bölüm beş, parlayan ışık

737 98 47
                                    

Yeni dünyayı tanımlayabilen tek bir renk vardı: gri. Aslında bunun olacağı yıllar önce maviliğini yavaşça kaybetmeye başlayan ve çaresizce solan gökyüzünden anlaşılmalıydı. İnsanlar gökyüzünden önce kuşlarını, sonra da rengini almışlardı ve şimdi ölen ufuk çizgisinde chalyanglar uçuşuyordu. Sokakların, binaların ve araçların başlıca rengi griydi, etrafta farklı bir rengi yalnızca kadınların hologram ojeleri ya da erkeklerin saçları gibi insanların taşıdığı şeylerde görebilirdiniz. Fakat XZ Şirketi'nin -ismi Xiao Zhan'ın babasının şirketi ona devretmesiyle değiştirilip bu halini almıştı- ana teması mavi olmasına rağmen onlar da renklerin göçüne esir düşüp ana binanın dışını griye boyamak zorunda kalmışlardı.

Şimdi karşılarında ne yeni dünyanın teması olan griye, ne de kendi şirketlerinin teması olan maviye uymayan bir renk duruyordu: Koyu yeşil takım elbisesiyle Xiao Zhan. 

Elbette şirkette çalışan herkes bugün ondaki bu değişik havayı sezmişti ama onun ezici patronluğunun altında kalıp da bu değişimi sormaya cesaret edememişlerdi. Zaten sorsalardı da Xiao Zhan onlara yeşil takım elbise giyme sebebinin eşi Wang Yibo'nun isteği olduğunu söylemezdi. Konu ona geldiğinde genç adam hem Yibo'nun kendisine ait olduğunu vurgulayıp her bir çalışana ona karşı dikkatli olmaları gerektiğini ezberlettiriyor, hem de onu hiç şirkete getirmeyerek gizemini arttırıyordu. Onu insan içine çıkaramamasının sebebini kör biriyle evli olduğundan utandığına bağlayanlar da vardı ama asıl sebep Xiao Zhan'ın ona yapılacak olan başka bir saldırıdan korkmasıydı. 

" Aynı konunun üzerinden defalarca geçtik efendim, davaya eklenen yeni bir şey yok. Yine de yeniden konuşmak istiyor musunuz?" Hemen Xiao Zhan'ın yanında ayakta durmakta olan Feng Chao kısa parmaklarını birbirine kavuştururken bir şeylere anlam verememiş gibi patronuna bakıyordu. 

Xiao Zhan takım elbisesinin kırışmamasına özen göstererek dirseğini masaya yaslayıp, elini sıkıntılı bir ifadeyle saçlarına atarken yüzünü yana eğdi. Bir şahininki kadar keskin olan bakışları Feng Chao'nun yüzüne odaklıydı ve sanki ona saldırmaya hazırlanıyordu. " Zaten sorun da bu ya, eklenen hiçbir şeyin olmaması. Bunun beni nasıl sinirlendirdiğini anlıyorsunuzdur umarım. Her şeyin üzerinden yeniden geç."

" Evet, efendim. Olay günü, saat 19:37'de evinize bir kargo geldiğinde siz çalışma odasındaydınız. Wang Yibo sizin adınıza imzaladığı kargoyu salona götürüp kendisi açtı. Paketin içinde bir ışın-yollayıcı, Crvena üreticisi duruyordu. Önündeki engel kalktığında sensörleri çalıştı ve eşiniz... Wang Yibo'nun gözlerini hedefine aldı. Işın gözlerine, özellikle korneasına, ağ tabakaya ve sinirlerine büyük hasar verdiği için görme yetisini kalıcı olarak kaybetmesine neden oldu. Bunun üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Wang Yibo'nun tanısı konulana kadar kamera kayıtlarından kuryeyi takip ettiniz. Kuryenin belli bir kargo şirketine bağlı olmadığı ortaya çıktı ve bu paketi teslim etme emrini internet üzerindeki anonim bir kişiden aldığını iddia etti. Doğruluğunu kanıtlaması için polislerle birlikte bütün kişisel cihazlarını ve çipinin işlemlerini izledik. Kurye doğruyu söylüyordu ve mesajı yollayan kişi onu tehdit etmiş, evine kanlı bıçaklar bırakarak ve ailesini taciz ederek bunu daha da ileriye götürmüştü. İnternet üzerinden mesajı yollayan kişilerin adreslerine ulaşmaya çalışmamıza rağmen hiçbir yere çıkmayan karmaşık bilgiler bulduk, bu da onların kaliteli bir bilgisayar korsanına sahip olduklarını gösteriyordu. Elimizdeki kurye ifadesi, crvena üreticisi, kargo ve saldırının hedefi olan Wang Yibo ile bir soruşturma davası açtık ama kanıtlar yetersizdi. Üstüne kurye sebep olduğu şeyle yüzleştiğinde intihar etti ve canlı kanıtımız yok olmuş oldu. Yine de elimizde onun ifadesi vardı. Bir adres bulabilmek için bilgisayar korsanı tuttuk..."

Xiao Zhan buz gibi bir sesle onu böldü. " En önemli yeri atladın." 

Feng Chao ayıbını anlamış gibi hemen irkilerek başını onaylar anlamında salladı ve aceleyle konuşmasına devam etti. " E-evet... En önemli yer... Sorun Wang Yibo'nun gözlerine zarar veren crvena üreticisiydi. Bu ışın normalde Chalyang üretiminde farlar ve sensörler için kullanılır... Bir saldırı amacı olarak kullanıldığı tarih üzerinde görülmemiş bir olay-"

Alcyone [Yizhan]Where stories live. Discover now