Sárkány királynő

499 33 6
                                    

Lokival vissza indultunk a palotába, de egész úton nem szólt hozzám. Olyan volt mintha nagyon erősen törné a fejét valamin. Itt ott felénk pillantott ugyanis egyik kezemben vittem a tőle kapott gyönyörű virágcsokrot a másikban pedig az alig macska méretű sárkányt.

Ahogy a palotába értünk a bejáratnál álló őrök kikerekedett szemekkel néztek rám .

- Szólj Odinnak , hogy sürgőssen beszélnünk kell vele!- adta ki a parancsot Loki az egyik őrnek , aki mint aki transzból ébredt volna el kapta rólam a szemét és azonnal Odin keresésére indult. Mi pedig addig meg indultunk a trón terem irányba.

Ahogy oda értünk láttam , hogy Odin már a trónon ülve vár minket.

- Halljam fiam mi olyan fontos, hogy nem tűrhet halasztást?- kérdezte. Láttam Lokin hogy meg feszülnek az izmai mikor Odin a fiának szólította , de inkább figyelmen kívül hagyta és el mondott neki mindent. El mondta , hogy mi történt a piacon az elejétől a végéig , bár azt a rész ki hagyta , hogy vett nekem egy virágcsokrot , de ez most nem is fontos ugyanis már oda adtam egy szobalánynak , hogy vigye a szobámban.
Odin csendben végig hallhatta Lokit , meg sem szakítva őt.

- Had nézzem ! - mondta mikor már el mondott neki mindent. Élő bújtam Loki háta mögül ahol próbáltam a kis jövevényt takargatni addig amíg nem tudtam , hogy Odin , hogy fogja fogadni.

Ki léptem hát mögülle és közelebb mentem a trónhoz. A kis szárnyas lény el eludta a kezemben a farka pedig szorosan rá tekeredett a karomra.
Odin fel állt a trónjáról, le setált a lépcsőn egészen hozzánk és meg állt előttem.

- Ez nem lehet!- nézett rám és a karomban lévő lényre hitetlenkedve.
- Életemben nem láttam még ilyet- mondta - hogy egy halandó efelé ajándékot kapott volna.  Kiválasztott téged - nézett mélyen a szemembe- tudod mit jelent ez?
Nemlegesen megráztam a fejem mire folytatta.

- Azt jelenti , hogy ő már a tiéd és te pedig az övé. Ez egy nagy ajándék amit meg kell becsülnöd. Ugyan akkor van egy hátránya is , mégpedig az , hogyha te meg halsz veled hal ő is és fordítva is így van. Egymástól függtök.
Ezért is olyan ritka az ilyen . A történelem során csak egyszer volt erre példa . Alexist az Istennőt is kiválasztott egy sárkány . Bár annak nem a legjobb vége lett . De amíg tartott ő volt a sárkány királynő.

Ahogy el jutottak a tudatomig a szavai egyre jobban el öntött a pánik. Hiszen egy kutyára nem tudok vigyázni nem , hogy egy sárkányra.

- Ámde van ennek jó oldala is , hogy úgy mondjam ennek az össze kötésnek. Mégpedig az , hogy egy sárkány több ezer évig is képes élni akár egy isten . És így mostmár te is.

- Akkor most én is Isten lettem?- néztem rá nagy szemekkel . Loki aki eddig csendben figyelte mögöttem most meg szólalt.

- Mikor a piacon az emberek látták mi történik le térdeltek előtte.- idézte a szavait Odinnak.

- Nem mondom , hogy Isten lettél mert nem annak születtél- kezdte Odin - de nem állsz távol tőle. Az emberek a mai nap után tisztelni fognak és ennek bizony híre fog menni minden birodalomban . És mindneki ide fog jönni , hogy lássák az új sárkány királynőt.

You are my life ( Szünetel) Where stories live. Discover now