13. Kapitola (Plán neplán)

150 10 1
                                    

Z pohledu Claudie

Člověk by si řekl že i na tom zlém je něco dobré. Ale co to je. Dnes nám oficiálně chce Lawrence udělit jak bude probíhat útok na Zlosyn. Nakonec se rozhodl si pospíšit. Nechtěl ztrácet čas. Chtěl abychom se začalo připravovat. Jenže já nechtěla položit život dříve než bych spatřila Newta.

,,Neměla bys stále přemýšlet." Řekl klidným hlasem Gally. Šli jsme společně jelikož jsme se potkali.

,,Nemám. Já vím že si řekneš že je to zbytečné ale oba víme že bez něj to nezvládneme. Víš to ty i já. Lawrence nám řekl jak tam dostat ostatní ale neřekl plán jak získat ty informace." Řekla jsem mírně frustrovaně. Nechtěla jsem tak jít. Nechtěla jsem. Ani jsem nechápala proč jsme tam šli jen mi dva.

,,Nemá cenu mu o něm znovu říkat. Navíc si myslím že i kdyby tu Thomas byl jeho plán by se extrémně nezměnil. Víš jaký je." Řekl s povzdechem. Věděla jsem že nic nezmůžu. Možná by Gally pochopil proč tak moc stojím o Thomase kdyby znal celou pravdu. Pravdu o Newtovi.

,,Jen doufám že ten plán nebude smrt." Řekla jsem vyděšeně. Jediné co jsem nechtěla bylo smrt. Nemohla j sem umřít dokud Newt neřekne Thomasovi pravdu a on se nevyjádří. Do té doby nechci skončit jen jako mrtvola.

Došli jsme k růžím. Lawrence je znovu opečovával. Když si všiml našeho příchodu otočil se. Šel ke křeslům do kterých, si následně sedl. Vyzval nás k tomu samému.

,,Vím že riskantní posílat pouze vás dva." Řekl jako kdybych věděli co máme dělat.

,,Riskantní!" Zvýšila jsem hlas. Oba se na mě podivně podívali. ,,Lawrenci všechno je riskantní. Každý náš krok může být i poslední." Řekla jsem už klidněji. Nechtěla jsem věřit tomu co řekl.

,,Claudie, vím že nechceš zemřít. To nikdo. Ale jak si sama řekla cituji 'i to štěstí přináší oběti' tak jestli máte lepší nápad tak mi ho řekněte." Řekli klidně ale šlo vidět že klidný nebyl.

,,Lawrenci mi ti už náš plán říkali." Řekl Gally. Byla jsem ráda že promluvil. A kupodivu byl na mě straně.

,,Ach. Říkal jsem vám že je mrtvý. Nikdo by tohle nepřežil. Spáleniště je mnohem horší než tohle. Jestli tam jsou sami tal už nežijí jasný?" Zeptal se podrážděně. Nechápala jsem to. Proč prostě nevěří tomu že by žil.

,,On žije." Řekla jsem klidně. Tohle mi prostě nevezme. On nemůže být mrtvý. Nemůže.

Cítila jsem jak mi štípou oči. Svůj pohled jsem stočila k zemi. Nechtěla jsem aby mě Lawrence viděl takhle.

,,Nemůžeme čekat. Budou nás chtít zničit. Jestli něco neuděláme zemřeme a všichni do jednoho." Řekl klidně.

,,Tak jaký je plán." Řekl smířeně Gally. Nebo to aspoň hrál. Jelikož jeho oči mluvily jinak než jojo pusa.

,,Fajn. Od posledně jsme získali pár jejich obléku. Oblečete se do nich a pokusíte se dostat do řídícího panelu kde si připojíte a pošlete nám informace. Nesmíte ovšem zapomenou na mapu kde se co nachází. Hlavně musíte být nenápadní." Řekl Lawrence. Plán zněl naprosto jednoduše.

,,A co ty děti?" Zeptala jsem se. Nemohla jsem je tam nechat. Nebylo by to fér.

