De ochtend routine.

3 0 0
                                    


Iedereen heeft wel een unieke ochtend routine of een bepaalde gewoonte in de ochtend. De ochtend gewoontes zijn het belangrijkste voor een goede start in jouw dag.

Jouw ochtend gewoonte doe je het allereerste van de dag. Een gewoonte hoeft niet per se iets langs en ingewikkeld te zijn. Het kan ook gewoon iets eenvoudigs zijn. Belangrijkste is dat het zich elke ochtend herhaald. Dat zorgt ervoor dat je geheugen al vroeg actief werkt en de taken meteen afwerkt. Ook de concentratie is dan nog fris. Ik denk het interessant is om mijn ochtend routine te weten. Misschien leer je iets nieuws of je kan wat nieuws aanpassen in jouw ochtend routine.

Elke ochtend sta ik om 6 uur 's ochtends op. Ik rek me en stretch me een beetje uit. Na dat ik wat uitgerekt ben doe ik een mini work-out. Ik hou ervan om eventjes mijn lichaam zo goed te beheersen dat het lijkt dat ik onmenselijk ben. Daarna neem ik het papier dat ik gisteren 's avonds voor mijn bed had neergelegd. Ik schrijf ideeën op die ik eerst in mijn hoofd opkwamen na dat ik opgestaan was. De eerste 20 a 30 minuten van mijn ochtend spendeer ik niet met sociale-media. Hoe gek het ook klinkt, spendeer ik eerst geen tijd met sociaal media.

Met mails of berichten te beantwoorden komt er een stof namens dopamine vrij. Dat zorgt ervoor dat ik me "beloont" voel terwijl ik niets speciaals gedaan heb. Het verpest ook mijn ochtend. Ik voel me gehaast om mails te kunnen beantwoorden en het is niet aangenaam dat er meteen problemen aan mijn oren hangen. Mijn gsm staat dus de hele tijd op vliegtuig en "night" modus zodat ik zeker niet gestoord word in mijn ochtend. Ook laad ik 's nachts mijn gsm beneden of in een kamer op, zodat ik tijdens het slapen rust heb.

Slaap vordert mijn concentratie en mijn creativiteit voor de komende dag. Ook herstelt het wonden van de da ervoor. Slaap is gewoon chill. Het lichaam doet zoveel goede dinges zonder dat ik iets rechtstreeks daarvoor doe.

Ik kleed mij uit en ik ga koud douchen. Daarvan word ik actief en wakker. Hygiëne vind ik superbelangrijk, omdat ik me daardoor fris en netjes voel. Ook wen ik me eraan om dinges te doen die ik persoonlijk niet leuk vind maar toch moet doen.

Ik spendeer liever mijn tijd na het douchen om eerst rustig en op mijn gemak met mijn familie te ontbijten. Het "Samy runner ontbijt" is het gezondste en het beste voor je gezondheid. Het bestaat uit vlees of vis en heel wat eiwitten. Een heerlijke Griekse salade past er altijd bij.

Daarna pak ik een boek dat te maken kan hebben over mijn ideeën of projecten die ik vandaag mee aan de start wil gaan. Ik ben zo genaamd een succes coach en ik help jongeren (vooral tieners) die een moeilijke fase hebben en niet durven of niet naar professionele hulp kunnen gaan. 

Het denken van een winnerWhere stories live. Discover now