Éjszakai bajok

79 9 0
                                    

Cornelia már elaludt a kisfiával karöltve aki az ő mellkasán szuszogott. A férfi közelebb lépett és csak nézte a családját. A kisfiún már látszott, hogy az anyja szépen megetette, a kis nyála is csorgásnak indult. Kis kezét az anyukája ölelő karján tartotta. Colloredo szemei könnybe lábadtak a kis keze láttán. Gyenge kisbabának tűnt, de legalább a télre meg fog erősödni. Leült az ágy szélére és végigsimított a gyermek hátán. A kis Colloredo cuppogott néhányat, majd még jobban az anyjához bújt. A herceg végignézett rajtuk. Meghatottság kapta el azonnal, nem szokott sírni, de most tudott volna, viszont nem akarta felkelteni feleségét és a gyermekét. Nem tudta elhinni, hogy az, amiért órákon át idegeskedett és most itt van... Megpuszilta a gyermek fejét, majd meg foga a takaró szélét és magukra húzta. Cornelia nyitogatta a szemeit és a fejét forgatta kicsit.
- Hát te? - kérdezte halkan Colloredora nézve. - Miért nem alszol már?
A férfi elmosolyodott és megsimogatta a felesége fejét. Az ő homlokára is nyomott egy puszit. Szemeiben látta a teljes fáradtságot.
- Inkább neked kéne aludnod. Látom a szemeidben a teljes fáradtságot. Meg én egy kicsit beszéltem Arcoval, azért jöttem ilyen későn - simogatta tovább. Cornelia bólintott egy aprót, majd a férfi mellkasába fúrta a fejét és lassan visszaaludt. A herceg betakarta magukat és megigazította a takaró szélét, főleg a kisgyermeken. Átölelte őket és még pár percig felváltva nézett a feleségére és a fiára aztán ő maga is elaludt.

Kint a hold már jó magason járt, fújt a nyári szellő. A szél még verte is kicsit az ablakot. Abban a pillanatban senkinek nem számított semmi, csak is az, hogy együtt vannak, szeretetben és már hárman. Néhány óra múlva a kisgyermek felsírt. Az anyján lévő ruhát kezdte húzogatni és még jobban bömbölt, de Cornelia nem ébredt meg, hanem Colloredo kapta fel a fejét. A feleségére nézett és látta rajta, hogy milyen békésen alszik. Végre alszik. Nem akarta felkelteni őt, ezért a karjaiba vette a síró fiát és leszállt az ágyról. Kétségbe volt esve ugyanis nem igazán tudta, hogy mit is kéne csinálnia. Lassan odasétált az ablakhoz, a holdfényhez, hogy lásson is valamit. A kis Colloredo arca piros volt és csorogtak a könnyei. A férfi elgondolkodva nézte a gyermeket, majd a mellkasára fektette őt és oda is ölelte. Megsimogatta a hátát és dúdolni kezdett, de a fia nem akarta abbahagyni a sírást. Sós könnyei ugyan úgy csorogtak tovább, kis kezeivel, ügyetlenül ütögette az apja mellkasát. Colloredo kétségbeesetten nézett le rá.
- Mi a baj? - rakta a kezét a fia homlokára. - Óh Istenem... Kérlek segíts meg! Lázad van kisfiam, nem is kicsi - újra Corneliara nézett. Fel kéne őt keltenie... Odaszaladt hozzá és végigsimított az arcán. - Cornelia... Cornelia! - kezdte keltegetni. A lány azonnal, riadtan megébredt. A szemében ugyan úgy látszott a fáradtság, mint eddig vagy talán még erősebben. Ijedten nézett a férjére, majd a sírva kalimpáló kisbabára. A fején és a kis orrán látszódott a láz nyoma. A lány azonnal magához kapta a gyermeket.

- L... Láza van igaz? - nézett fel félve a hercegre, aki csak bólintani tudott. Könnyes szemekkel nézte a kisfiát. Az agya azonnal a legrosszabbra kezdett koncentrálni. Gyenge gyermek, a láz még jobban legyengíti... Elkap valami olyan betegséget amelyet már biztos, hogy nem élne túl... Soha nem bocsájtaná meg magának. Úgy gondolja, hogy azért ilyen parányi a fia, mert Cornelia titkol valamit előle és Arcot is sikerült rávennie, hogy titkolja. Elesett vagy valaki fellökte...
- Mi tévő legyünk? - nézett fel Cornelia szemeibe amelyekben ugyan olyan erősen aggodalom csillogott.
- Le kell vinnünk a lázát... Kis langyos vízben meg kell fürdetnünk aztán jól bebugyolálnunk, hogy kiizzadja a lázat. Istenem... Olyan pici, hogy.. Félek Colloredo! - fakadt majdnem sírva, de azonnal rájött, hogy neki erősnek kell lennie és ha ő is sírni kezd egyáltalán nem javít a helyzeten. Félálomban rohant be a fürdőszobába és egy kis lavorba langyos vizet engedett. Leguggolt és a rugdalózott elkezdte levetetni a gyermekéről. A herceg is utána ment, leguggolt melléjük és feleségét simogatta, hátha tud javítani valamit a remegésén, de ő maga is remegett. A kis Colloredo kezdte abbahagyni a sírást, de a teste piros volt. Látszott rajta, hogy lázas. Kis kezei ökölbe voltak szorítva és ő maga is remegett. Az anyukája lágyan fogta a hátánál és mosogatta, majd hirtelen megállt. A kisfia a kezét Cornelia kisujja köré fonta és szorongatta.

A lány már nem bírta tovább, a könnyei végigfolytak az arcán érezte ahogy a teste elgyengül, aggódott. Colloredo felkapott egy törlőkendőt és lassan a gyermeke köré csavarta és teljesen átvette a feleségétől. A pici sokkal vidámabb lett és az apja apja arca felé kezdett nyúlkálni, de inkább olyan volt mintha csak nyújtózkodna. Alaposan megtörölgette, majd visszahúzta rá a rugdalózót. Sóhajtott egyet, majd Corneliára tekintett újból.
- Gyere kedvesem, menjünk vissza - mondta lágy hangon és a szabad kezével feltámogatta őt. - Neked is nagy szükséged van az alvásra. A fiúnk jól lesz, kialussza magát és holnapra már nyoma sem lesz a ma esti láznak.
- Nagyon remélem, hogy neked lesz igazad. Nagyon remélem - sóhajtott nagyot.

Csak hát egy gond volt, a kis Colloredo állapota nem javult hanem folyamatosan romlott. A láza szökött fel, ahogy a kisfiú egyre rosszabbul volt Cornelia könnyei egyre jobban kezdtek kibugyogni a helyükről. Zokogott. Colloredo próbáld erősnek látszani, csak még jobban felzaklatta volna Corneliát ha látja, hogy ő maga is kétségbe van esve. Féltette a fiát. Ételt nem fogadott el, ha valamit sikerült is megetetniük vele azt kihányta. Már majdnem az egész ház fent volt. Olívia sietett be a szobába és azonnal a barátnőjéhez rohant. A kezébe vette a gyermeket és ringatta.
- Hát téged meg mi lelt kis herceg? Miért sírsz? - kezdte, de ahogyan látta a gyereket az ő szája is sírásra állt. Ő is nő és anya. Sokkal érzékenyebb az ilyenre. Arco is befutott, de ő Corneliához rohant.
- Nem ment lentebb a láza?
Cornelia megrázta a fejét és a kezébe temette és zokogásban tört ki. A herceg magához szorította a kedvesét.
- Higgy nekem szívem, nem lesz semmi baj - Arcora nézett. - Kérem, hívasd az orvost. Szegény kisfiam... - nézett a fiára, majd lassan kivette őt az idős asszony kezei közül. Arco kiment olyan gyors léptekkel ahogyan csak a lába bírta.

Az orvos olyan egy óra múlva meg is érkezett. Megvizsgálta a gyermeket, már nem igazán sírt csak nyöszörgött. Megvizsgálta a szívét és mindent majdnem ugyan úgy csinált, mint amikor megszületett. Megköszörülte a torkát, majd újra az anyukájának adta a csöpp gyermeket. Cornelia végigsimított a fia arcán és megpuszilta. Magához ölelte őt. Colloredo félelemmel teli tekintettel nézett fel az orvosra, de ahogy azt látta, hogy az orvos is nyugodt ő is megnyugodott egy kicsit.
- Nincs nagy baj - mondta az orvos és mindenki aki a szobában volt, kivétel a kis Colloredo, felsóhajtott. - Láza az van, igaz, de semmi egyéb baja sincsen. Esetleg kamilla teás borogatást lehet segítene, de néhány óra múlva remélhetőleg tejért fog így sírni.

Egy szerelem szimfóniájaWhere stories live. Discover now