16. Kapitola (Minho!!)

139 9 0
                                    

Z pohledu třetí osoby

Bylo ticho. Aspoň mezi Thomasem a Jansonem. Tommy pozoroval všechny. Díval se jak se všichni hádají. A ti kdo mlčeli litovali. Nenávistné pohledy byli jen pro Teresu. Kdo by se divil. Věřili jí. A ona? Pak je bez slitování zradila a sama se přidala ke Zlosynu. Kdyby opravdu bylo to heslo pravdivé tak by nezemřelo tolik lidí. Zlosyn je dobrý. Taková ironie.

Pánvi, Minho, Newt, Aris, Brenda a Jorge měli vztek. Taková zlost. Nenávist. Tolik lidí přišlo o život aby se dostali zpět do Zlosynu. Proč? Byla to srážka, kterou si pokládali všichni.

Tak jako si Thomas pokládal tu samou otázku. Jeho slzy byli důkazem že není monstrum. Výstřel byl hlasitý. Směřovaný a přesný. Mary Cooperová spadla jako domeček z karet, do kterého stě nechtěně ztrčili.

Křik Vince byl taktéž hlasitý. Vzepřel se aby mohl jít za ženou, která zde ležela mrtvá. Nenávistný ale zároveň bolestný křik byl znamením konce ale i začátku války. Války, kterou vyhrají jen ti co budou bojovat do konce.

Výstřel byl start. Ale konec bude co? Výstřel? Ne. Bude to bolest těch to vyhrají.

,,Teď!" Křikl Thomas. Všichni co byli s pravou rukou se postavili aby bojovali.

,,Thomasi ne!" Všichni ignorovali Teresu. Jen Thomas jí věnoval nenávistný pohled. Věděl že ona jeho spojenec nebude. Kdyby to věděl dřív nikdy by ji nepomohl. Možná že by prožili ti co jsou mrtvý. Možná by zachránil ty, kteří jsou uvěznění. Ale minulost nezmění, přítomnou ovlivní a budoucnost napravý. To je jeho cíl. Heslo, které si dal. Ovšem pokud selže tak si nebude moc říkat že vyhrál. Nejspíš zemře. Ale s pocitem že se snažil.

Bojoval. Né že ne. Snažil se pomoci. Vzal pistoli a střílel. Janson se však vyhýbal. Jeho hněv mu zaplnil mozek. Křičel a střílel. Do te doby než do stroje nastoupila Paigeová. Všiml si chlapce, který nastoupil také. Až potom si uvědomil že zapomněl. Snažil se ho zachránit ale poslední výstřel od Jansona ho zastavil. Bylo už pozdě.

,,Minho ne!!!" Se slzami se svalil na zem. Prohrál začátek. Byli blízko výhře ale kvůli jeho zlosti prohráli. Přišli o hodně lidí. Přišel nejen o přátelé ale i lidi, kteří mi zachránili život.

Newt se díval na ztrhaného Thomase. Nechtěl za ním jít. Ale nikdo jiný to neudělá. Nikdo k němu nepřijde a neřekne bude to dobrý. Všichni ví že je to špatné. Proto věděl že jediný může dojít za ním a říct že to dopadne dobře...

___________________________

Tahle kapitola je krátká protože by mi další nevyšla. Ale nemusí tě se bát. Příští budou delší. Tak se nezlobte. Budu se je snažit vydávat i častěji ne jako teď. Sna se vám ale i tak líbila.
Slov.....................444

Labyrint: Newt's sister, Different labyrinth (Pozastaveno)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora