Pussy Riot

157 17 2
                                    

Nem tudom ki mennyire halott róluk, de lényegében ők egy orosz feminista, Putyin-ellenes, LMBTQ párti punk-rock együttes (hogy a punk-rockhoz mennyi közük van azt vitatom, de igazából lényegtelen). 

Nem szeretnék részletekbe menni velük kapcsolatba, akit érdekel nézzen utána. Én nagyra tartom őket, habár a módszereikkel nem minden esetben értek egyet. De ők legalább tesznek valamit.

Na de, amiről írni szeretnék: október 7-én (még mindig nem vagyok túl naprakész, bocsánat), Putyin születésnapján a Pussy Riot tagjai szivárványos zászlókat akasztottak orosz hivatalos épületekre. Ezért többen (ha jól tudom, 5 ember) is börtönbe kerültek közülük, például Alekszandr Szofjejev 30 napra, ha jól tudom a többiek kevesebb időre, de ebben nem vagyok biztos.


Szerintem nagyon bátor volt tőlük ez. Tisztába voltak a következményekkel, mégis megtették. Nagyra tartom őket, hogy tesznek is azért, hogy változás legyen. 


Tudom, elég kusza lett, amit írtam, de mindenképpen írni akartam erről és ennél összeszedettebben egyszerűen nem tudok írni. 

Hozzászólásként teszek pár linket, azoknak akiket érdekel a téma, és tudnak angolul. 

Vigyázzatok magatokra!

NaplóWhere stories live. Discover now