24. Bölüm

3.5K 193 14
                                    

24. Bölüm

Multimedya : Yetkin'in hazırladığı sürpriz 

Yetkin, yumruklarını öfkeyle sıkarken Korcan'ın Eva'nın elindeki çiçekleri alıp kokladığını görmek tüm sinirlerini germişti. Ama onu en çok sinirlendiren Eva'nın olumsuz bir tepki vermesi yerine gülümseyerek Korcan'a bir şeyler söylemesiydi.

Yetkin, sabırsız bir şekilde yerinde dururken Eva'yı ve Korcan'ı izlemeye  devam ediyordu. Öfkesi durdukça katlanırken kalbi bu görüntüyle yıkık bir harabeye dönmüştü. Güvenmişti, söz almıştı. Sevdiğinin büyülü kahveleri onu kandırmıştı anlaşılan. Yetkin, yıkılmış hisleriyle orada dururken artık harekete geçerek bir yanıt almayı istemişti. Eva'nın bu duruma bir tepkisi, bir cevabı olmalıydı. Sevdiğini, evlenme teklifi edecek Eva'sını hiç mi tanıyamamıştı yoksa ?

Bilinmezlik içinde öfkesini kızıştıran ikiliye  doğru yönelirken onların çıkışa doğru yönelmesi genç adama bir yıkılmışlık daha yaşatmıştı. Yetkin, gülümseyerek kendisine doğru yaklaşan ikiliyi görünce hızla oradan uzaklaşarak  arkasına döndü. Bu kadar kolay bırakmayacaktı onları. Gittikleri yere kadar takip edecek, ondan sonra da hesabını büyük bir öfkeyle soracaktı. Benliğini saran aşk bu görüşmeyi yanlış anladığını söylerken, Yetkin gördüklerinin başka bir anlamı olmasını delice istiyordu. Daha dünkü konuşmalarında Korcan'a olan tavrını ortaya koymuş, ondan uzak durmasını istemişti. Eva'da buna karşılık söz vermişti. Şimdi gördükleri ise dünkü konuşmalarının üstünü karalayarak bir bilinmezliğe atmıştı genç adamı. Yetkin, giden ikiliyi hüsranla takip ederken Korcan'ın Eva'nın arabasına bindiğini gördü. O ana kadar Eva'ya inanmak isteyen tarafı şimdi buhar olup uçmuştu. Bu durumun açıklaması ne olabilirdi ? Eva, söylediği onca uzak dur kelimesinin neresini anlamamıştı ?

Yetkin, hızla geriye dönüp arabasına binerken onları takip etmeye başlamıştı. Artık  ip nereden koparsa kopsun, umurunda değildi. Bunca zamandır gerçek bir aşkın mı yoksa sahte bir aşkın mı peşinde olduğunu bilmek istiyordu. Eva'nın aşk dolu sözleri, bakışları ne kadar içten ne kadar doğru bilmek, görmek istiyordu. Bunca yıldır açmadığı kalbini Eva'ya açarken onun güven veren sözlerine aldanıp, güvensizliği bir kenara koyarak güvenmeyi, kendini ona teslim etmişti.

Eğer Yetkin bu manzarayı görüp, Eva'yı Korcan'la bulmasaydı o da bu yönden ilerleyerek sevdiğini kliniğe kendi bırakacaktı. Şimdi ise Eva ve Korcan beraber kliniğe gidiyordu. Korcan'ın iş saatinde Eva'nın okulunda ve iş yerinde nasıl bulunduğunu merak ediyordu. İçindeki hislerle bir türlü güvenemediği elemanı kendini hiç yanıltmamıştı. Ama Eva'dan böyle bir şey asla beklemiyordu Yetkin. Beklentiler ve cevaplar arayışındayken Eva arabasını durdurarak kliniğin arkasına arabasını park etmişti. İkili arabadan inip kliniğe girerken genç adam merakla arkalarından bakıyordu. Korcan'ın başka bir amaçla burada olduğunu ileri süren aklı bu fikre pek sıcak bakmıyordu. Korcan'ın Eva'nın hastası olması gördüklerine bir açıklık getirebilirken bu yakınlık ve de Eva'nın asıl gerçekleri saklaması hiçbir şekilde bir açıklık getiremezdi. Yetkin, kalbine aldığı darbenin hesabını ikisini de sormak için öfkeyle kliniğe girerken içindeki sakinleştirici düşüncelere pek kulak asmıyordu. Bu saatten sonra Eva ya hiç ya da hep olacaktı genç adam için. Yetkin, gördüklerine karşılık içten bir şekilde dua ederken her şeyin bir nedeninin olmasını, gördüklerinin dürüst bir şekilde açıklamasını duymak istiyordu. Korcan'ın sevdiği kadına çiçek alması yetmiyormuş gibi, ona gülümsemesi Eva'nın da ona sıcak bir gülümseme sunması ve ikisinin de aynı arabada bulunarak kliniğe gelmesi... Bunların açıklamasını ve yavaş yavaş yetkisini kaybeden güven duygusunun tekrar eski dinç haline gelmesini arzuluyordu.

Vazgeçebilir Misin ?Where stories live. Discover now