Hoofdstuk 5

21 2 0
                                    

Liva keek in dezelfde blauwe ogen als de mooie blauwe ogen die ze op het werk had gezien. Voor haar zat Noud. De jongen die ze had geholpen met zijn broeken. Noud was druk in gesprek met een jongen die naast hem zat. Hij keek even op en ging recht zitten toen hij Liva zag staan. Sinds de dag dat hij haar in de winkel zat, kon hij haar niet meer uit zijn hoofd krijgen. Haar prachtige ogen die hem aankeken, zag hij heel de tijd voor hem. Nu stond ze hier in de schuur van zijn beste vriend. Dit kon toch geen toeval zijn.

Noud glimlachte naar haar. Liva glimlachte verlegen terug en keek weg. Evy zag het onderonsje en keek haar beste vriendin aan. Hier was meer aan de hand. "Guys", zei Bram. Iedereen viel stil en keek naar de twee meiden die naast hun vriend stond. Liva herkende Noor die naast Noud zat. "Dit is Evy en dit is haar vriendin Liva." "Meiden, dit zijn Lars, Noud, Noor, Mara, Rick, Anne en Laura." Iedereen glimlachte naar de twee meiden. "Ga lekker zitten."

Noor stond gelijk op en liep naar Liva toe om haar een knuffel te geven. "Als ik dit had geweten dan had ik aangeboden om jullie een ritje te geven." "Het is oké", zei Liva lachend. "Dus dit is je vriendengroep?" Noor knikte en nam een slokje van haar wijn. "De jongen op het hoekje is Lars, hij heeft een oogje op Mara, maar wil het niet toegeven. Naast Lars is Noud, dat is mijn tweelingbroer. Op hem kom ik zo even terug." Noor begon te grijnzen. Evy was niet de enige die het onderonsje had gezien. Noor had het ook gezien en zij wilde maar al te graag weten wat er speelde tussen die twee.

"Naast Noud is Mara, zij heeft een ook een oogje Lars. Ze zijn smoorverliefd op elkaar, maar ze willen het niet toegeven." "Hey, dat is helemaal niet waar", riepen Lars en Mara tegelijk. Ze keken elkaar lachend aan en keken weg. De rest van de tafel was stilgevallen en keken naar Noor die Liva uitlegde wie, wie was. Bram en Evy zaten samen te praten aan de bar. "Naast Mara zit Rick, hij is mijn vriend. Al voor bijna vijf jaar. Naast Rick zitten Anne en Laura, zij hebben een relatie met elkaar." De twee meiden zwaaiden naar Liva en Liva zwaaide terug.

Iedereen zag er aardig uit en ze dacht wel dat ze het goed kon vinden met hen. Haar ogen bleven hangen bij de blauwe ogen van Noud. Noor zag het en tikte Liva aan. Liva keek op en haar wangen werden rood. "Jij moet mij even haarfijn uitleggen wat er aan de hand is tussen jullie." Liva keek Noor aan en zuchtte. "Noud was een klant in de kledingwinkel waar ik werk. Ik heb hem geholpen met het uitzoeken van een broek. Ik vond hem er alleen heel goed uitzien en krijg hem ook niet zo goed uit mijn hoofd." Liva's wangen werden rood. Ze vond het een beetje ongemakkelijk om het tegen Noor te zeggen, aangezien het haar tweelingbroer is. Noor klapte blij in haar handen.

"Noud had het dus over jou. Hij vertelde dat hij naar de stad was geweest om broeken te kopen en dat hij een meisje zag die hij niet uit zijn hoofd kon zetten. Jij dus. Dit is zo leuk. Jullie zouden echt een leuk stel zijn samen." Liva schoot in de lach. "Jij loopt wel erg hard van stapel, denk je niet." Noor haalde haar schouders op. "Zo ben ik." "Kom, dan gaan we bij de rest aan tafel zitten." Liva liep Noor achterna en ging aan tafel zitten. Ze zat tegenover Noud en naast Anne. "Dus, is het misschien een idee om een voorstelrondje te doen, zodat iedereen elkaar leert kennen?", vroeg Bram. Iedereen knikte instemmend.

"Ik begin wel. Ik ben Bram en ik ben 22 jaar oud. Ik ben vorig jaar afgestudeerd als psycholoog en werk nu als psycholoog op een hogeschool, als vertrouwenspersoon."

Zo gingen ze het hele rondje af. Lars was 23 jaar en gaf aardrijkskunde op een middelbare school. Mara was 22 jaar en studeerde rechten op het hbo. Rick was de oudste van de groep. Hij was 24 jaar en werkte als accountant. Noor was net als Lars 23 jaar en werkte in de zorg. Anne was 22 jaar en studeerde pedagogiek. Laura was net als de meesten van de groep 23 jaar en werkte als kleuterjuf. Evy was de jongste van de groep. Ze was 18 jaar oud en studeerde hotelmanagement op het hbo. Noud was, natuurlijk, net als Noor 23 jaar oud en werkte als fysio in een praktijk.

Gebroken LiefdeWhere stories live. Discover now