4. Bölüm

12.9K 363 272
                                    

Hayallerim vardı benim... Seninle olan ama olmayı hiç beceremeyen...

🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴

Medya : Hevin

~~~~~~~~~~~~

"sabah ne oldu?"

"oralarda bir adet vardır. Belki duymuşsundur. Çarşaf..."

"hayır bilmiyorum"

"Bazı yörelerde gelin ile güvey gerdeğe girdikten kısa bir süre sonra işeret bezi veya kanlı çarşaf, odanın dışında bekleyen kadınlara atılmaktadır. Çarşafın dışarıya verilmesi geciktiği zaman, bekleyenler damatı uyarırlar. Gerdek gecesi ve sabahı damat dışarı çıktıktan sonra içeri giren kadın çarşafa bakarak bekareti onaylar. Eğer ilişki gerçekleşip beklenen işaret olmamışsa, bakireliğinden şüphe edilen gelin, baba evine geri gönderilir."

" bu çok saçma değil mi? "

" öyle ama gel bunu birde oradakilere anlat..."bir süre ikimizde sustuk... Konuşmadan önce söyleceği kelimeleri seçiyor gibiydi. Sonra o konuşmaya başladı.

" o gece beraber olmadık dedin. Peki sabah ne oldu? Sonuçta çarşaf verilmesi gerekiyormuş. "

~~~~~~~~~~~

Telefonumun alarmının çalmasıyla gözlerimi açtım. Yan tarafa döndüğümde uyuyan bir Arat'la karşılaştım. Saat 05:00 'dı. Çarşaf olayını halletmem gerekiyordu. Sessiz bir şekilde yataktan kalkı banyoya girdim. Bir yandan umarım Arat için birşeyler koymuşlardır diye dua edip diğer yandan banyo dolapların karıştırıyordum. Ve aradığımı bulunca mutluluktan çığlık atmamak için kendimi zor tuttum. Geldiğim gibi yatağa geri döndüm.

İşimi kolaylaştırmak için geceden kısa kollu giyinmiştim. Tıraş bıçağıyla dirseğimin üzerindeki heryeri kesmiştim. Çarşafın yeterince kan oluğunu düşünürek dolaptan bir kazak ve pantolon alıp banyoya girdim. Kısa bir duşun ardından beyaz kazağımı ve siyah kot pantolonumu giyip saçlarımı taradım. Telefonumdan tekrar saate baktım. 05:47 telefonumu kapatıp cebime koydum. Tam o sırada Arat uyandı.

"günaydın Hancıoğlu" gözleri beni baştan aşağı süzüp en son gözlerimde durmuştu.

"günaydın Belçim de bu kıyafet ne?" ona gözlerimi devirip anlatmaya başladım.

"bak Arat bu gördüğün siyah şey pantolon. Hani sizin giydiğiniz varya ondan. Bu üstümde gördüğün beyaz şey ise kazak insanları soğuktan koruyor. Buda senin giydiklerinden." sanki ona "ben gayım ve sen dün gece 7 uzaylının tarafından tecavüzüne uğradın" demişim gibi bakıyordu. Çok geçmeden oflayarak banyoya gitti. Ben de çarşafı alıp katladım ve kenara koydum. Gelmeleri yakındı derken odanın kapısı çaldı. Gelen Rojda teyzeydi. İçerden çarşafı alıp verdim.

Bir süre sonra dışardan zılgıt ve silah sesleri gelmeye başladı. Ben göz devirirken banyodan belinde havluyla Arat çıktı. Hayır Almira tabi ki baklavalarına bakmak istemiyorsun.

"dışarıdan gelen seslerde ne?"

"çarşafı verdim ya ondan"

"nasıl? Biz be-"

"boşver şimdi bunları hadi çabuk giyin acıktım."

"tamamdır giyindim" arkamı döndüğümde o da benim gibi beyaz kazak siyah kot pantolon giymişti. Onu umursamadan dışarı çıktım. Oda peşimden geldi ve beraber aşağı indik masadaki herkesin gözü bize dönerken kafamı sağa çevirip ona baktığımda onunda zaten bana baktığını gördüm. Kemal amcanın sesiyle kendime geldim.

Aral💫Where stories live. Discover now