22. tell you a secret

484 36 6
                                    

Len čo Luke otvoril ústa pripravené so štipľavou odpoveďou na jazyku, domom sa ozval nečakaný náraz dvier o rám. Všetky tri prítomné hlavy sa stočili k zvuku ťažkých, čvachtajúcich krokov očakávajúc toho istého človeka. I Michael vystrčil päty z izby, čo u neho bola pocta posledne, a nervózne očami blúdil po vrchu schodov. Nemala som chuť spôsobovať ešte viac hádok ako doteraz, preto som šikovne vyskočila z Hemmingsovho náručia na rovné nohy, kým sa kroky neustále približovali. Dych sa mi zasekol v hrdle pod náporom adrenalínu prúdiacemu v tele. Zrazu zvuk ustal natoľko, že by som počula i špendlík dopadnúť na zem s ľahosťou. Iba tvrdé nárazy kvapôčok vody o parkety a naše nepravidelné dychy sa miešali so vzduchom okolo nás. 

Neisto som zvrtla hlavu k schodom, bojazlivá sa čo i len pozrieť do tváre muža predo mnou. Jeho blízkosť ma až zarazila skôr, než som ustúpila dva kroky vzad pristávajúc na Calumovej hrudi. Bezpečne si okolo môjho pása obmotal ruku, aby ma podporil v mojom nekľaknutí na dlážku, kým sa ako prvý rozhodoval prehovoriť. Bolo to tak intenzívne a zároveň trápne ako sa len dalo. Hnedozelené oči sa ani na moment neprestali vnárať do hlbín tých mojich, čo ma robilo ešte viac vinnejšou ako som sa doteraz cítila. Hruď tesne pritlačená o chrbát na moment zavibrovala pod pevnými slovami osoby za mnou. 

"Vybláznený?" spýtal sa ho s kamennou tvárou, na čo Ashtonov pohľad na chvíľu prerušil očný kontakt. So spodnou perou prudko vsanou medzi zuby rázne prikývol, no vyzeralo to skôr, akoby sa chcel vrátiť naspäť do pohromy za oknami príbytku. "To som rád," zdvihla som tvár, aby som sa mohla pozrieť na najtmavšieho chlapca zo skupiny. Na perách mu svietil drobný úsmev, ktorý sa ale o niečo viac rozšíril, keď i mne venoval jeden pohľad. Nenápadne na mňa žmurkol pravým okom prestávajúc vnímať situáciu v našej blízkosti. I mne sa na tvár prebojoval chabý úsmev, pretože som vedela, že toto nieje šťastný koniec dňa. Napriek príchodu nezvestného sa naopak teraz všetko prevráti hore nohami. Vždy to tak bolo, je a bude. 

-

"Necítim sa na to, Calum," zavrtela som hlavou nohami narážajúc o kuchynskú linku, na ktorú ma vysadil po príchode do miestnosti. V rukách som pevne zvierala modrý hrnček s pariacou sa tekutinou vo vnútri zatiaľ, čo som sa hrala s bylinkovým vrecúškom. Calum sedel hneď vedľa mňa, hlava položená na levitujúcej skrinke o spánok, taktiež s čajom zahrievajúcim jeho dlane. Spomedzi plných pier mu vyšiel frustrovaný výdych predtým, než ku mne zvedavo zvrtol hlavu. 

"Vieš, nehovorím, že je to najlepší nápad na svete, ale bolo by to prospešné nielen pre vás dvoch, ale aj pre nás ostatných," uchlipol si z nápoja so zdvihnutým obočím, kým sa celým telom otáčal ku mne. Preložil si cezo mňa nohy, na ktoré som si položila hrnček a stále s tým istým pohľadom sa na mňa intenzívne pozeral. "Poviem ti také tajomstvo, Cassidy," opatrne si vzal moju ruku k sebe, kým nám preplietol prsty dokopy. Nasledovalo pevné stisnutie skôr, než si ich pritiahol a položil k sebe do lona. "Jedného pekného dňa som sa vrátil z Brazílie, pretože som si zaumienil, že futbalu sa na určitý čas vzdám. Nehovorím, že ho nemilujem, ale nechcel som sa zaviazať do konca života k tomuto športu. Vrátil som sa teda sem, do môjho rodného mesta, kde som si našiel robotu a kam som sa mal kde vrátiť. Avšak, namiesto vrúcneho privítania ma čakali dvaja rozhádaní chlapci a Michael. Nevedel som, prečo sa títo chalani pustili do hádky, no ako mi neskôr ten večer Mikey vysvetlil, jednalo sa o dievča menom Cassidy," očami som nervózne začala kĺzať po jeho tvári zatiaľ, čo on mal na perách stále ten istý podmanivý úškrn, "Ani si nevieš predstaviť, aké to tu bolo predtým, než som nastúpil do zamestnania a do všetkého rozruchu sa zamiešal aj ja. Už to prestávali byť hádky Ashton versus Luke, začali to byť hádky Calum versus Luke a pomedzi to Ash. Prišla si k nám ty, pomiešala si nám hlavy, a teraz si myslíš, že ti do hlavy hustím, ako si nám tým ublížila. Popravde, vôbec. Som šťastný, že som ťa spoznal, no zároveň to nieje také jednoduché. Nakonci si vždy vyberieš buď Lukea alebo Ashtona. To je ten hlavný dôvod, prečo ťa stále ženiem k jednému z nich, no zároveň som žiarlivý prekážajúci pako. Je mi ľúto, že si sa to musela dozvedieť takto. Plus sa chcem ospravedlniť za ten bozk v aute, využil som sebecky situáciu, ktorú teraz ľutujem." Zostala som ako vriacou vodou obarená. Ústa som mala stopercentne otvorené dokorán, kým mi srdce bilo až niekde v mozgu. 

Walls || Ashton Irwin [SLOVAK]Where stories live. Discover now