 😊
Kako li će izgledati Miin i Vukov odnos?
Vote i com❤️

Vaša Emotivnaa💖💖💖

Soba 315🔚Where stories live. Discover now