Nenávist

129 4 0
                                    

O několik dnů později se Nigelie opravdu přestěhovala. Našla si krásný dúm při pobřeží. Dost daleko od jejího otce, macechy a hlavně Scotta. Minimalizovala i práci ve firmě. Do kanceláře chodila jednou, či dvakrát do týdne. Zbytek času pracovala z domova nebo chodila na schůzky mimo rodinný podnik. Byla to pro ni nová životní etapa. Jediný, s kým se z domu výdala byl Callum. Jejich přátelství přerostlo v něco víc. Byl to milý kluk, který vždy stál na dívčině straně, čehož si ona velmi vážila a ačkoliv k němu zprvu nic necítila, našla si k němu cestu. Na druhou stranu jej však nemilovala. Měla jej velmi ráda, ale o lásce nemohla být ani řeč. Byla stále raněná ze své poslední zkušenosti a čekala, ze se jej jednou naučí milovat.

Právě spolu trávili odpoledne v jejím novém domě. Objednali si jídlo a chystali se shlédnout nějaký film.
,,Co chceš? Jumanji, Wonder woman, Tenkrát v Hollywoodu?" ptala se dívka a vybírala mezi tolika možnymi volbami.
,,Vyber něco ty," odpověděl Callum a právě si vytahoval pivo z lednice.
,,Fighting with my family. Jak příhodné," pousmála se dívka nad titulem jednoho z děl, ale dál pokračovala ve výběru.
,,Co takhle Extraction? Hraje tam Chris Hemsworth," zeptala se Ni, která jako většina žen měla pro herce tak trochu slabost.
,,Pokud na něj nebudu muset žárlit," usmál se řidič pana Baldwina a posadil se na dívčin modrý gauč.
,,Neboj, to určitě nebudeš," pousmála se dívka, přitulila se k němu a zapla film.
V tu chvíli se ozval Callumův mobilní telefon. Mladík jej vytáhl z kapsy od kalhot a zadíval se na display.
,,Á, tvůj táta," pronesl směrem ke své přítelkyni.
,,To mi tě musí pořád brát?" povzdechla si Ni a s úsměvem po něm hodila jeden z polštářů.
,,Včera schválili nějaký projekt, tak s tím teď má hodně práce. Samé vyřizování," povzdechl si kudrnatý řidič a už chtěl hovor přijmout.
,,Počkej, jaký projekt? O žádném nevím," zastavila jej Nigelie, která se zalekla, že o tom neměla žádné informace.
,,Nevím. Něco s foťákama," pokrčil rameny Callum.
,,Scottův projekt," probleklo v hlavě brunetě, ,,Je to jeho projekt?" zeptala se důrazně směrem ke svému příteli a bylo poznat, že to v ní zacíná vřít.
,,Já nevím, asi jo," odpověděl bez zájmu Callum.
,,Tak to teda ne. To jim nedaruju," vztekla se Nigelie, která projektu svého bývalého vůbec nepřála. Rychle vstala z pohodlného gauče, vzala ze stolu mobil a klíče od auta a s hlasitým bouchnutí dveří zmizela.
,,Počkej a co Chris?" volal na ni otcův řidič, který nijak moc nerozuměl jejímu rozhořčení. I on vstal a spěchal za ní, ale bylo už pozdě. Nigelie rychle vlezla do svého auta a plnou rychlostí vyjela pryč.

Svištěla si to ulicemi Cardiffu bez ohledu na rychlost až k otcově domu. Celou dobu si to musela přehrávat v hlavě, což ji ještě více rozčilovalo. Zanedlouho vjela na pozemek své rodiny. Bezohledně zaparkovala doprostřed vydlážděného prostoru, zlostně bouchla dveřma a kráčela k velkém vchodu vily. Své klíče si zapomněla ve svém domě, tudíž musela zazvonit. Chvíli po zaznění melodie se dveře otevřely a v nich stála Gemma.
,,Vítej, slečno Nigelie," pozdravila s usměvem milá zaměstnankyně.
,,Kde je otec," odignorovala její pozdrav Ni a vstoupila dovnitř.
,,U sebe v pracovně, pokud vím," odpověděla Gemma.
,,Dík," odsekla ne zrovna upřímně dívka a šla ke dveřím otcova pracovního pokoje.
Dvakrát zaklepala na dveře a vstoupila dovnitř. Její otec seděl jako vždy ve svém oblíbeném křesle a příchodu své dcery se nějak podivil.
,,Nigelie," pronesl překvapeně pan Jsmes a vstal ze své židle.
,,Jakto, že nevím nic o připravovaném projektu o fotoaparátech?" začala bez pozdravu dcera a nastvaně zkřížila ruce na hrudi.
,,Věděl jsem, že se ti to nebude líbit," povzdechl si pan Baldwin, ,,ale ta přepracovaná verze je fakt dobrá. Budeme používat odpadní materiál z optometrických přistrojů," snažil se práci obhájit muž.
,,Mě to nezajímá," skočila mu do řeci Ni, ,,štve mě, že jako viceprezidentka očividně ve firmě nemam žádné slovo!" vypustila všechny negativní emoce dívka a její hlas se začal zvyšovat.
,,Samozřejmě, že máš, ale ty jsi tam nebyla, takže jsme to odhlasovali bez tebe," bránil se otec.
,,Jistě. Dobrá výmluva. Vy tři jste se proti mě spolčili," rozkřikovala dál dcera.
,,Nevymýšlej si. Vzdyť je to jenom jeden hloupý projekt. Jsi proti jenom proto, že je to Scottův projekt," dupl si pan Baldwin a vyřkl svou domněnku.
,,Prosím? Tak to je lež. A víš co? Když mě tady nikdo nebere vážně, tak tady ani nemusím být. Končím! Dávám výpověď. Ať ti tu tvou firmu zachraňuje tvůj nový syn. Nazdar," vyřkla svá poslední slova plná hněvu Ni a s prásknutím dveří opustila jak otcovu pracovnu, tak i celý dům. Znovu nasedla do svého auta a stejně rychle jako přijela i odjela zpět.
Během rychlé jízdy jí několikrát volal Callum, ale ona hovor vždy odmítla. Nechtěla s ním mluvit, přeci byl součastí otcova týmu jako jeho zaměstnanec. Znovu se ozvala melodie jejího mobilu a rovnou jej chtěla vypnout, když na obrazovce viděla jméno své nejlepší kamarádky.
,,Ano, Holly?" pronesla chladně řidička.
,,Co se stalo? Zníš hrozně," zpozorovala hned dívka v telefonu.
,,Dala jsem výpověď," odsekla Nigelie s přimhouřenýma očima plnýma zlostí.
,,Cože? Ve vaší firmě?" překvapila se černovlasá paní.
,,Ano, slyšela jsi dobře," protočila oči řídící Ni.
,,A co budeš dělat? Zkusím ti sehnat nějaké místo u sebe v nadaci," navrhla ihned Bradova krásná žena.
,,Ani náhodou. Už mám svůj plán," usmála se záludně bruneta.
,,Dobře a můžu vědět jaký?" ptala se zvědavě kamarádka na telefonu.
,,Nech se překvapit a už musím končit. Právě řídím. Zavolám ti večer. Zatím," ukončila hovor v rychlosti slečna Baldwinová a s přemýšlivým úsměvem se řítila ulicemi.

Princezna z WalesuKde žijí příběhy. Začni objevovat