Wat is slecht aan school?

1 0 0
                                    


De manier waarop leerkrachten lesgeven vind ik persoonlijk slecht. Er bestaan natuurlijk hier en daar leuke en goede leerkrachten. Maar ik denk niet dat de school niets aan ons leert wat nuttig kan zijn in "real life". Ik weet nog steeds niet hoe je bijvoorbeeld belastingen kunt betallen of zien kunt of het een goede prijs is voor de huur.

Op school leert men 2 mogelijkheden van de 5. Met andere woorden; om geld te verdienen zijn er 5 mogelijkheden: werknemer, zelfstandige werknemer, investeerder, ondernemer en expert. Op school leert men jou alleen maar twee daarvan (werknemer en zelfstandige werknemer). Ik weet van Bodo Schäfer dat men met: investeerder, ondernemer en expert vijf keer zo veel verdient dan een werknemer of een zelfstandige werknemer. Het zou veel efficiëntere zijn dat men ze alle 5 leert of volgens richting kan kiezen welke van de 5 je wilt leren.

Het ergert me ook dat steeds vaker door school studenten faalangst krijgen. 10 tot 13% studenten hebben faalangst, door dat de leerkracht meestal expres met rood de fouten aanduidt en je bloot laat stellen dat je een fout deed; in de plaats dat die zich bij jou bedankt dat jij een fout deed en het samen met jou of samen met de klas daaraan meewerkt om het aan te leren hoe je je fouten zelfstandig kunt verbeteren en de leerstof beter beheerst en alles daarvan begrijpt.

Het denken van een winnerOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz