Kapitola třetí

23 2 0
                                    

Probudil se s prvními ranními paprsky. Neměl klidné spaní. Byla mu hrozná zima, přestože oheň vydržel dlouho. Ještě teď cítil teplo sálající z uhlíků. Sedl si, protáhl se a protřel si oči. A pak se lesem ozval vyděšený křik. Akari vystřelila na všechny čtyři a začala vrčet. Když se Azalor vzpamatoval z prvního šoku, pořád znepokojeným hlasem se zeptal: "Kdo sakra jsi? Co tady chceš?" Byl připravený kdykoliv seslat ohnivou kouli. Pak si ale všiml, že dívka vypadá provinile. Asi jí byla zima, napadlo ho, když si prohlédl její oblečení.

Ušmudlané potrhané kalhoty, moc velké pro tak drobnou postavu. Příliš krátká plátěná tunika pánského střihu bez rukávů. Liščí kožešina, která ovšem nebyla dobře vyčiněná, napadlo ho, že ji možná zkoušela vyčinit sama. Navíc byla bosá. Tohle oblečení ji v žádném případě nemohlo uchránit před kousavým nočním mrazem. Vypadala, že v lese už žije dlouho. V jejích krátkých zrzavých vlasech bylo listí a hlína, navíc byly střapaté, jako by si je zkracovala sama loveckým nožem, který jí visel u pasu. Chvíli si lámal hlavu tím, jak mohla přežít zimu, ale pak nad tím mávl rukou. Nemohl vědět, že každou noc spávala s jednou liščí rodinou a zahřívali se navzájem. Něco na jejích velkých čokoládových očích a sotva znatelných pihách mu ale připadalo neskutečně povědomé, snad jako by se potkali někdy v minulém životě.

Ona si ho prohlédla už včera večer. Byl nebezpečný, viděla podle schopností i oblečení, že z něj brzy bude šaman. Ale nepřišlo jí, že by jí chtěl ublížit, jen byl vystrašený. Člověka neviděla už dlouho, ale usoudila, že je vysoký a že nejspíš bude mít sílu, i když je poměrně hubený. Měl delší černé vlasy sepnuté v ohonu, temně rudou róbu, která značila učně ohnivých šamanů, šedé kalhoty a černé vysoké boty. Pod ním ležel odepnutý tmavý plášť a na opasku se mu houpal měšec. Měl ocelově šedé oči, poměrně neobvyklá barva, která by měla působit chladně. Proč se jí při pohledu na ni vybavilo slovo domov?

Uvědomila si, že ve vzduchu pořád visí ta otázka. "Jsem Akari," usmála se.

Dívka, které lišky dávaly dobrou noc (dočasně pozastaveno)Where stories live. Discover now