19. Kapitola (Poslední město)

124 7 6
                                    

Z pohledu Thomase

,,Hej!!" Slyšel jsme křik, pak výstřel. Před námi zastavilo auto. ,,Nasedat!" Křikla Brenda. První si vlezl Pánvi, po něm Newt a nakonec já.

Když jsme se rozjeli otočila se na nás s úsměvem.

,,Nechtěl jsem vás do toho tahat." Řekl jsem a podíval se na ni. Vyděl jsem jak protočila panenkami.

,,Thomas tím chtěl říct, že děkuje že jste nám zachránili zadky." Řekl Pánvi a strčil do mě.

,,Nemáte zač." Řekla a otočila se zpátky.

,,Jsem překvapen že jste přežili skoro celý den." Řekl Jorge.

,,Co si myslíte. Jaké to bude?" Zeptal se Pánvi. Vlastně to je věc která mě taktéž zajímala. Poslední město.

,,Spíš by mě zajímalo jak se postarali o to že na ně žrouti nebudou útočit." Řekl Jorge. Pokud je to pravda taky by mě zajímalo jakým způsobem se zajistili.

,,Myslím že si našli způsob." Uslyšel jsem Newta. Podíval jsem se na něj a pak se podíval na okénko auto jako on. Jorge dupl na brzdu. Před námi bylo město opevněné vysokými zdmi jako na placu.

,,Celou dobu jsme se snažili dostat ven. A teď chceme zpátky." Prolomil ticho Pánvi.

První vylezla Brenda po ní Jorge, a pak my tři.

Dívali jsme se na město. Vypadalo to že i okolo jsou lidé. Asi je Zlosyn nepřijal. Není se čemu divit. Zlosyn není dobrý a nikdy nebude. Ničí nevinné a bezbranné. Zabíjí kvůli sobě.

,,Myslíš že tam bude i ona?" Zeptal se Pánvi. Všiml jsem si jak Newt strnul. Sevřel pěsti. Vypadal naštvaně, ale snažil se to skrývat.

,,I kdyby, máme jiný cíl." Řekl jsem spíše než pro sebe tak pro něj. Nevím co mě to napadlo. Proč jsem to řekl.

Newt se uchechtl. Bylo to divné. Ještě nedávno byl citlivý a teď. Teď se změnil.

,,Jdem." Slyšel jsem Jorgeho. Kývl jsem ale přesto jsem se nehnul z místa.

,,Jestli čekáš že ti v tomhle budu úplně věřit, tak se mýlíš. Sice všichni jdeme pro stejnou věc, ale všichni ví co se stane pak. Ona tam je. A možná i Claud, tedy pokud jí už nezabili." Řekl Newt. Podíval jsem se na něj. Měl chladný ale lesklý pohled. Rychle zamrkal a vydal se zpátky k autu.

Šel jsem za ním. Upřímně nevím co si o tom všem myslet. Nevím co cítím ale jedno vím jistě. Newt se změnil a jeho slova jsem někdy ostrá jako nůž. Nechápu ho. Někdy je strašně citlivý a někdy chladný až to bolí.

,,Thomasi hni sebou!" Křikla Brenda. Ta se sice také změnila ale stále je stejná.

,,Ano." Nasedl jsem do auta a Jorge se rozjel. Seděl jsem na levé straně. Na pravé byl pak Newt a vedle něj Pánvi. Nebudu lhát ale cítil jsem takový tlak na hrudi. Cítil jsem se špatně z toho co se stalo.

,,Proč jste najednou tak zticha?" Zeptala se Brenda. Neměl jsem se k odpovědi. Nechtěl jsem nic říkat. Nemohl jsem říct důvod mého mlčení.

,,Mlčíme jelikož si uvědomujeme s čím se tam můžeme potkat." Řekla Newt za nás všechny. Vystihl to celkem dobře, aniž by řekl něco co by neměl.

,,Pokud jde o ní," Započala Brenda. Všichni tři jsme mírně ztuhli. Taky jsem si všiml nenávistného pohledu od Newta a zraněného od Pánviho. ,,Vím co udělala ale přesto se držme našeho původního plánu." Dokončila. Všichni jsme pouze kývli.

,,Co se stane když na ní narazíme?" Zeptal se zničehonic Pánvi. Newt chtěl něco říct ale místo toho sevřel ruce v pěst a podíval se na své boty jako by to byla nejzajímavější věc.

,,Pokud to nebude nutné, bude lepší se jí vyhnout. Nechceme riskovat že se dostaneme do spárů Zlosynu." Řekl Jorge. Měl pravdu. Všichni kývli na souhlas. Newt se znovu...

_____

Než mě zabijete tak se vám velice omlouvám. Tato kapča je krátká schválně, kdyby byla delší zkomplikovala by mi to psaní ještě více. No a mojí výmluvou je moje lenost. Došel mi takový ten psací nápad, takže jsem se jaksi zasekla. Ale teď už slibuji že se další kapču pokusím napsat snad do dvou týdnů...   

O příběhu... co se týče dějové linky tak nevím jak vy ale mám to trochu promyšlené. Navíc teď čekejte že hlavnější postavou se stane i Minho. Nechci ho moc vynechávat z děje tak jsem se rozhodla že mu věnuji i větší část. A mohu říci že ten děj celkově trochu zamotá. Některé to naštve a některé ne. A to by bylo vše takže se mějte a užívejte středu. Doufám že mě nemáte v plánu zabít ačkoliv by se to některým líbilo. 

Slov...743

Labyrint: Newt's sister, Different labyrinth (Pozastaveno)Where stories live. Discover now