6. Miluješ ho?

162 4 0
                                    

,,Nikdy to nebylo tak pohádkový. Na začátku možná, ale pak Nina začala s tím, že chce děti...tehdy jsme oba dostudovali vysokou a měli už dobrou práci v Praze. Já řekl, že na to nejsem ještě připravený, tak jsme to pak přestali řešit, ale teď s tím zase začíná a hádáme se kvůli tomu skoro každý den, když jsme spolu. Často na mě vystartuje i kvůli maličkostem nebo já na ni. Prostě od té doby, co jsme tady v Rubavě, mám pocit, že náš vztah jde do kopru."
,,A-aha, tak to jsem nevěděla. Promiň, že jsem sem tak vtrhla..." omluvila se. 
,,Ty se nemáš za co omlouvat, Mery," usmál se sladce a pohladil ji rukou po tváři. Ztuhla, přeběhl jí mráz po zádech. Co se to sakra děje?! Nechápala v duchu.
,,J-já..." vykoktala a David se dál usmíval.
,,Copak?" Zeptal se a začal se k ní přibližovat. Skoro by si toho nevšimla, až ve chvíli, kdy na svých rtech cítila jeho horký dech.
,,D-davide, tohle nesmíme," zašeptala s přivřenýma očima. Věděla, že jestli ji políbí, tak už nikdy nic nebude jako dřív.
,,Promiň...." vydechl a odtáhl se od ní. Oddechla si. Chvíli se na ni díval a v hlavě měl tolik myšlenek... ,,Já prostě nemůžu," řekl najednou a pak ji prudce políbil.

Vykulila oči a snažila se zpracovat, co se právě dělo. David Hofbauer, její dávná tajná láska ji líbá u sebe v kumbálu během své pracovní pauzy a po hádce se svojí přítelkyní. Nemohla tomu uvěřit, ale taky se dál nemohla na nic dalšího soustředit a jakoby přestala ovládat své tělo. Úplně mu podlehla.
Nevnímala nic jiného než jeho rty, které nejdříve tvrdě a pak jemně dorážely na ty její. Byly cítit po jahodách, což rozhodně nečekala. Najednou jí položil ruce na boky a hladil ji po zádech.
,,Tohle jsem chtěl udělat tak dlouho..." Zašeptal, když se přestali líbat a on si opřel čelo o to její. Překvapeně zamrkala.
,,C-co tím myslíš?" Zeptala se. Věděla, že by se měla odtáhnout, ale byla slabá, nedokázala by to.
,,Vždycky ses mi líbila, víš? Už tehdy na střední...ale furt se kolem mě motala Nina a hlavně tys taky s někým zrovna chodila. Nechtěl jsem ti ničit vztah..." řekl a potom ji znovu políbil. Byla celkem v šoku z toho, co se momentálně děje a z toho, co slyší.
,,Ty ses mi taky vždycky líbil..." špitla po chvíli. Bohužel si pozdě uvědomila, že to řekla nahlas a on na ni zůstal zírat. Slyšel správně?
,,C-co?"
,,Milovala jsem tě, Davide. Jako Nina, možná více, ale nedávala to najevo, protože jsem se bála tvojí reakce. Pak jste spolu vy dva začali chodit a to už na mě bylo moc. Nedokázala jsem vám být na blízku a bavit se s vámi. Proto jsem se po maturitě odstěhovala a vám neřekla ani slovo, kam jdu." Tak a je to. Pravda byla venku.
,,Děláš si srandu?" Zalapal po dechu. Zakroutila hlavou, sklopila pohled  a on se jen usmál.
,,Mery..." chvíli mlčel, potřeboval to zpracovat a ona také. ,,A jak to máš teď s Michalem?" Zeptal se opatrně. Překvapeně se na něj podívala.
,,Co s tím má Michal společného?"
,,Hodně. Miluješ ho? Jsi s ním šťastná?"
,,Tak to bych taky ráda věděla..."

Po letechWhere stories live. Discover now