Kapitola 1.- Nákup

146 11 93
                                    

Edd s jeho kamarády zažili spoustu dobrodružství, spoustu se toho odehrálo, ale hlavně změnilo.
Ta nejdůležitější věc však byla Tordova krutá zrada . Edd mu věřil a považoval ho za svého kamaráda ba i toho nejlepšího a on mu to oplatil hromadou popela, která zbyla z jejich domu a dokonce i přátelství.
Velmi často nad tím přemýšlel, ale jeho myšlenky nejčastěji směřovaly k tomu pádu a následnému výbuchu. Bylo velmi nepravděpodobné, že to Tord přežil.
Když už ale o něm padla zmínka,  říkali mu jakkoliv, jen ne jeho jménem. A to ani jeho skomoleninou, kvůli Tomovi. Ten vždycky, když jeho jméno uslyšel, natáhl se po nějaké věci a po tom, kdo jeho jméno vyslovil, tu věc hodil. Matt se s ním kvůli tomu týden nebavil, protože ho Tom při snídani trefil lžící do čela, na kterém se později objevila boule.

Navíc, bydleli u Toma doma. Znova. Až na to, že tentokrát to bylo jiné. Víc si ho přivlastňoval. Člověk by čekal, že dům po jeho rodičích a jeho babičce, po těch, které miloval, by si přivlastňoval víc, ale z nějakého neznámého důvodu tomu tak nebylo. Určoval, co bude v ledničce, na jakém kanále bude televize přepnutá a jednou dokonce Eddovi zakázal kupovat Colu, ale to odvolal, protože Edd mu za to vyléval všechen alkohol do dřezu.
V té době proběhlo hádek nejvíce.

Po většině času stráveném v domě, po tom incidentu, byla atmosféra napjatá. Edd se ji často snažil uvolnit běžnýma otázkama a navázat tak rozhovor. Jednou z nich byla například : "Tak, jak jste se vyspali?"
Nebo "Jak se daří?" a jednou za čas je doplnila otázka " Co by jste řekli na výlet?" přestože ještě neměl nic naplánovaného, tak se ptal. Chtěl slyšet jejich názor a až poté začít s plánováním.

Tom na tyto věci neměl náladu a tak jen mlčel a dělal jakoukoliv činnost, díky které se s nikým nemusel bavit. Eddovi to bylo líto, ale Matt mu vždy na otázky odpovídal, i když ne vždy vesele, to ale Eddovi nevadilo a bavil se trochu alespoň s ním.

V jeden deštivý den se rozhodli dívat se na televizi, protože by nestálo za to, jít ven. Tom chtěl jít do svého pokoje, ale když mu Edd dal najevo, že by mu to bylo opravdu hodně líto, jen si povzdychl a šel udělat popcorn. Edd z toho měl radost a šel se podívat, co v televizi dávali. Z těch kanálů, které Edd přepínal tam byl nějaký dětský pořad o žirafách, přírodopisný dokument o včelách, komediální seriál s názvem 'Kočky ve městě', byl tam i kanál ve kterém zrovna běžela reklama na šampón na želví srst, zprávy s red army, dějepisný dokument o plameňácích, zeměpisný dokument o Atlantidě a konečně, Edd našel kanál 'fox', ve kterém běžel film 'Bez pointy'. Edd o něm slyšel jen recenze, že je prý úplně bez příběhu, pointy atd. Což Edda zaujalo a chtěl 'Bez pointy' vidět.

"Hej kluci! Dávají 'Bez pointy'! Chcete se dívat?" Zahulákal Edd na Toma a Matta, kteří hned přišli za ním. "Bez pointy? Není to ten film.. Bez pointy?" Řekl pochybovačně Tom s velkou mísou popcornu, co držel v ruce. "No.. Jo. Tak se jmenuje." Řekl Edd hlasem, kterým někdo vysvětluje, že jedna a jedna jsou dvě. "Ale- Ugh, to je jedno.." Zamumlal Tom a sedl si na gauč a Edd s Mattem ho napodobili.

Edd si všiml, že Matt na začátku filmu usl, tak ho přikryl dekou. V půlce filmu zaslechl, jak Tom chrápe, tak ho taky přikryl dekou, film vypnul a šel spát.

Zapomněl si nastavit budík, ale místo něj ho vzbudil Mattův jekot. Nahlas zasténal a musel se nutit, aby vůbec vstal z postele. Nakonec tedy vstal a šel se podívat, co se děje. Tom se pral s Mattem o zbytky popcornu a Edda si nevšiml. Edd si povzdechl a šel udělat snídani. Otevřel skříňku, ve které bývaly jeho oblíbené cereálie, ale tentokrát tam nebyly. Edd skříňku zavřel a promnul si oči. Poté se šel podívat do lednice, kde nebylo nic, než jen pár plechovek prošlé coly.

Už chápal, proč se tam Tom s Mattem prali o ten popcorn. S negativními myšlenkami ty dva od sebe odtrhl, pustil jim v televizi zbytek filmu 'Bez pointy' a šel nakoupit. Eddovi někdy připadalo, že ti dva jsou snad ještě furt děti. Nakoupil potřebné suroviny, Tomovi (i když neochotně) flašku vodky a zaplatil za nákup. Cestou zpátky si ještě koupil noviny. Na přední straně byl sport. Něco o tom že nějaká Beanika zazpívala píseň o tenisu, místo toho, aby ho hrála. Bylo tam i něco o Alešovi Mletém, co vyhrál v soutěži, ve které vítěz dostal mleté maso a podobné věci.

Navíc, byl podzim. Stromy byly červeno žluté a některé stromy byly bez listí úplně. Spadané listí se měnilo v bláto, do kterého děti plné radosti skákaly a ignorovaly jejich maminky, co na ně křičely, aby toho nechaly, že budou špinavé. Edd se nad tou dětinskostí pousmál. Jemu samotnému chyběly ty dětské časy. Být bez starostí a stresu. Eddovi stres nedělal hlavu, neboť se ničím moc nestresoval, ale starostí měl vždy mnoho.

Na jeho hlavu dopadla kapka vody. A další. A další. Začínalo pršet a maminky své děti začaly volat, aby šly domů. Edd si přetáhl kapuci přes hlavu a zrychlil krok. Porozhlédl se kolem. Na jednu budovu nově připevnili obrazovku a na ní se promítaly zprávy. Edd se na onu obrazovku podíval a málem mu tašky s nákupem vypadly z rukou. Zahlédl tam Torda. Tašky, stále hledíc na obrazovku, pomalu položil na zem a poté si promnul oči. Tord tam už nebyl, ale místo něj se tam objevil Paul, Eddův bývalý spolužák ze základky. Pomyslel si, že se mu jen něco zdálo, zvedl tašky a šel domů, nakrmit ty dva dětinsky chovající se, dospělé.

♪♪♪

Taaaaakže

1. Veselé Vánoce! ❤️☺️🎄
2. Snad se vám kapitola líbila :D
Kapitoly nebudou vycházet tak často, jako u Past Story, cuz mi je jasný, že za chvíli mi dojdou předepsané kapitoly a já budu v háji x'D
Další nová kapitola bude v lednu 2020 :]

Vaše liška ❤️

PS: (Again) Veselé Vánoce ❤️

Future In Your Past {Eddsworld ff}Kde žijí příběhy. Začni objevovat