47.Bölüm: Mutfak Eğitimi

24K 1.6K 817
                                    

Yukarıdaki müziği açarak okumanızı daha da keyiflendirin♪

İyi okumalar dilerim ^^

...................................................................................

° Mutfak Eğitimi °

"Hızlı olan kazanır."

_______________________________________________

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

_______________________________________________

"Evet..., bugün güzel bir başlangıç olarak yemek eğitimi alıcaksınız." dedi şef ellerini birbirine kenetliyerek.

Bugün büyük bir mutfağın içindeydik ve büyük masaları ikişerli bir şekilde önündeydik. Önümüzde ki masada bütün mutfak eşyaları sıralanmıştı ve sadece dalgınca masada ki eşyalara bakıyorduk.

Ada yanımda ofladı. "Yemek eğitimi ne ya? Başka tecrübeli birşey bulamadılar mı?" dedi bıkkınca. Omzumu silktim.

Ben nereden bileyim? Buranın sahibi yan masamda.

Kafamı yan masaya çevirdiğimde iki çift bana bakan deniz mavisi gözler ile karşılaştım.

Bana bakıyordu...

Bana bakıyor...

Bana bakıyor lan!

Gözlerimi kırpıştırıp önüme döndüm. Hiç bir erkek ile böyle bakışmamıştım.

Gözlerim yeniden o tarafa kaydığında bana bakmadığını fark etmiştim. İçimden bir 'oh' çektim. Ne bakıyorsa artık. Birde benim ona borcum varmışta..., mış mışta..., var işte ya! Var! Her bir olayda kazanan hep o olunca artık kabullenmek kolay geliyordu.

"Önünüzde ki malzeme kağıtı ile kağıtta yazan yemeği yapmanızı istiyorum. Hızlı ve dakik olucaksınız. Tam 1 saatiniz var. Bunu yemek yarışması olarak ta düşünebilirsiniz aslında. Ama bu sefer ikili grup olarak yarışma olucak." dedi ve yineledi. "Hiçbir hata kabul edilmiyor. Ne kadar hızlı o kadar iyi. Hızlı olan kazanır yani." dedi şef ve duvarda duran saat bir anda çalısmaya başladığı anda herkes hareketlenmişti.

Kağıtta yazan malzemeleri dolaptan çıkarırken, Ada'da tencereleri ayarlıyordu. Herkes o kadar kendilerini işe kaptırmışlardı ki kafalarını çeviripte kimseye bakmıyorlardı. Bir bir kağıtta yazılanları uygulayarak hazırladığımız yemeği fırına koyduğumda Ada'da şefin yapmamızı istediği sosu kaynatıyordu.

Hiçbir sorun yokken bir anlık sostan ses gelmesi ile bakışlarım o tarafa döndü. Bir ses gelmişti ama sosta herhangi bir sorun görünmüyordu. Yanlış duyduğumu öne sürerek işime geri dönmüştüm ki yeniden aynı ses gelmişti kulağıma. Kafamı yeniden çevirdiğimde sos olabildiğince kaynıyor ve altında ki ateş gazın etkisi ile harmanlanıyordu. Ateşin büyüklüğü artmaya başlayınca kaşlarımı çattım biz kısığa almıştık oysaki. Tam kapatmak için harekete geçicekken sosun tenceresinden büyük bir ses geldi. Gözlerimi kırpıştırdım ve geriye çekildim.

Düşman Sınıflar Serisi Where stories live. Discover now