5.

11 0 0
                                    

,,A když je to moje chyba, tak proč si mě vůbec přišel vzbudit, abych šla s tebou?" ,,Čekal jsem, že budeš víc nenápadná a že to bude sranda." ,,Kdy se z tebe stal takový idiot?", to bylo to poslední co jsem Malfoyovi řekla a odešla svou cestou. Byla jsem hrozně naštvaná, co si o sobě vůbec myslí? Dívala jsem se pod nohy a do něčeho tvrdě narazila. Byla to noha, obrovská noha. Pomalu jsem se podívala nahoru. Předemnou byl trol, který se díval přímo na mě. Začala jsem hlasitě řvát, což jsem asi dělat neměla, protože mě trol vzal do svých rukou. Byla jsem vyděšená k smrti, v tu chvíli se naštěstí objevil Hagrid, který trola zastrašil, já upadla na zem a omdlela.

Vzbudila jsem se až na lůžku na ošetřovně, podívala jsem se okolo sebe, na židli spal Freddie, bylo to hezké. Nechtěla jsem ho budit, ale hrozně jsem se nudila a knížku jsem poblíž taky neměla. ,,Freddie?", řekla jsem ne moc hlasitým hlasem. Fred spal dál, proto jsem ho trochu popostrčila a řekla malinko hlasitěji jeho jméno. On se malinko zlekl a podíval se okolo sebe a pak si všiml mě. Já se mu začala smát a on taky začal. ,,Jsi v pořádku? Já se o tebe hrozně bál" podíval se na mě a já se musela usmát: ,,Jo, asi v pohodě trochu mě bolí ruka." podívala jsem se na svoji ruku v obvaze. ,,To se nedivím, máš ji zlomenou." Fred se podíval na mou ruku, trochu se uchechtl a pak se podíval zpátky na mě. ,,Taky jsem slyšel, že si napráskala Rona, Harryho a Hermionu, když byli u Hagrida v noci." ,,Jo, můžu to vysvětlit. Ale první, je na mě Ron hodně naštvaný?" ,,Jo to je, vůbec to od tebe nečekal a hrozně na tebe nadával, říkal jak nechápe, že se bavíš s Malfoyem a že jsi stejná jak on. Skoro jsem tomu uvěřil, proto jsem přišel. Chtěl jsem se ujistit, že si nezmijovatěla." řekl Fred trochu nejistě, ale stále s úsměvem. ,,To bylo úplně jinak, v noci mě Draco vzbudil a řekl ať jdu s ním. Já neváhala a šla s ním, nevěděla jsem co chce udělat." nechtěla jsem to svádět na něho, můžu si za to sama, že jsem s ním šla, ale v tu chvíli jsem byla na něho tak naštvaná, tak jsem to prostě na něho svedla. ,,A proč si vůbec s ním šla? Vím, že se bavíte, ale to ti stojí za to, aby si porušila s ním pravidla? Já bych porušil pravidla jen s holkou, kterou miluju, nebo s bráchou." uchechtl se Fred. ,,No právě, už dlouho se mi líbí." řekla jsem potišeji. Věděla jsem, že na ošetřovně jsme jen my dva, ale jistota je jistota. ,,Tobě se líbí Malfoy?!" řekl nahlas Fred a mně došlo, že to bylo úplně na nic.

Od té noci jsem s Dracem nepromluvila, začal být ještě víc protivný a já na něho neměla nervy. Na konci školního roku, jsme měli poslední večeři. Seděla jsem vedle Pansy, která byla někdy jako Draco, manipulativní, protivná a arogantní, ale v obklopení správných lidí byla i hodná. Brumbál měl nějaké poslední slova, které jsem poslouchala tak napůl, řekl umístění kolejí a udělení poháru.

Zmijozel byl první, podívala jsem se na Draca, který se hrozně moc radoval, vždycky byl soutěživý. Na poslední chvíli však Brumbál začal udělovat body a to tak, že Nebelvír nás předehnal. Jo, trochu mě to mrzelo, protože abych pravdu řekla, jsem taky dost soutěživá. Ale když jsem viděla jak Fred, George a Ron jsou šťastní, nemohla jsem si odpustit velkému potlesku taky. Kluci se na mě s úšklebkem podívali, věděla jsem, že se mi tím jejich úšklebkem vysmívají, ukázala jsem na ně jazyk a začala se usmívat.

Ahoj, doufám, že se Vám poslední část první kapitolky líbila. Asi jste si všimli, že je spousty věcí stejné jako ve filmu, ale taky spousty věcí bude i pozměněných, aby se mi do příběhu hodila. Budu moc ráda za každou reakci a komentář. Mějte se❤️

delší verze - Deník Jocelyn Wenclové Where stories live. Discover now