Wat is Gelukkig zijn?

1 0 0
                                    


Waar we nu toch over de "vossen" bezig zijn, zijn de vossen de gelukkigste volgens mij. Ze helpen zomaar mensen graag zonder veel "blabla" zoals wat de "eenden" doen. "Vossen" zijn verantwoordelijk om zichzelf en om de andere en helpen de andere, indien nodig.

Kijk eens terug, je bent nu al zoveel jaar oud.

Wanneer was jij het laatst nog gelukkig? Wanneer heb je voor het laatst met je vrienden nog gelachen? Wanneer had jij nog het laatst plezier? Wanneer was je zorgenvrij? Was er een dag waar je zorgenvrij was? Dat betwijfel ik. Het is beter dat je werk en privé beter van elkaar afscheidt. Een duidelijke grens legt tussen privéleven en job. Het is belangrijk om duidelijk aan te geven dat je je werk serieus neemt en je beter concentreert op het werk en op het resultaat. Later zul je zien wat men alles gemist had doordat men job en privéleven niet uit elkaar scheidde.

Ik zie me als gelukkig omdat ik familie en vrienden heb die me ondersteunen. Ik heb mensen die ik vertrouwen kan. Ik heb een onderdak, ik heb voeding, ik heb een job. Ik heb alles wat ik nodig heb en dat al met 15. Denk eens na, wat deed jij met 15? Feesten? Met vrienden chillen? Studeren? Ik ben nooit echt een "eend" en zal dat ook nooit worden. Ik zie me zelf als een "vos". Ik beschuldig niemand of maak niemand anders verantwoordelijk als er iets misloopt. Bij een teamwork is iedereen verantwoordelijk voor elkaar. Men kan de taken natuurlijk onder elkaar verdelen. Maar in het algemeen is iedereen daarvoor verantwoordelijk als er iets misloopt. Het is daardoor ook zeer belangrijk om met elkaar goed om te gaan. Het kan zijn dat je die ene collega niet leuk vindt, maar dat betekent niet, dat je die niet moet respecteren.

Het denken van een winnerWhere stories live. Discover now