Nová Nigelie

161 5 0
                                    

Následující Nigelinin týden byl uplně jiný, než ty předchozí. Do práce chodila minimálně a téměř každou noc trávila v klubech. Pod vlivem alkoholu se bavila s neznámými lidmi a byla vyhledavána i bulvárními novináři. Nebyl večírek na kterém by ji nevyfotili. Dívce se tento zájem líbil a dokonce si začala zvykat i na jedovaté poznámky otcovy ženy. Jelikož byly kazdý den úplně stejné. Byla z ní úplně jiná osoba.

Dnes ji čekal večírek Hollyiny nadace. Konečně akce na její úrovni a nějak se očekávalo, že se podle toho začne i chovat. Měla přichystané luxusní, dlouhé, neonově růžové šaty z latexu a obzvlášť pečlivě vybrala výrazné, smaragdové šperky. Vlasy si nechala zvlnit v objemnou hřívu a vše podtrhla výrazným líčením. Už dlouho se takhle extravagsntně nikam nepřipravovala. Malá kabelka a vysoké lodičky jí ladily se zelenými  kameny v náušnicích. Takhle vyparáděná by sotva mohla řídit a bylo jasné, že dnes se alkoholu vyhýbat nebude, tudíž ji k místu zavezl otcův řidič. Nigelie celou cestu kontrolovala, zda je všechno jak má být. Přeci nechtěla na fotografiích vypadat špatně.

Po několika desítkách minut cesty, vůz zastavil před velkým hotelem. Nejlepším v Cardiffu a právě zde se konala oslava na výročí nadace. Už při příchodu bylo jasné, že většinu z toho zaplatili manželé Islerovi, tedy ostatně jako vždy, když jejich dcera něco pořádala. Pořád to byla v tomhle ohledu taková jejich malá holčička. Už při příchodu do zařízení všude visely růžové balónky. Na Nigelie to působilo spíše jako předporodní párty. U vchodu do sálu, kde se celá akce odehrávala již stála Holly, aby se s každým přivítala.
,,Nigelie!" roztáhla úsměv dívka s černým mikádem.
,,Holls," přistoupila k ní elegantně přítelkyně a symbolicky se políbily na obě tváře.
,,Tady ji máme. Naše nová Paris Hilton," připletl se mezi ně rozveselený Brad a ihned začal narážkou.
,,Buď rád že tu jsem. Beze mě není večírek večírkem," zasmála se Ni a vzala si z podnosu sklenici šampaňského. Ještě jednou se na pár usmála a šla do víru dění.
,,Ona není v pořádku," doplnil potichu Brad.
,,Je jenom smutná a ty na tom neseš vinu," vystřelila si ze snoubence opálená dívka.
,,Já? Co jsem zase provedl?" pousmal se šibalsky blonďák a objal ji kolem pasu.
,,Za to její utrpení mohou ti dva tvoji povedení kamarádi. Jeden ji zbytečně držel šest let na provaze, který nazývali vztah. Druhý se pokoušel na ni zapůsobit a když to vyšlo, tak zdrhnul," komentovala situaci Holly.
,,Mám je sem oba přitáhnout v řetězech, ať se jí omluví?" zasmál se Brad.
,,Nech toho a běž se bavit," pousmála se na něj snoubenka, aby mohla pokračovat ve vítání hostů.

Večírek pokračoval, hosté vedli debaty na úrovni, jenom Nigelie to trochu přehnala. Měla v sobě již několikátou sklenici alkoholu a vůbec nevypadala dobře. Motala se mezi smetánkou a občas na ně i něco pokřikovala. Zase ztropila nějakou ostudu. Holly s Bradem se to snažili ignorovat, ale bylo jasné, že dřív nebo později něco provede.

Bylo již krátce po půlnoci. Někteří z hostů již odešli a Nigelie cítila tu mrtvou atmosféru. Chtěla to trochu oživit. V pozadí hrála klidná až nudná hudba. Tu nechala trochu zhlasit a za pomoci jednoho z číšníků vylezla na stůl.
,,Ahoj, ahoj. Bavíte se? Já teda moc ne. Pojďme to tady trochu rozjet!" křičela opilá dívka a začala se kroutit v nepohodlných šatech.
,,Já ji zabiju," povzdechla si Holly a šla ke kamarádce, aby ji dostala dolů. Nikdy ji nenapadlo, že by jí mohla udělat takovou ostudu.
,,Nigelie slez dolů," křičela na kamarádku černovláska.
,,Holly! Přestaň být tak upjatá a odvaž se! Připíjím na tebe," blábolila slečna Baldwinová a k ustům naklonila další sklenici s alkoholem. V tu chvíli si přišlápla své dlouhé šaty, nohy se jí podsmekly a padala přímo na stůl s ostatními sklenicemi. Rázem se místností ozvala velká rána a křápot několik desítek sklenic. Všichni hosté se lekli.
,,Nigelie!" křikla vystrašeně Holl a utíkala ke kamarádce.
Hnědovlasá dívka se v bolestech těžce posadila.  Záda a levou ruku měla propíchané malými střepy a z ran začínala pomalu pokapkávat krev.
,,Zavolejte doktora!" křikl Brad, když viděl její zranění. Všichni lidé okolo se zhrozili. Nigelie tupě hleděla na stěnu proti sobě a snažila se ignorovat tu bolest i ruch, který kolem ní nastal. Svět před jejíma očima se začal rozmazávat, zvuky splynuly v jeden, až zavřela svá zmalovaná kukadla.

Vzbudila se až o hodinu později v Bradově bytě. Ležela na jeho pohovce ve velkém triku a svázaná obvazy. Ještě jí třeštila hlava a štípala záda. V pozadí slyšela hádku Holly a Brada a bylo víc, než jasné, že předmětem byla právě ona. Cítila se tu nepříjemně a to ne jenom kvůli přicházející kocovině. S pocitem viny znovu ulehla a pokusila se ještě do rána usnout.

Princezna z WalesuKde žijí příběhy. Začni objevovat