,,Jak byste je chtěli zachránit?" Zeptal se zamračeně. Věděla jsem že tohle se mu nelíbí.

,,Tak jako jsem zachránil Claudii. Dostaneme je pryč tak jako když jdeme na průzkum." Řekl Gally. Lawrence přemýšlel a pak se upřeně na nás podíval.

,,Až uděláte to že dostaneme ty informace tak si můžete klidně ty děcka zachránit. Ale nevím jak je chcete propašovat když všude budou hlídky," řekl a každému se zvlášť podíval do očí. Já i Gally jsme kývli. ,,Teď jděte kdy to začne se dozvíte brzy." Řekl Lawrence. Oba jsme se zvedli a bezeslov jsme odešli.

,,Děkuji." Řekla jsem a podívala se na něj. On se zastavil s nechápavým výrazem.

,,Za co?" Zeptal se. Nic jsem neřekla a pouze ho objala. Byl zprvu v šoku ale pak mi objetí opětoval.

,,Za to že jsi." Řekla jsem. Strnul.

Z pohledu Abrii

Viděla jsem ty dva v objetí. Byli sladcí. Připomínali mi když jsem byla mladá. Takhle jsem stála v objetí s Lawrencem. Jenže to je pryč. On se chce dobrovolně zabít. Ačkoliv není fešák furt je to ten starý hošík co mi přinesl růžičku. Tehdy jsem nevěřila že slovo láska existuje. Ale teď jak vidím to slovo znovu upadá.

Tihle dva už nebudou nadlouho spolu. A jestli ano tak nebudou šťastní. Né tak jako jsou teď. Třeba to přežije jen jeden.

Přestala jsem přemýšlet a radši šla za Lawrencem. Seděl zničený v křesle. Takhle jsem ho dlouho neviděla.

,,Lawrenci, neměl bys tohle dělat." Řekla jsem. On si povzdechl.

,,A koho tam mám poslat. Lidé si přestávají věřit. A oni jsou jediný kterým, můžu věřit. Navíc si věří navzájem." Řekl zdrceně. Na jednu stranu měl pravdu ale na druhou to byla chyba.

,,Jsou mladí. Vše mají před sebou. Nemůžeš je tahle zničit." Řekla jsem. Věděla jsem že názor mu to nezmění ale aspoň se zamýslí.

,,Abrio není lehké se takhle rozhodnout. Ale zase musíš mi dát za pravdu že pokud nic nezkazí tak budou žít. Jediné co po nich chci jsou ty informace. Pak je na nich co udělají." Dořekl. Vstal pomocí tyče a šel zpět ke svým růžím.

Zakroutil a jsem hlavou. Nevěděla jsem co si o tom myslet. Tohle nepřežijí. Né oba dva. Teď bych si přála aby se zde ukázal ten Thomas. Třeba by byl opravdu tak užitečný jak říkají. Ale člověk nikdy neví.

Šla jsem tedy zpátky. Gally ani Claudie tu už nebyli. Čemu se divit. Bylo mi jich líto ale nic jsem nemohla udělat. Nic čím bych jim pomohla. Teď je na nich co udělají.

___________________________________

INFO(prosím aspoň koukněte)

1. Omlouvám se že jsem dlouho zde nepřidala další kapču. Ale měla jsem za úkol dopsat svojí první knížku která, je oficiálně hotová.

2. Začínám rozjíždět dva nové příběhy což je další důvod proč nevycházely kapči.

3.!! Pokud by někdo chtěl může mi poradit který vydat dříve jelikož se neumím rozhodnout.
  První příběh je smyšlený a není to žádný Ship. Jediné co k němu mohu zatím říci že je to gay příběh
  Druhý je taktéž gay příběh ale tady Shipuji dvě seriálové postavy z Teen Wolf.
  Takže pokud byste mi chtěli poradit byla bych vám vděčná 🖤
Slov...1125

Labyrint: Newt's sister, Different labyrinth (Pozastaveno)Where stories live. Discover now