2

655 9 2
                                    

Samen met Yara zit ik in de paddock van McLaren voor het scherm waar de race te zien is die zo van start gaat, we krijgen een koptelefoon op, en ik krijg toestemming om nog wat tegen Carlos en Lando te zeggen 'Carlos, Amy hier ik wou je heel veel succes wensen voor deze race' zeg ik, en krijg al snel reactie terug van Carlos 'Dank je wel lieverd' ik moet lachen om zijn accent, die vind ik echt geweldig, nu tegen Lando... 'Lando, Amy hier ik wou je heel veel succes wensen voor deze race, en rij voorzichtig' ik voel mezelf een beetje blozen als ik dat zeg 'Dank je wel Amy, voor jou rij ik extra voorzichtig' zegt hij lief 'als hij maar niet te voorzichtig rijd, want hij moet wel plekken winnen en punten pakken' lach ik. Max heeft de aller eerste pole position te pakken hier op Zandvoort, sinds de formule 1 weer terug is in Nederland, Lewis Hamilton start 2e, Valtteri Bottas 3e, Lando 4e wat echt een geweldige kwalificatie van hem is, Carlos start 5e en de teamgenoot van Max, Alex Albon start 6e. De opwarm ronde start en iedereen komt goed weg van zijn plek. 

Als iedereen weer op zijn plek staat, komt de groene vlag in beeld en gaan de eerste lampen uit. Als alle lampen uit gaan, hebben Lando en Carlos een geweldige start, Max rijd ook super goed weg, Lando rijd dicht bij Bottas en Hamilton die minder goed weg kwamen, en oh nee daar is een touche tussen beide Mercedes wagens, en rijd Hamilton de muur in en Bottas, kan nog een stukje door rijden maar dan stopt zijn auto er ook mee, iedereen van McLaren is aan het juichen en ik kan het ook niet laten om mee te juichen, Lando rijd op plek 2 en Carlos op plek 3. 

Als de race al een poosje bezig is, zie ik in beeld ineens een gele vlag verschijnen, safety car komt in beeld 'Amy wat denk jij, 1 voor 1 binnen halen, of denk je dat we een dubbele pitstop moeten doen' vraagt de man naast me, 'uh ik zou gaan voor de dubbele pitstop, het is ideaal nu met een safety car' zeg ik, de man naast me knikt en praat dan door het microfoontje naar Lando en Carlos. 'Lando box box box we gaan dubbele pitstop uitvoeren' 'Carlos box box box we gaan dubbele pitstop uitvoeren' zegt de man snel, en binnen no time zie ik achter me de auto's binnen komen, net voor Lando, kwam Max ook binnen, die is ook snel weer buiten, en ook Lando zijn pitstop ging heel goed en was zo weer weg met 2.3 seconden, Carlos zijn pitstop gaat zelfs nog beter en is met 2.1 seconden weg. We juichen en klappen met z'n allen en ik krijg een schouderklopje 'Super Amy'. Zo kijken we de race verder, Lando en Carlos blijven rijden zoals ze rijden, alleen ik zie Max steeds dichter bij komen en voel een beetje stress voor hem, dit is zijn race, zijn circuit 'max verliest power Lando, probeer hem in te halen, nog 2 rondes' hoor ik de man naast me zeggen, sh*t Max verliest power, stiekem duim ik voor Max dat hij eerste blijft, hij verdient dit zo, Lando en Carlos hoop ik voor de 2e en 3e plaats. 

De laatste ronde gaat in, ik word op mijn schouder getikt, ik kijk achter me en zie Ed staan, ik doe mijn koptelefoon af 'Amy hoe zou je het vinden om de bekers te overhandigen?' vraagt Ed 'dat lijkt me super gaaf, zou dat mogen en kunnen?' vraag ik verbaasd 'tuurlijk, anders kwam ik het toch niet vragen' lacht hij 'als de race is afgelopen moet je je daar meteen komen melden' verteld hij terwijl hij wijst naar de ingang waar ik moet wezen, ondertussen zijn ze bij de laatste bochten en begint iedereen al te staan, en jaaaaa daar komen ze! Max 1, Lando 2 en Carlos 3, we springen allemaal op en juichen en schreeuwen, na een minuutje, wurm ik me een beetje los en loop ik naar het gebouw, en zie Ed staan 'mooie race was het eh!' zegt hij terwijl hij me begeleid naar boven 'het was een geweldige en spannende race!' zeg ik enthousiast 'dit wil je vast vaker mee maken?' lacht hij 'ja dat zou echt geweldig zijn' en zit een beetje in mijn eigen wereldje 'dan heb ik dadelijk nog wat leuks voor je' en voor ik iets kon vragen waren we boven en kreeg ik uitleg met wat ik moest doen. 

Als aller eerst word Carlos het podium opgeroepen, en ik hoor het team van McLaren en natuurlijk de fans onwijs hard roepen en juichen, daarna word Lando het podium op geroepen en hij komt het podium op gerend, en natuurlijk hoor je ook nu luid en duidelijk het gejuich van McLaren en de fans, en dan word Max het podium opgeroepen en dan barst alles los! Vuurwerk, gejuich en geklap, dan start het Wilhemus, en daarna het Oostenrijks volkslied van Red Bull. Als beide volksliederen geweest zijn, krijg ik de beker van Max in mijn handen, en loop ik trots het podium op, zo ontzettend trots op mezelf dat ik dit kan en mag doen, en zeker trots dat Max eerste is geworden, ik feliciteer Max en geef hem drie kussen op zijn wang, dat wou hij graag, dan krijg ik de beker in mijn handen die voor het team van Red Bull is bedoeld, en overhandig ik die aan de man die mee is van Red Bull, dan krijg ik de beker van Lando in mijn handen, en word ik nu een beetje zenuwachtig, maar alsnog vol trots loop ik weer terug en feliciteer ik Lando, en ook hij wil 3 kussen op zijn wang, en dan de beker van Carlos, en natuurlijk kan Carlos niet als enige geen 3 kussen geven, en ook hij krijgt 3 kussen op zijn wang, en dan begint de champagne douche, ik probeer zo snel mogelijk weg te komen, wat helaas niet lukt, want ik krijg het vol van alle 3 de mannen en kom dan eindelijk weg. Wat een geweldige ervaring, om niet te vergeten. 

Ik wacht achter het podium tot de mannen terug komen, als aller eerst komt Carlos, die begroet me met een knuffel 'jij moet vaker mee, jij brengt geluk' lacht hij 'jullie waren gewoon uitstekend vandaag!' zeg ik, we maken nog even snel een foto samen, en dan komen Max en Lando aangelopen, Lando vliegt me in de armen 'jij gaat voortaan echt mee, jij brengt mij extra geluk' lacht hij 'Carlos zei precies het zelfde' lach ik, ik maak nog foto's met Max en Lando samen, en apart en dan krijg ik 2 briefjes in mijn handen van Lando en Max, mar word mee geroepen door Ed voor ik kan vragen wat het is.   

Ik loop met Ed mee tot een ruimte waar ik ineens oog in oog kom te staan met het team van Formule 1 zelf...... Ik kan mijn ogen niet geloven. 




DEEL 2 !!!!!!!!!! 

The RaceTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon