16.

1.1K 136 10
                                    

Je to skoro až nemožné. Další tři dny uběhly ode dne, kdy se zajatci sblížili se svými únosci. Od té doby vše probíhalo ve stejném duchu jako toho dne. Dva mladíci se snažili nemyslet na to, co je čeká na konci jejich cesty a snažili si užít posledních pár dnů svobody. Proto se poslední tři dny seznámili s každým členem posádky, poslouchali další příběhy a mohli i říct, že se s piráty spřátelili. Tedy ne se všemi. Jediný kdo o seznamování zájem nejevil, byl Drake. Černovlasý pirát, jenž Liamovi zlomil nos a při únosu si dovolil sáhnout na princovo velectěné pozadí. Ten jako jediný nechtěl mít s dvojicí nic společného a možná to bylo z toho důvodu, že si na něho dával kapitán velký pozor. Nechtěl dopustit, aby se dvojici znovu něco stalo a oni tak přišli o jakýkoliv zisk.

"Ano!" zakřičel princ nadšeně, když mu piráti oznámili plány na večer. Jelikož noci na moři byly dlouhé a stejné, pirátská chátra se rozhodla zapálit pochodně a za doprovodu hudby si trochu užít. Princ nic nenamítal a naopak se těšil. Jestli měl mít poslední příležitost si zatančit, i když tanec v lásce příliš neměl, byl tohle nejlepší čas kdy svou poslední šanci využít. A jeho strážce také nebyl proti. 

Už jen zbývalo přemluvit kapitána, který byl s každým dalším dnem nevrlejší a přísnější. Nebylo to tím, že by mu vadila zábava na lodi nebo přátelení posádky se zajatci. Naopak byl rád, že se přestali bránit a přijali svůj osud s hrdostí. K šílenství ho však doháněl svalnatý brunet, který se mu vyhýbal jak jen se dalo. Kdykoliv se k němu kapitán přiblížil, velice nenápadně se od něho vzdálil a snažil se s ním nebýt ani na malý okamžik osamotě. Liam nebyl natolik silný, aby své tělo zvládl ovládat v přítomnosti modrookého piráta, který jeho srdce nutil zběsile být. Zakazoval si jakkoliv přiznat, že by k němu mohl něco cítit. Nemohl mu podlehnout, když věděl, co se s ním chystá udělat. Opravdu nestál o zlomené srdce. Nechtěl potom, co bude prodán, myslet na toho, kdo mu to udělal. Nechtěl vzpomínat na to, jak moc mu ten mladík ublížil. A proto se mu vyhýbal a doufal, že se kapitán přestane snažit. Netušil však, že kapitán byl jeden z nejtvrdohlavějších mužů široko daleko.

"Ale musí to povolit kapitán." povzdechl si Zayn, o kterém brunet mohl po třech dnech říct, že je kapitánovi nejblíže. Nejspíše byli dobrými přáteli. "Liame, dojdi za ním a zeptej se ho."

Celá posádka věděla o tom, co se mezi nimi děje. Všichni a dokonce i Louis. Nebyli slepí a viděli jak se kapitán neúnavně snaží navázat kontakt a jakkoliv princovu strážci ukázat svou náklonnost, kterou u něho jeho muži nikdy do této chvíle nespatřili. Navíc nechápali, proč se tomu brunet tak úporně brání. Na jednu se mu nemohli divit, ale i přes to byli překvapení, že o kapitána nejevil zájem, nebo si to spíše nechtěl přiznat.

"Proč já?!" Brunet byl opravdu šokovaný, když ho pirát vyzval ať zrovna on přesvědčí velitele lodi k večírku, který chtěli uspořádat. "Můj kapitán to není!" 

I princovi se ta představa líbila. Měl na kapitána stejný názor jako on. Na druhou stranu, on už ten dokonalý pocit milostného aktu zažil a věděl, že by ho měl jeho přítel zažít také před tím, než nastane jejich konec. Navíc se kapitán i přes masku nejevil jako ošklivka. "No tak Liame! Prosím!" zaškemral a doufal, že jeho poslechne. Byl to přece jeho nejvěrnější přítel. Musel vědět, že pro něho chce jen to nejlepší.

Princ svého strážce znal. Věděl, že i kdyby nebyli v takové situaci, jaké se právě nacházeli, Liam by se k ničemu neodhodlal. On prostě takový nebyl. Bál se s komukoliv ukázat svou náklonnost. Nikdy si nemyslel, že by byl pro někoho dostatečně dobrý a těmito pocity byl tak zaslepený, že i přes kapitánovi očividné úmysly, mu možná stále nedocházelo, že ho opravdu chce. Navíc tady byla další spousta překážek. To mu však nebránilo v tom, aby svého přítele nasměroval správným směrem. 

Happy ever after- Larry|NiamOnde as histórias ganham vida. Descobre agora