Tizenkilenc

654 30 0
                                    

- Ahogy említettem szabad leszel, csak azt elfelejtettem mondani, hogy az le lesz korlátozva. Ezzel a gyönyörű tárggyal a bal csuklómhoz kapcsollak. Mindenhova jössz velem, amint visszajöttünk leveszem. A házban szabadon mászkálhatsz. A kulcsot meg otthon fogom hagyni, hogyha sikerülne is leütnöd ne tudj elmenni.

- Mégis miért kellett kiöltöznöm és egyáltalán hová viszel? - kérdeztem Graysont a kocsijában ülve.
- Elmondom a mai teendőket, de ha egyszer is közbe szólsz nem folytatom. Világos?
- Mint a nap. - néztem irányába.
- Be van borulva. - tett utalást arra, hogy ez nem, volt igazán meggyőző válasz - Mindegy. Most az egyik ügyfelemnek szállítjuk el a megrendelt bombát. Utána részt kell venni egy megbeszélésen, és miután ezzel is végeztünk ki kell választani a megfelelő esküvői meghívót, ha . . .
- Meghívó. - sokkoltam le - Mégis minek?
- Nem folytatom a mai programokat. Különben is, mért pont a meghívón akartál ki, mikor bombát említettem?
- A bomba nincs aktíválva, különben nem vezetnél, ilyen nyugodtan. Viszont nem értem minek kell meghívót választani. - magyarázatomon csak elmosolyodott majd a gyűrűs ujjamon lévő, kék gyémántos ékszerre simított - Esküvői meghívó. - suttogtam magam elé.
- Még van egy hónapod megbarátkozni a gondolattal.
- Mintha, olyan könnyű is lenne. - nem mondott semmit csak lehúzott az út szélére és felém fordult.
- Ha rajtam múlna nem kényszerítenélek rá. - simogatta a sajátjával összebilincselt kezem.
- Akkor miért teszed? Miért raboltatok el? Miért jegyeztél el? Miért erőszakoltál meg? És miért . . . - befejezni már nem tudtam mert félbeszakított.
- Már mondtam, hogy most vagy ott, ahol lenned kell. Azért jegyeztelek el, mert el foglak venni, bár ez szerintem logikus. A megeroszakolásról, meg annyit, hogy míg nincs rá bizonyítékod ne vádolj meg vele.
- A szüleim mellett a helyem. Attól, hogy logikus a válasz még nem magyaráz meg semmit. Bizonyítékom meg lesz, amint kiszabadulok és elmegyek nőgyógyászhoz. - fordultam előre várva, hogy elinduljon.
- Azt ugye tudod, hogy a makacsságoddal nem mész semmire és az esküvő, meg fog történni.
- Már nem tudsz mivel kényszeríteni.
- Ó dehogynem.
- Halljam.
- Az érzéseiddel. - szotlanságom miatt, sóhajtott egyet, majd folytatta - Attól, hogy nem ott, vagy ahol lenni akarsz, vannak érzéseid, még akkor is ha nem mutatod ki mindig.
- Ha nem rejteném el néha, akkor sincs itt olyan, akivel tudnátok fenyegetni, mert itt mindenkit gyűlölök, de téged a legjobban. - szegeztem felé mutató ujjam, de ő csak hangosan felnevetet és letörölte láthatatlan könnyeit.
- Ugyan már. A bulin csak táncoltál azzal a palival, mégis mikor megtudtad, hogy megkéselték, meg akartad látogatni, pedig nem is ismerted.
- Honnan tudod? - kerekedtek el íriszeim.
- Nem csak a kaputok lett feltőrve, hanem a kamerarendszer is, csak direkt el lett rontva az előbbi, hogy ne gondoljátok másra. Amúgy is, mégis hogyne tudnám, mikor az általad állatnak hívott személy volt.
- Hogy mi? - nyitottam ki számat döbbentemben.
- Láttad, hogy törölget valami fényes dolgot, na az a kés volt, és a vértől lett megszabadítva.
- Ha abban is a ti kezetek volt, akkor ti törtétek el az edzőm végtagjait és hazudott az énektanárom a felmondás okáról.
- Valamit még kihagytál. - indította el a járművet.
- A gázszivárgás.
- Pontosan. - ezt, nem hiszem el. Ők csinálták mindet. De miért? Mért kellett másokat bántani, hogy eltaboljanak. Ha így akartak a közelbe férkőzni anélkül is sikerült volna. Mégis mire volt ez jó? Annyira törtem a fejem, hogy már csak azt vettem észre, mikor leparkol az autó.
- Meg is jöttünk?
- Igen. Nem nagyon örülök neki, hogy itt vagy, de már mindegy. Most az egyszer tartsd be amit mondok, és ne gyere ki innen.
- Hozzád vagyok bilincselve. - hülye.
- Nálam a kulcs, de kérlek tartsd be amit mondtam. A te érdekedben, nem akarom, hogy bajod essen.
- Miért akarsz megóvni? - nyitotta ki a bilincset
- Mert a menyasszonyom vagy. - majd ezzel kiszállt és a csomagtartót felnyitotta, és kivette a bombát. A bombát lerakta a tisztás túloldalára, majd visszasétált a vezető oldal mellé.
Nem kellett sokat várni meg is érkezett az ügyfele és a megrendelt életveszélyes tárgy mellé parkolt. Láttam, ahogy mondott valamit és válaszolt Grayson, de egyiket sem hallottam. A magas fekete hajú, zöld szemű, izmos férfi felénk kezdett el sétálni egy táskával a vállán, amiben gondolom a pénz lehetett.
Amint ideért bőrdzsekije alól kivette a fegyverét és hasbalőtte a vőlegényem. A sötétített ablakok miatt engem nem láthatott, de hogy ne is halljon, rögtön számra szorítottam visszatartva a simításom. A férfi elvett valamit a földön elterülő férfi kezéből, majd a taskajával együtt hátat fordított. Amint elért a bombához, felvette azt is, majd a járgányába beszállva elhajtott. Amint tiszta volt a terep rögtön kiszaladtam hozzá és rászorítottam a kezem a meleg folyadékot árasztó lyukra, amiben még benne volt a golyó is.
- A francba, itt lenne a tökéletes alkalom megszökni. Nem hagyhatom meghalni, az nem én lennék. Valahol kell lennie egy telefonnak, hogy segítséget hívjak és addig is, azt a kurva golyót is ki kell vennem valahogy.

Korlátozott szabadság //befejezett//Where stories live. Discover now