Çocuk İstismarı.

90 17 0
                                    

Bu bölümde ayrı bir özen göstereceğim hem üslubuma hem anlatımıma. Oldukça özel bir insanın iyi niyetinin suistimal edildiği bir konudan bahsedeceğim çünkü. Önceki bölümde anlattığım gibi büyük bir çiftliği vardı ve orada sadece çocuklar ve kendisi yaşıyordu. Kanser hastası olan küçük bir hayranı kendisine ulaşmış ve çiftlikte onunla kalmak istediğini söylemiş. Michael bu teklifi büyük bir mutluluk ve şerefle kabul ettikten sonra çocuğun bütün kemoterapi masraflarını  üstlenmiş. Hemen ardından aile Neverland'a yerleşmiş.

Röportajda "Geldiğinde saçları dökülmüştü tedaviden dolayı. Çok zayıflamış bir deri bir kemikti, oldukça iştahsız görünüyordu. Kirpikleri ve kaşları yoktu. Onu odasına götürmek için ya kucağına alman ya da tekerlekli sandalye ile itmen gerekiyordu." Sözleriyle anlatmış Michael.

Buraya kadar herşey normal. Bir süre sonra anne ve baba durduk yere Michael'a dava açtı. Ortada elle tutulur birşey yok ve aile durduk yere dava açıyor.

Herşey çocuğun bir gece korkup Michael'ın odasının kapısını tıklamasıyla başladı. Korktuğjnu söyleyip odaya girmiş ve o gece Michael'la geçirmiş.

Bu gecenin üzerine anne çocuğunun tacize uğradığını iddia ederek Michael J. Jackson'a dava açmış. Karakola apar topar götürülmüş ve "Polisler gururumu yerle bir ederek kaba kuvvet uyguladılar omuzum neredeyse yerinden çıkacaktı kolumdaki yarayı görsen... oysa onların kanunlarına uyuyorum yanlış birşey yapmadım." Sözleriyle anlatmış karakolda olanları.

Bunun üzerine belgesel için 7/24 kayıtta olan kameraların kayıtları incelemeye alınmış fakat belgeseli çeken kişinin kayıtları sildiği ortaya çıkmış. Çocuk odaya girdikten sonraki hiç bir kayda ulaşılamamış. Michael bunun üzerine her odayı ayrı ayrı kayda alan güvenlik kameralarının görüntülerini almış ve hakim karşısına çıkmış. İddia ettiği gibi çocuğu kendi yatağına yatırmış ve kendisi  bütün gece yatağın yanında bir uyku tulumunda uyumuş, tüm gece boyunca da çocuğun yanına hiç gitmemiş.

Bunun üzerine anne çocuklara zorla içki içirdiğini, onları zorla orada tuttuğunu ve tehtid ettiği iddialarını ortaya attı. Bunun üzerine Neverland uç bucak aranmış ve şarap şişelerinden birinde çocuklardan birinin parmak izine rastlanmış. Yine kayıtlardan çocuklar gizlice misafirler için olan içkilerin saklandığı odaya girip şişelere dokunduğu ortaya çıktı. Hemen ardından ise alıkoyma, zorla tutma, tehtid davası araştırılmış. En anlamsız iddia buydu çünkü bahsedilen tarihlerde ailenin başka bir yerde bir alış veriş merkezinde alışveriş yaptığı anlaşılmış. 2003 yılında başlayan mahkeme 2005 yılında sonlanmış ve Michael koskoca iki yılın ardından sonunda aklanabilmişti. Ayrıca annenin kişilik bozukluğu olduğu ve mahkemede sürekli tırnaklarını kemirip tedirgin göründüğü söyleniyor. Michael ise her duruşmada jilet gibi giyinip oldukça sakin davranıyordu.

Ancak geçtiğimiz 2019 yılında ise "Leaving Neverland" yani "Neverland'ı Terk Etmek" adlı bir belgesel çekildi. Belkesel çekildikten sonra ünlü rapçi Drake Michael'in sesini kullanarak yaptığı şarkısını yayımda kaldırdı ve ünlü şarkıcı Sia desteklediğine dair bir tweet attı. Yaklaşık 4 saat süren belgesel Michael Jackson'un kendilerini taciz ettiğini iddia eden Wade Robson ile James Safechuck'un hayatını konu almış. Ancak şu işe bakın ki 2003'de açılan davada sesini çıkarmayan kişiler aradan geçen 16 yılın ardından birden bire açılıyor. 40 yaşına gelene kadar yaşadıklarının bir cinsel taciz olduğunu anlamayıp birden bire vay canına Michael bana taciz etti diyerek Dan Reed ile "Neverland'ı Terk Etmek" diye belgesel yapıyor.

Adam "Ne zaman bir araya gelsek bana cinsel yaklaşımda bulunmadığı bir gün olmazdı." Diyor. Kanıt??

Bu iğrenç suçlamaların ardından "Evde Tek Başına" filmiyle ünlenen Macaluay Culkin 10 yaşında iken birlikte projelere imza attığı Michael Jackson'un böyle birşeyi kesinlikle yapmadığını kesin bir dille anlatmış. “Leaving Neverland belgeselinin ardından, bilhassa meselenin alevlenme noktasına geldiği böyle bir zamanda bir şeyleri saklamak için hiçbir nedenim olamaz. Michael bu hayattan göçüp gitti. Taciz konusuna dair ben hiçbir şey görmedim. O hiçbir şey
yapmadı” diyerek destekledi.


Michael JacksonWhere stories live. Discover now