Hoofdstuk 10.

602 32 6
                                    

'De deuren gaan open!' Alle jongens komen naar de opening van de Maze gelopen. Iedereen kijkt naar binnen, zoeken naar de 3 Gladers die gisteren een nacht door moesten brengen in de Maze. Chuck kijkt Newt aan. 'Newt, ze hebben t wel gehaald toch? Ik bedoel Thomas is een renner en hij heeft al vaker een nacht overleefd daarbinnen, ze komen terug toch?' 'Ik hoop t,' Newt knikt 'ik hoop het.' Een paar minuten staan ze te wachten maar ze zien geen beweging. 'Kijk!' Chuck weest naar 2 strompelende mensen diep in de Maze. 'Ik zei t je toch.' De kleine jongen springt op en neer, 'ik wist t wel.' Thomas en Teresa komen de Maze uitgelopen, uitgeput, zwart van t zand, uitgehongerd en dorstig. Ze gaan op de grond zitten. Chuck en Newt komen aangerend. 'Wat is er met haar enkel gebeurd?' De enkel van Teresa is blauw en dik. 'Gevallen.' Knikt. Chuck help haar ff naar Jeff die weet wel wat ermee moet gebeuren. Chuck helpt Teresa overeind en loopt naar het hoofdgebouw. 'Thomas, waar is Maya?' Thomas zit alleen maar voor zich uit te staren. Newt gaat naast Thomas zitten. 'Thomas, waar is Maya?' Thomas kijkt Newt aan, tranen staan in zijn ogen. 'Ik weet het niet, ik weet het niet.'

Beelden schieten door mijn hoofd. Mensen in witte pakken, water, computers en steeds die zin WICKED IS GOED. Maar dan ineens hoor ik een vrouwenstem in mijn hoofd. Ze zingt iets voor me.
'Dear lovely glader, sleep wel tonight.
The doors are closed, so you're allright.
Tommorow you will wake up, save and sound. With all the gladers just around.
So sleep well beautiful glader, you're a great person.
Sleep wel little glader, for the glade are you important.
Dan ineens schrik ik wakker. Ik adem hevig in en uit. Ik kijk om me heen. Eerst weet ik niet waar ik ben maar dan herinner ik me alles weer. Ik check mijn lichaam op verwondingen. Ik heb een paar schrammen en blauwe plekken. 'Ik leef nog.' Ik lach. 'Ik leef nog.' 'Maar hoe kom ik hier weg?' Dan ineens zie ik beweging in mijn rechterooghoek. Ik bereid me voor om te vechten maar dan ineens komt Minho de hoek om. 'Maya?' Ik ren op m af en geef hem een knuffel. De tranen beginnen te stromen. 'Ik leef nog Minho, ik leef nog!' 'Ik zie het,' en hij laat me los, 'ik zie het.'

Thomas en Newt gaan even bij Teresa checken hoe het met haar gaat. Thomas loopt naar binnen 'hé Teresa, hoe gaat het ermee?' 'Had beter gekund, thom.' Jeff komt binnenlopen. Haar enkel is waarschijnlijk zwaar gekneusd, ik vind t knap dat je hiermee een nacht in de Maze hebt overleefd. Teresa lacht. 'Ik ga altijd door.' Haar blik veranderd meteen, het staat nu verdrietig. 'Maya niet.' 'Hé, dat is best beledigend.' Iedereen draait om en daar staat Maya in de deuropening. Teresa staat meteen op en hinkt naar haar vriendin. 'Je leeft!' Maya lacht. 'Ja, goed dat je t ziet, maar ga jij maar ff zitten, je kan je rust goed gebruiken denk ik.' Thomas komt op Maya afgelopen en geeft haar een knuffel. 'Hoe heb je dat nou weer voor elkaar gekregen?' 'Wat?' 'Overleven in de Maze, met een Griever voor je neus.' Maya lacht. 'Ik heb zelf ook echt geen idee.' Hij laat haar los en kijkt haar aan. 'Goed dat je er weer bent.' Dan loopt Maya op Newt af maar nog voordat ze iets kan zeggen komt er geschreeuw van boven.

Ik kijk Newt geschrokken aan. 'Wie is dat?' Newt kijkt naar boven, 'Chuck.' Ik storm de trap op en stap een de eerste kamer in die ik tegenkom. Daar zie ik Chuck schreeuwend op de grond liggen naar zijn hoofd grijpend. Jeff staat er naast, hulpeloos naar Chuck te kijken. Ik weet niet wat ik moet doen. 'Jeff, wat is er gebeurd?' 'Ik weet niet, hij kwam mij helpen om wat verband te halen voor Teresa en ineens gebeurde dit.' Ik kijk om me heen. Ik realiseer me dat toen ik deze aanvallen had een aanraking genoeg was. 'Raak m aan.' Jeff kijkt me aan. 'Ja dat heb ik al lang geprobeerd.' Ik raak in paniek. Het liedje, het liedje heeft mij geholpen. Maar ik niemand mag t horen anders worden er nog vragen gesteld. 'Ga de kamer uit.' 'Wat?' 'Jeff, je hoort me wel, ga de kamer uit en houd de andere beneden.' 'Maar...' 'Ga!

Jeff komt naar beneden. 'Wat gebeurd er allemaal daarboven?' 'Ik weet niet man, maar ik moest naar beneden en jullie beneden houden.' 'Waarom?' 'Ik heb geen idee Thomas maar laten we t nou maar gewoon doen.' 'Ik ga naar boven.' Iedereen kijkt Newt aan. 'Newt gast, hoor je me niet.' 'Ik ga naar boven.' Newt loopt stilletjes de trap op en gaat in de deuropening staan waar Maya nu Chuck vast heeft en een liedje zingt.
Dear lovely glader, sleep wel tonight.
The doors are closed, so you're allright.
Tommorow you will wake up, save and sound. With all the gladers just around.
So sleep well beautiful glader, you're a great person.
Sleep wel little glader, for the glade are you important.
Chuck stopt met schreeuwen en ontspant. Maya legt hem op een stoel. Ze draait zich om en ziet Newt in de deuropening staan. 'Hoe, deed je dat, wat is dat voor liedje?' Ze loopt de kamer uit en trekt Newt mee de deur uit. 'Geen woord over dit oké?' 'Maar....' Maya kijkt Newt aan. Newt kijkt in haar ogen en ziet angst. Newt knikt 'geen woord meer over dit.'

----------------------------------------------

Hier is dan hoofdstuk 10!
Ik het het liedje gekozen van riannevdveen24 , de andere liedjes waren ook goed, maar dit liedje vond ik t beste passen.
Wat willen jullie dat er nog gaat gebeuren? Laat t me weten in de comments!
X me

The maze runnerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu