37.

743 42 2
                                    

Šaukiantys, švilpiantys, plojantys žiūrovai, aplink mirgančios šviesos, skambanti garsi muzika, vėdėjas, kuris įdeda kiek per daug entuziazmo į savo kalbas, kitų komandų pašaipūs žvilgsniai ir mes jau išmušti iš vėžių. Pasirodžius kelioms komandoms, mes buvome tikros, jog mūsų pasirodymas nenurungs kitų ir apie pirmąją vietą galime pasvajoti.
Vos užlipus ant scenos, kojos ėmė virpėti, o širdis plakti kaip pašėlusi. Minioje susiradau sėdinčią mamą, Zayn bei Liam. Nusišypsojusi atsistojau į savo vietą ir laukiau kol nuskambės muzika. Vos pasigirdus pirmiesiems akordams nieko nelaukdama ėmiau judėti. Įpusėjus pasirodymui galėjau jausti nuovargį ir prakaitą, bet žinojau, jog negaliu sustoti. Netrukus atėjo laikas padaryti virvutę. Su didele šypsena atsisėdau ant grindų kojas laikydama šone ir vos susilaikiau nesuklykusi. Dešinę koją pervėrė skausmas ir nebuvau tikra ar po kelių sekundžių sugebėsiu atsikėlti. Iš visų jėgų išpaudžiau dirbtinę šypseną ir per skausmą atlikau dar kelis judesiu. Viską finišavo mano ir Aliss špagatas, per kurį vos neapsiverkiau. Su merginomis nusilenkėme ir išspaudusios šypsenas grįžome į savo persirengimo kambarį.

-Vau, tau buvo nerealu!-džiaugsmingai sušuko Brianna.

Susiraukiau ir sukritau į kėdę susiimdama už kojos. Jaučiau kaip ašaros kaupiasi akyse ir aš nieko negaliu padaryti. Skausmas vis didėja, o mano šlaunis tiesiog dega.

-Malia, ar tau viskas gerai?-Kath pritūpė prie manęs.

-Atrodo kai dariau virvutę pasitempiau šlaunį.-atsidusau.

Aplink mane pradėjo rinktis ir kitos merginos.

-Turiu tepalo!-šūktelėjo Bri ir nubėgo savo daiktų link.

-Nori pasakyti užbaigei visą pasirodymą su patempta šlaunimi?-paklausė Aliss.

-Na, juk tu užbaigei su patempta kulkšnimi.-lengvai nusijuokiau.

-Tai ne tas pats.-papurtė galvą.

Briannai grįžus su tepalu visos prasiskirstė ir man teko nusiimti savo sijoną. Tepalas, atrodo, šaldė mano koją, taip šiek tiek sumažindamas skausmą.

-Prisiekiu, jei šis patempimas nebuvo vertas pirmos vietos...-numykiau ir visos nusijuokė.

-Galbūt ją reiktų nuvežti į ligoninę?-susirūpino Kath.

-Ne. Jokių ligoninių. Sėdėsiu čia iki pat rezultatų paskelbimo.-kategoriškai paprieštaravau.

Merginoms neliko nieko kito kaip kantriai laukti kol bus paskelbtas nugalėtojas.
Neramiai trypčiodamos jos vis prieidavo paklausti kaip aš jaučiuosi, todėl tai buvo malonu iš jų pusės.

-Nagi, pakelkime tave.-Aliss persimetė vieną mano ranką sau per petį ir kilstelėjo mane nuo kėdės.

Stipriai susiraukiau, bet giliai įkvėpusi pradėjau judėti. Kojos raumuo atrodo plyšo vis labiau su kiekvienu žengiamu žingsniu, bet tai manęs nesustabdė nuo atsidūrimo užkulsiuose. Visoms komandoms buvo liepta sustoti scenoje ir pasišalinti išgirdus savo rezultatą. Neesu tikra kaip, bet man pavyko nušlubuoti iki salės vidurio, kur mane prilaikė Aliss su Bree.

-Dešimtoji vieta!-sušuko vienas iš vedėjų.-Crossroads High!

Nors ir sulaukė nemažai aplodismentų, merginos nusivylusiu žvilgsniu paliko sceną.

-Devintoji vieta!-išsišiepė vedėja.-Crystal River High!

Šiek tiek nustebome, nes manėme, jog ši mokykla tikrai pateks į trejetuką.

-Aštuntoji vieta.-ne taip entuziastingai pasakė pirmasis vedėjas.-Winters High!

-Septintoji.-nieko nelaukdama pranešė antra vedėja.-Waterford High.-nusišypsojo.

Po jos sekė ir šeštoji, penktoji bei ketvirtoji vietos. Buvo smagu vis dar stovėti ant scenos ir visai nesijaudinti dėl to, jog nepatekome į trejetuką. Žvilgtelėjau į Brianna bei Aliss ir sulaukiau padrąsinamų žvilgsnių.

-Taigi, priartėjome prie medalių teikimo ceremonijos.-ištarė vedėjas.-Komandų kapitonus prašau ateiti į priekį.-mandagiai paprašė.

Linktelėjau Briannai ir ji mane paleidusi atsistojo priekyje komandos. Jos rankos ir kojos drebėjo iš jaudulio, bet šiuo metu atrodė nepaprastai laiminga.

-Trečioji, bronzinio medalio verta vieta.-pasakė vedėja.-Eagle Mountain High!

Komandos kapitonė su šypsena priėmė medalį ir grįžusi pas savo komandą paliko sceną. Nejučia visos susikibome už rankų ir ramiai laukėme kol vedėjai nuspręs nutraukti nervus pjaustančią pauzę.
Pažvelgusi į priešininkų komandą supratau, kad šansų laimėti pirmąją vietą yra labai nedaug. Diamond Academy mokiniai visur pasiekia aukščiausius rezultatus, todėl nė nemanėme jų nurungti.

-Garbingoji antra vieta atitenka...

MINT TEAWhere stories live. Discover now