Hoofdstuk 3

22 3 0
                                    

De volgende morgen stapte Liva weer vroeg op haar fiets. Het was woensdag, wat betekende dat Liva weer mocht werken. Haar vader had Liva proberen over te halen om thuis te blijven, maar Liva wilde werken. Ze vond het leuk en het zorgde voor afleiding.

Liva kwam aan op het werk en klokte zichzelf in. Ze liep naar achter waar Elise al zat. "Hey, goedemorgen." "Goedemorgen." Liva hing alles op en ging bij Elise aan tafel zitten. "Kunnen we even praten?" Elise keek op van haar werk en knikte. "Ja natuurlijk." Ze schoof het opzij en ging recht zitten. Liva vertelde haar over wat er gisteren is gebeurd en dat er morgen waarschijnlijk al iemand komt om ze thuis te helpen. "Wat goed om dit te horen Liva. Het is verschrikkelijk dat je vader in het ziekenhuis terecht is gekomen, maar het is misschien goed dat hij er nu eindelijk achter is hoe ziek hij is. Ik ben blij dat het ziekenhuis heeft aangeraden om thuiszorg aan te vragen. Dat zal zo veel fijner zijn voor jou." Liva knikte. "Ik ben er ook echt blij mee. Ik zal nu wat meer vrijheid hebben en ik kan wat vaker doen waar ik zin in heb."

"Misschien kan je je zanglessen weer oppakken", zei Elise knipogend. Liva had aangegeven dat ze het miste en dat ze het liefst weer lessen zou willen nemen, maar haar vader niet alleen wilde laten. "Ik denk niet dat dat gaat lukken. De thuiszorg is er 's ochtends en 's middags. 's Avonds zal het dus allemaal op mij aankomen." "We gaan het zien." Liva keek op haar mobiel en zag dat het al 10 uur was. "Zal ik alvast met de broekenwand beginnen?" Bij de paskamers hadden ze een grote broekenwand waar alle broeken inlagen die ze hadden. Op zijn tijd werd de wand opnieuw opgevouwen, zodat alles weer netjes lag. Zo werd er ook gecontroleerd of alles netjes op maat lag en of de broeken op de goede stapel lag. "Ja, is goed. Ik maak dit nog even af en kom er ook aan." Liva knikte en stond op. Ze liep de winkel in en legde de rode mat buiten. Ze liep de winkel weer in en begon met het vouwen van de broeken.

Het was 12 uur. Kelly was net begonnen en loste Elise af, zodat zij pauze kon houden. Het was niet zo druk. De winkel stond wel vol, maar het was te overzien. Er was een actie op de broeken. De actie trok altijd klanten aan waardoor het bij de paskamer drukker was dan normaal. Liva vond het heerlijk om de klanten te helpen met het zoeken van de juiste broek. Ze stond dan ook liever achterin de winkel bij de paskamers dan voorin in de winkel.

"Sorry, mag ik iets vragen?", hoorde Liva achter haar. Liva draaide zich om en zag een jongen van haar leeftijd achter haar staan. Ze keek hem recht in zijn blauwe ogen en slikte even. "Ja, natuurlijk." Liva keek weg van de ogen. Ze was bang dat ze niet meer fatsoenlijk kon reageren en ging stotteren als ze in zijn ogen bleef kijken.

"Jij werkt hier toch?" Liva knikte. "Klopt." "Ik ben op zoek naar een nieuwe broek, maar ik heb er verder geen verstand van. Ik hoopte dat je me wilde helpen." "Ja hoor. Daarvoor sta ik hier." Samen liepen ze naar de broekenwand. "Ik heb hier alle broeken uithangen die we in de wand hebben liggen. Van wat voor model houd je? Heb je liever een wijd model, een slimfit of een skinny broek?" "Ik hoef geen wijde broek. Daar houd ik niet van. Doe dan maar een slimfit of een skinny broek." "Nog een voorkeur qua merk?" De jongen schudde zijn hoofd. "Normaal heb ik altijd een broek van G-star, maar ik vind het niet erg om een keer een ander merk uit te proberen." Liva knikte en haalde alle broeken uit de wand.

"De linkse broeken zijn slim fit modellen, de rechtse broeken zijn skinny broeken. Kijk op je gemak of er een kleurtje of wassing tussen zit die je bevalt. als je iets hebt gevonden, zeg het maar en dan help ik je verder." De jongen knikte en glimlachte. "Is goed. Dank je wel." Liva glimlachte en draaide zich om. Ze zuchtte even. Het was heel wat dat ze zo goed uit haar woorden kwam. Normaal als er een jongen in de winkel was die ze knap vond, wist ze niet hoe ze zich moest gedragen en werd ze rood. Nu kwam ze in ieder geval fatsoenlijk uit haar woorden. Liva hing wat kleding, dat op een tafel lag, op een rek.

"Ik denk dat ik eruit ben." Liva keek achter haar en zag de jongen achter haar staan. Ze liep met hem mee naar de broekenwand. "Ik vind die broek van G-star mooi en die van Silvercreek." "Goede keus. Weet je welke maat je hebt?" De jongen keek Liva aan. "Ik heb echt geen idee. Moet dat ergens staan?" Liva lachte. "Als het goed is, staat het links voorin in de label van je broek." De jongen keek aan de binnenkant van zijn broek.

Gebroken LiefdeWhere stories live. Discover now