Jacques 🎂

3.8K 90 10
                                    

05.25.

A mai nap lenni zűrős. Kész ideg voltam, mikor a 18-dik helyiséget is elútasítani. Így sose lesz cukrázda. Flörával együtt vagyunk még mindig. Nagyon jól kijönni. Ma is neki panaszkodni. Egyetemmel párhuzamosan nehéz neki. Tegnap hívni engem Virág. És boldogan közölni:

-Szióóó, arról van szó, hogy mennénk valahova. Úgy a régi gimis osztályunk. És neked van-e kedved jönni? -nem látni de biztos lenni benne, hogy somolyog.

-Szia Virág. Szívesen menni veletek.

-Okiii, olyan nagyon szupcsi lesz!

-Igen, ,,szupcsi,, lesz. -tenni idézőjelbe a ,,szupcsi,, szót.

-Na szióka, majd talizunk, nagyon várom már!

-Én is, szia.

Letenni telefon és tovább dühöngeni. Mi élni Flórával az egyetméhez közel. Veszprémben.

○○○○

Egyszerűen minden üzlet ki lenni zárva. Senki nem adni nekem hely. Nem lesz cukrászda. Teljesen lenni kétségbe. Flöra nyugtatni meg.

-Figyelj, nézz a szemembe Jacques! Lesz cukrászdád, ígérem. Te elmész erre az osztály talira, én meg addig is keresek neked helyeket! -mondta

-Nem! Nem kereshetsz te nekem helyet. Neked ott lenni egyetem.

-Ez a legkevebb! Hisz te dolgozol a lakásért. Segíteni szeretnék neked!

-Köszönöm. -mondtam, nem szívesen hagyni Veszprémben Flöra, de szeretni volt osztály. Szeretni velük menni.

○○○○

Ma újabb kettő elutasítást kapni. Nem érteni miért! Lehet lenni velem baj. Nem érteni mit mondok! Hozni fordító. Pedig szerintem már elég érthető beszédem. Gimnáziumban sokszor nem tudni beszélni. Csak francia. Azért sem adni fel. Ez az én álmom. Küzdeni érte. Hajrá Jacques! Gyerünk! Ezzel új erővel kapni fel laptop és keresni tovább.

Én végezni egyetem tavaj. Mellette dolgozni cukrászda. Most viszont saját cukit akarni. Lenni rá pénz, csak hely nem lenni.

○○○○

-ÁHÁ! -kiáltani fel. Flöra pedig ilyedni meg.

-Mi történt? -kérdezni ő

-Taláni hely. Holnap menni megnézni!

-Ez szuper! Elmegyek veled.

-Rendben.

Nézni ahogy vissza sétálni asztal és leülni mosolyogva. Aztán tovább tanulni. Örülni, hogy én végezni. Most ha minden igaz -lekopogni- lenni cukrászda.

Sötétedni kint, ezért hívni gyors Reni és újságolni neki nagy hír. Ő lenni kedves és boldog. Gratulálni aztán velem együtt örülni. Cortez is gratuláni aztán telefont tenni le.
Ezután hívni Gábor és vele is beszélni.

Várom már, hogy újra együtt. Vicces lesz mint mindig. Ezt Zsolti, Ricsi és Gábor garantálni. Meg persze Andris és Robi. Kingától viszont kicsit félni. Kingától kicsit mindenki félni!

SZJG-Új Élet | ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora