Poděkování

170 13 5
                                    

Nějak mi došlo, že by to asi chtělo poslední slova autora. So here we go:
Hned ze začátku bych chtěla poděkovat všem, kteří příběh otevřeli, dokonce i zanechali hlas nebo napsali komentář. Musím říct, že nebýt vás asi bych nikdy neměla dostatek vůle tady něco vytvářet. Děkuji vám za podporu.
Dále. Musím říct, že jsem měla z celé téhle věci dost strach, jelikož jsem se bála, že nevystihnu charaktery, které známe se seriálu. Samotné postavy prochází během čtyř sérií obrovským vývojem, takže se obávám, že v jednu chvíli může Sherlock vypadat jako Holmes, jenž se objeví v prvním díle a ve druhou jako ten z posledního. Obávám se, že nejsem natolik dobrá abych zachytila složitý charakter Sherlocka Holmese ani jako směsku všech dílů, natož rozpracovaný na jednotlivou sérii. Ani nevím jestli je to vůbec možné, vzhledem k tomu, jak málo o jeho mozkových pochodech víme. Doufám tedy, že jsem vás úplně nezklamala. I z Johna jsem měla strašnou hrůzu, ale myslím, že to není to nejhorší, co jste kdy viděli. A pokud ano, tak se hluboce a upřímně stydím.
Pak. Snad vás moc nevyděsil fakt, že příběh má dva konce. Ale tady se prostě setkal fakt  se zachováním pro mě zásadní Harrietiny lidskosti a záměrem udělat smutný konec, v němž se vysvětlí proč se Johnova sestra za celý seriál neobjeví na scéně. Byl tedy konec, který mi nechával otevřené dveře pro případné pokračování, co jsem si vymyslela v chvíli slabosti, kdy jsem neměla srdce zlomit Harry srdce, a ten kde by se podle původního plánu stala prázdnou a nešťastnou. A já se prostě nedokázala rozhodnout. Dostalo se mi názorů od lidí, kteří na tom byli stejně. Nakonec. Jsem se rozhodla takto. Prostě experiment. Vyber si, jaký závěr chceš. Jaký se ti líbí víc.
A konečně. Musím poděkovat jmenovitě. Ještě jednou děkuji osobě, která mi dala předpoklady pro celý příběh. Zachránila mě v osobním životě a ukázala mi nové obzory. Zlato, ty víš, že mluvím o tobě. Děkuji. Za všechno. A hrozně moc doufám, že se to vyřeší. Miluji tě.
Dále musíme poděkovat kamarádce, kterou si nezasloužím. Je to hrozně milá, vstřícná, ochotná a obětavá osoba. A má za kamarádku takovou potvoru jako jsem já, která chce vydělávat na její práci v pochybných sférách jako jsou tantrické masáže. Kačí. Mám tě šíleně ráda. Hrozně moc mi pomáháš a těším se na všechno, co nás čeká.
A jako poslední. Nechala jsem ti tuhle osobu nakonec, protože v tuhle chvíli mi chybí nejvíc. Tak moc mi chybí, že si s tebou nemůžu povídat, smát se, dohadovat se, dělat kraviny. Jsem smutná vydra, které prostě hrozně chybí její ježeček. Jsem zkleslý Sherlocko, který má jen svého Juana. Drábo, hrozně mi chybíš. A přestože mě máš už plný zuby, tě miluju. Tak díky že ses mě zastala.
To bylo tak vše, co jsem vám chtěla závěrem sdělit. Děkuji.

Já, můj bratr a Sherlock Holmes |Sherlock ff|Where stories live. Discover now