Dear Janis Joplin,

130 21 0
                                    

Sevgili Janis Joplin*,

Zayn ve Liam'la daha yakın olmaya başladık, hatta bu haftasonu Liam'ın evinde yatıya kalacağım. Liam'ın ailesi haftasonu boyunca şehir dışındaymış, Zayn'le ikisinin planladığına göre önce marketten bir şeyler alıp geceyi bahçede yıldızlara bakarak geçireceğiz. Her ne kadar bütün geceyi bahçede geçirme düşüncesi ürkütücü gelse de ayak uydurmak en iyisi diye düşündüm.

Annem yeni arkadaşlar edinmiş olmama çok seviniyor, sürekli onlarla tanışmak istediğini tekrarlayıp duruyor ama bu utanç verici. Daha yeni yeni yakın olmaya başladık ve hemen tanıştırmak... Utanç verici!

Sana niye yazdığıma gelirsek... Harry'yi senin müziğinle ben tanıştırmıştım. Tanışmanız oldukça hoştu. Summertime ile başlangıç yapmıştım, Harry her ne kadar heyecanlanmış olsa da soğukkanlı bir tavırla "Başka bir tane daha dinlet," demişti. 

Hâline gülmemeye çalışarak Maybe dinletmiştim. Maybe harika bir şarkıdır, cidden. Harry âşık olmuştu, bir hafta boyunca seni dinleyip duruyorduk. Harry tam olarak hipster'dı; Neden daha önce doğmadığına yakınıp duruyordu. Aslında bu komik, Janis. O neden daha önce doğmadığına yakınıyor, bense neden daha geç ölmediğine yakınıyorum.

Çok erken öldü, sen ve diğerleri gibi. 

Seni öldüren fazla içkiydi, peki sence onu öldüren neydi? Depresyon? Gizlice uyuşturucu mu? Ben mi? Yoksa kendisi mi?

Bazen durup bunları düşünmeyi bırakıyor ve nasıl öldüğünden çok nedenini merak ediyorum. Neden öldü, Janis? Neden beni bıraktı? Yalnız kalmaktan nefret ettiğimi bildiğini sanıyordum, yeterince iyi anlatamamış olmalıyım. Belki de başkaları tarafından yalnız bırakılmaktan hoşlanmadığımı sanmıştır. Ama başkaları umurumda değil, umurumda olan tek şey oydu ve o artık yok.

Sevgilerimle, Louis.

*: (19 Ocak 1943 - 4 Ekim 1970) Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı. 

sometimes i just can tell to deathsNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