Hoofdstuk 2

27 3 0
                                    

Hoofdstuk 2! Enjoy! X

Liva werd wakker van de zon die op haar gezicht scheen. Ze opende haar ogen en zag op haar wekker dat het half 10 was. Liva pakte haar mobiel erbij en opende whatsapp. Evy had haar een berichtje gestuurd. Ze vroeg of Liva naar haar wilde komen. Liva stuurde terug dat ze het goed vond en stapte haar bed uit. Ze liep naar de badkamer om vervolgens te douchen.

"Liva! Wat leuk om jou weer te zien!" Liva kwam aan bij het huis van Evy en Evy's moeder deed de deur open. Liva glimlachte. "Het is ook leuk om u weer te zien mevrouw." "Doe niet zo mal. Hoe lang kennen we elkaar nu al? Je mag me gewoon Helen noemen, meid." Helen knipoogde naar Liva. "Evy is boven. Zal ik zo wat drinken brengen?" Liva knikte. "Lekker. Dank je wel." Liva deed haar jas en schoenen uit en liep door naar boven. Ze kwam aan bij de kamer van Evy en deed de deur open. Evy lag languit op bed en had muziek aanstaan op haar tv. Liva deed de deur dicht en ging bij Evy op haar bed liggen. Evy kwam omhoog en keek Liva aan.

"Hoe is het nu met je?" Liva haalde haar schouders op. "Het gaat wel. Ik heb redelijk geslapen." Evy knikte. "Als je er een keer tussenuit wil dan mag je altijd naar ons toekomen. Dat weet je toch?" Liva knikte en keek Evy aan. "Dat weet ik en dat vind ik ook heel lief, maar ik wil mijn vader niet alleen laten." "Dat snap ik, maar ik denk dat je vader het alleen maar fijn vindt als je leuke dingen doet en met vriendinnen iets doet. In het ergste geval moet hij een keer eten bestellen. Dat vindt hij vast niet erg voor een keer." Liva grinnikte. "Je hebt gelijk. Ik zal het er is over hebben thuis." Evy knikte en glimlachte. "Goed zo."

Liva keek Evy's kamer rond en zag in de hoek de gitaar staan. Evy zag dat Liva naar de gitaar keek en stond op om de gitaar te pakken. Ze gaf hem aan Liva. "Speel wat alsjeblieft?" Liva keek Evy aan. "Je weet dat ik er een hekel aan heb om te spelen als er iemand bij me is." Evy haalde haar schouders op. "Dat weet ik, maar ik weet ook dat ik je toch wel over kan halen om wat te spelen." Liva lachte en keek naar de gitaar. Evy had gelijk. Op een of andere manier lukte het haar altijd om Liva over te halen. Liva ging goed zitten en zette haar vingers op de snaren van de gitaar.

"Ze zegt me, als je gaat, vergeet me niet. Ik moet lachen en zeg zeker niet. Ik ben weg van jou. Ze nemen mij nooit weg van jou. Het is al laat en ik hoor je praat weer in jezelf. Vroeger had je mij voor deze dingen wakker gebeld. Nu lig ik hier bij jou en zeg, wat is er nou? Het is twee uur 's nachts en ik zie, je valt langzaam in slaap. Als jij een ander was, was het denk ik allang klaar. Maar dat je mij versterkt, da's waarom het werkt. Hou me vast en laat me maar zorgen maken. Morgen ben ik vast weer mezelf. Ze zegt me, als je gaat vergeet me niet. Ik moet lachen en zeg zeker niet. Ik ben weg van jou. Ze nemen mij nooit weg van jou. Hij zegt me, als je 't opfokt, dan geeft het niet. Als ik domme dingen zeg, ik meen het niet. Ik ben weg van jou. 'k Zie geen beren op die weg van jou."

Het nummer van Suzan en Freek hoorde je door de kamer heen. Evy keek naar haar vriendin die het nummer speelde. Liva had zoveel talent. Ze kon prachtig zingen en gitaar en piano spelen deed ze ook niet slecht. Liva had altijd op zang- en pianoles gezeten. Gitaar spelen had ze zichzelf aangeleerd, maar sinds haar vader ziek was geworden, was ze ermee gestopt.

"Je hebt echt een mooie stem Liva." Liva glimlachte. "Dank je Eef." Liva stond op en zette de gitaar weer op zijn plek. "Je moet er echt wat mee doen." Liva keek Evy aan. "Zoals wat?" Evy haalde haar schouders op. "Covers op YouTube zetten, met The Voice meedoen, geen idee." Liva ging met haar rug tegen de muur zitten. "Denk je echt dat ik zoiets zal doen. Denk het niet hè. Ik blijf wel zingen onder de douche. Dat lijkt me het best." Evy schudde haar hoofd. "Je ziet echt niet in hoeveel talent je hebt. Je hebt een prachtige stem. Je kan hartstikke goed gitaar en piano spelen. Als je dat samenvoegt, kan je echt iets moois neerzetten." Liva schudde haar hoofd. "Ik wil het niet. Houd erover op oké?" Evy zuchtte. "Goed, ik houd erover op." "Dank je."

Gebroken LiefdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu