6. Don't be scared, I know what I'm doing.

677 55 2
                                    

A sme tu v celej svojej paráde. Luke špinavý až za ušami, Michael s obhorenými končekmi vlasov, Ashton s obrovskou trieskou v nohe a ja s vetvičkami v hlave. Ja som vedela, že tento výlet bude jeden z tých pamätných. No nikto ma nevaroval pred rizikami.

"Hlave, že sme zdraví a pokope. Nieje tak, Cassidy?" zaškeril sa Michael veselo, kým si ma pravou rukou pritiahol k boku. Ešte pred niekoľkými minútami si tu dobreže nevyplakal moč za jeho čerstvo nafarbené vlasy. Venovala som mu jeden z najmilších pohľadov a odhrnula mu vlasy z čela.

"Samozrejme." s týmto mojim prehlásením si ma tuhšie pritiahol na telo zatiaľ čo sledoval, ako si Ashton ťahá z nohy drievko. Najprv mu to veľmi nešlo, no po pár bolestivých výkrikoch sa mu aj spolu so slzami podarilo oslobodiť svoje chodidlo. Nadšene sme mu s Mikeym zatlieskali, predtým než sme pohľad odvrátili k Lucasovi. Ten si na tvár lial pepsi presvedčený o jeho rozhodnutí sa očistiť. 

"Si si istý, že nechceš-" začal pomaly môj spolusediaci, no nevydržalo mu to dlho. Luke po ňom hodil nenávistný pohľad. 

"Keby si nás neťahal tou tvojou úžasnou skratkou, nemuseli by sme tu teraz takto trpieť." 

"Nikto ma nezastavoval!" okamžite mu vystrelili ruky nad hlavu. 

"Pretože nikto nevedel, že budeme takmer napadnutí všetkou háveďou v tých porastoch a Ashton sa tuto skoro zabije na koreni stromu." rozhodil rukami Lucifer neprestávajúc čistiť si fasádu s lepkavou vodou. Zatiaľ nezaujatý, jajkajúci tretí chlapec sa narovnal so spojeným obočím. 

"Ak budeš takto pokračovať, tak sa ti tá tvoja nádherná tvár rozožerie. To už nespraví ani najlepší chirurg dole v meste." hodil po blonďákovi svoje tričko, "utri si to do toho. Dnes balíme." 

"Ale Ashtoooooon!" zatiahli sme naraz s Michaelom. Nám bolo dobre, keď sme vyšli z celej našej prechádzky takmer bez ujmy. On iba zakrútil hlavou, "nerád vám kazím zábavu, ale zjavne ste jediný, ktorý sa tu bavia." 

"Daj tomu aspoň šancu." zaprosíkal, "nezabúdaj, že ty sám si bol aktérom celej tejto maškarády." Okolo môjo pása sa omotala aj druhá ruka. Tentokrát Lucasova. Konečne usúdil, že sprchovať si tvár v pepsi nieje dobrý nápad. Po celý náš rozhovor s Ashom sa tam obháňal rukami, čo naňho sadali komáre a muchy. Aj teraz mu jedna liezla po čele. Zdvihla som ruku, namierila som si to na čelo a poriadne ju trafila. Celá sa naňom pekne rozčapla, a keďže sa stále lepil, ostala na mieste nepohnute ležať. Chalani prerušili svoju tichú výmenu názorov, len aby mohli ich kamarátovi vymyslieť nejakú úžasnú prezývku. 

"A čo takto muchman?" rozžiarili sa oči Michaelovi, keď do mňa strkal riťou, aby sme sa spolu s chudákom "muchmanom" posunuli, a tak spravili miesto pre Ashtona. "Aké budeš mať superschopnosti? Budeš vedieť vycítiť hovno na niekoľko míľ alebo?" To už nedopovedal, pretože sa začal drhnúť vlastnou slinou. 

"Tomu ja hovorím karma." s víťazoslávnym úsmevom si prikývol Luke. Ani sa neobťažoval pobúchať ho po chrbáte, aby sa mohol v pokoji nadýchnuť. Na to tu predsa bol Ash. Tak ho tresol až pristál nosom v blate pred autom. 

"Vďaka," zamrmlal vstávajúc zo zeme. Oprášil si tvár od blata, i keď mu to veľmi nepomohlo a zaujal jeho pôvodné miesto. "Teraz vyzerám ako tie ženské v magazínoch. Dajte si bahnovú masku iba za niekoľko miliónov. Budete mať tvár jemnú ako decká prdelka! Lacné, rýchle a účinné." odrecitoval tvárou ku mne. 

"Volá sa to bahenná maska." spojila som pery do rovnej línie, len krátko predtým, ako sa mi na ne predral úsmev. 

"Ako keby to nebolo jedno." pretočil očami. Na niekoľko minút medzi nami nastalo ticho. Sledovali sme už iba drobný lúč svetla, ktorý sa každou sekundou menil na tmu, počúvali sme prílivové vlny triekajúce a lámajúce sa sami o seba. Bol to väčší oddych ako som od toho očakávala. 

Walls || Ashton Irwin [SLOVAK]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant