Kapitola 8.- Černá kočka

48 6 28
                                    

"Tak co, budeme tedy dnes zase lyžovat?" Zeptal se Edd Toma a Matta u snídaně. Matt nepřítomně jedl toast  a Tom se hrabal v cereáliích. Když se mu nedostalo odpovědi, prostě to bral jako ano a napil se čaje.

Skutečně tedy šli lyžovat,  i když se Mattovi moc nechtělo. Po pár dnech to všem šlo vcelku dobře a tak se Edd rozhodl je vzít na větší sjezdovku. Matt celkem pětkrát spadl a Tom si málem zlomil ruku. Edd je přinutil, aby to zkusili ještě jednou a když přemluvil i Matta, vydali se tedy nahoru podruhé. Tentokrát to Matt i Tom zvládli lépe. Matt se sice klepal jako rosol, ale spadl jen jednou. Edd navrhl, že by zašli do nedaleké restaurace na jídlo. Tom řekl, že si to ještě jednou zkusí sjet, tak Edd s Mattem šli zabrat místa a něco si prozatím objednat. Vybrali stůl se čtyřmi židlemi u velkého okna a pročítali si menu. Po chvíli za nimi přišla servírka a Edd s Mattem jí nadiktovali, co by si dali.

"Já bych si dal palačinky, smažený sýr s hranolkami, špagety a k tomu malinovku. " Říkal Matt. "A pro něj smažený sýr a velkou colu." Servírka lehce vyvalila oči, poněvadž pochybovala, že to Matt všechno sní, nic však neřekla, vše si to zapsala a odešla. "Nevíš, kde se zdržel Tom?" Zeptal se Edd a začal se rozhlížet, jestli ho náhodou neuvidí. "Co ty víš, třeba se rozhodl to sjet víckrát." Pokrčil rameny Matt a snažil se v menu najít heslo od wifi. Edd se podíval z velkého okna a všiml si menší laviny, která se valila směrem k nim. Dřív než stihl nějak zareagovat, lavina vyplivla nějakého člověka na okno a trochu se sesunula. Matt se na okno jen letmo podíval a pak pokračoval dál v honbě na hledání hesla od wifi. Edd si všiml, že ten člověk je Tom. Edd jen protočil očima a vydal se mu na pomoc. 

Pak ho přivedl dovnitř. Podle Edda vypadal v pořádku, ale jak mu došlo podle zděšeného výrazu servírky, jí to připadalo jinak. Okamžitě Tomovi nabídla, že mu zavolá záchranku a pak odběhla do kuchyně pro lékárničku. Edd posadil Toma na volnou židli vedle Matta. Po nějaké době přijela záchranka a odvezla si Toma do nemocnice.

Podle doktorů a výsledků z rentgenu měl zlomené obě nohy a pravou ruku. "A to jsi vyváděl jako co?" Zeptal se ho Edd káravě, když jeli domů. "Lyžoval jsem." Odsekl Tom, nasadil si sluchátka do uší a pozoroval, jak se krajina míjí.

Po asi půl hodině se Edd snažil znovu navázat rozhovor. "A to, jak jsi předtím říkal, že.. um.." Na chvíli se odčel. "Že co?" Zeptal se ho otráveně Tom a vyndal si jedno sluchátko z ucha. "No, že nikam nepojedeš, jestli si něco zlomíš, tak jsi to myslel vážně?" Zeptal se nejistě. "Samozřejmě." Ušklíbl se Tom a dal si sluchátko zpět do ucha. Edd si povzdechl a pohlédl na Matta, který měl hlavu opřenou o okno a tvrdě spal.

Dorazili hodně brzo ráno. Edd nejdříve vzbudil Matta a snažil se ho přesvědčit, aby mu pomohl Toma dostat do postele. Matt jen zamumlal něco ve stylu "Ještě pět minut mami." A spal dál. Edd protočil oči v sloup a málem dostal infarkt, když Tom hlasitě zachrápal. Matt očividně taky, protože se začal zběsile rozhlížet kolem.

Později se jim podařilo dostat Toma do postele a Matt málem usnul na chodbě. Edd se rozhodl Matta odvláčet do pokoje a kufry odnést sám. Když zamířil k autu, něco na cestě mňouklo. Edd se podíval za zdrojem zvuku. Na zamrzlé cestě seděla tmavá kočka a upřeně se dívala na Edda. Edd ji chvíli pozoroval. "Kuš." Sykl po chvíli a vydal se dál k autu. Kočka se však nepohla a neustále se na něj upřeně dívala, jako kdyby něco takového viděla poprvé v životě. Edd se uchechtl a vzal do ruky jeden kufr. Postavil ho před dveře a šel pro další dva. Kočka ho celou dobu sledovala. Edd se neodvážil k ní přiblížit. Dal kufry do předsíně s tím, že odpoledne vybalí. Těsně před tím, než zavřel vchodové dveře mu pohled utkvěl na tmavé kočce, která se za celou dobu nekoukla jinam, než na něj. Edda napadlo, zda-li nemá žízeň. Zavřel dveře a šel do kuchyně pro misku a napustil do ní vodu. Otevřel dveře, ale kočku už neviděl. Zklamaně si povzdechl, položil misku před dveře, kdyby se kočka náhodou rozhodla vrátit a šel si lehnout.

Jakmile Edd zavřel dveře, kočka se vyškrábala ze křoví, vyšla těch pár schůdků a napila se vody, kterou jí tam přichystal Edd. Jednou packou škrábla na dveře, ale ani nečekala, že by jí někdo otevřel, tak se rozhodla jít číhat na jiné lidi žijící v této ulici.

O pár hodin později Edda vzbudil zvonicí telefon. Zaskuhral a snažil se nahmatat onen stroj. Jakmile mu přišel pod ruku, zamhouřil očima na obrazovku a zjistil, že mu volá Tom. Vůbec nechápal, proč mu volá, bydlí přece ve stejném domě. Přijmul hovor a unaveně zamumlal "Haló?" "Sakra Edde, musím na tebe řvát ještě dlouho? Nevím, jestli si to pamatuješ, ale mám zlomené obě nohy a ty jsi mi slíbil, že zajdeš do nemocnice a půjčíš si tam pro mě vozík. A mám hlad." Řekl naštvaně Tom. "No jo ježiš. Nevydržel bys to ještě tak hodinu?" Řekl Edd. "Ne." Odpověděl rázně Tom. "Agh. Tak jo. Vydrž ale chvíli." Řekl Edd a položil hovor. Zařval do polštáře, který jeho výkřik ztlumil a na chvíli zavřel oči.

Chtěl však zabránit tomu, aby usl, tak se vyškrábal z postele a šel k Tomovi do pokoje, aby se ho zeptal, co si dá k jídlu. Za asi dvě hodiny se vrátil z nákupu a krom tašek, které nesl z auta vynesl také vozík, který viděl ležet někde u popelnic. Sice byl trochu pomačkaný a špinavý, ale to se podle Edda dalo snadno spravit. Když se chystal odemknout, všiml si prázdné misky, kterou nechal předtím přede dveřmi. Uklidil nákup, nechal vozík v předsíni a šel do misky znovu napustit vodu.

Když ji šel znovu položit tam, kde byla předtím, seděla tam ona tmavá kočka a hleděla na něj svýma smaragdovýma očima. Edd opatrně vztáhl ruku, aby ji pohladil po hlavě, ale kočka uhla a na Edda zasyčela. Edd se rozhodl nechat tam tu kočku samotnou a šel vzbudit stále spícího Matta.

♪♪♪

MNO.
Budeme dělat, jakože poslední kapitola nevyšla 3. dubna a od té doby jsem se na psaní jaksi nevykašlala. :'D
Každopádně. Předem se omlouvám, ale kapitoly budou vycházet asi max. jednou za měsíc.

Navíc. Jsou tady nějaké nešťastné duše, které četly Past Story? Pokud ano, mám takový návrh. Přepsala bych ty první kapitoly.
Ale úplně. V těch posledních bych udělala jen nějaké detaily. Proč? Poněvadž mi to přijde vcelku cringe, ale kniha se mi nechce mazat :]
Pokud bych ale měla přepisovat kapitoly, nevím, jak často budou kapitoly vycházet tady. No nic.

Mějte se krásně. Všem vám přeji mnoho zdraví ^^
Liška

Future In Your Past {Eddsworld ff}Where stories live. Discover now