t.a.t.u

392 32 10
                                    

Hjaj emberek, nagyon kiakadtam. Nem tudom hányan ismerik közületek a 2000-es években népszerű t.a.t.u.-t, akik leginkább azért váltak híressé, mert leszbikust játszottak, aztán amikor kiderült, hogy nem azok, a népszerűségük jelentősen lecsökkent. Ezzel a részével szerintem nincs semmi baj, bár sokan ezen is ki vannak akadva. Azóta egyébkét különböző okok miatt szólóban folytatják.

Na, de a lényeg, a volt duó egyik énekese, Julija Volkova pár éve (nem vagyok túl naprakész) így nyilatkozott: "Igen, kitagadnám a fiamat, ha kiderülne, hogy meleg, mert úgy gondolom, hogy egy férfi legyen igazi férfi. Isten azért teremtette a férfit, hogy szaporodjon, ez a természetes. A férfi azért van, hogy segítse a nőt! Nem gondolom, hogy a két nő közötti kapcsolat ugyanolyan rossz lenne, mint a két férfi közötti. Ez a nők szabadsága, hogy ezt megtehetik. A férfiak szabadsága az, hogy annyi nővel lehetnek, amennyivel csak akarnak. Egy férfinak nincs joga ahhoz, hogy buzi legyen! Két lány együtt - hát nem esztétikailag is szebb elképzelni, mint két férfit, amint fogják egymás kezét? Amúgy nem vagyok a melegek ellen, csak azt akarom, hogy az én fiam egy igazi férfi legyen. Sok meleg barátom van. Úgy gondolom, hogy melegnek lenni még mindig jobb, mint gyilkosnak, tolvajnak vagy drogosnak. Ha ezek közül kell választani, akkor melegnek lenni egy kicsit mindegyiknél elfogadhatóbb."

Szerintem nagyon nem szép, hogy ilyeneket mond. A férfi homoszexualitás nem rosszabb, mint a leszbikusság, vagy mint bármilyen más szexualitás.  Meg azt se teljesen értem, hogy mit ért az alatt, hogy "a férfiak szabadsága az, hogy annyi nővel lehetnek, amennyivel csak akarnak". Mármint egyszerre? Szóval az igazi férfi az, aki minél több nőt megfektet? Remek... (Remélem csak félreértettem, de tekintve élete során egy nő is több férfivel lehet együtt, gondolom nem arra célzott.) Az esztétikát említő mondata szerintem hülyeség, mert igenis vannak akik szerint két férfi jobban néz ki együtt, mint két nő, ez már egyéni preferancia kérdése, amit szerintem az elfogadásba nem kéne belekeverni. A "nekem nincs bajom a melegekkel, de" mondatoknak általában az a lényege, hogy az illető homofób.

Összességében szerintem ez amit mondott ez egyrészt hülyeség, másrészt szánalmas.

A duó másik tagja, Jelena Katyina viszont így reagált, szóval kicsit megnyugodtam: "Hé mindenki! Mostanában elég sok kommentet látok itt, amik az LMBT-közösséghez való hozzáállásomról és a vallásomról kérdeznek. Egy dolgot elmondhatok: Isten arra tanít minket, hogy szeressünk, hogy legyünk toleránsak és hogy ne ítéljünk el másokat. Én is így gondolom! A szerelem az szerelem és az egy nagyszerű érzés! Úgy gondolom, mindenkinek a saját szabadsága, hogy azt szeressen, akit akar és azzal élje le az életét, akivel akarja! Xoxo"

Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek.

Lehet, kicsit túlreagáltam, de a "sima" homofóboknál is jobban zavar a "csak leszbikusokat fogadom el", vagy a "csak a férfi homoszexuálisokat fogadom el". Az nem igazi elfogadás, ha azért fogadod el, mert jó rájuk nézni. Az az igazi elfogadás, ha azért fogadod el, mert ő is ugyanolyan ember, aki ugyanúgy szerelmes, csak vele azonos neműbe. (Szerintem.)


Mindenesetre, legyen szép napotok!

NaplóWhere stories live. Discover now